STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η Basket League παραμένει σε συναγερμό

Συναντήσεις επί συναντήσεων των στελεχών του ΕΣΑΚΕ με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να δοθούν κι άλλα χρήματα ως ενίσχυση για τα πλήγματα από την πανδημία
Η Basket League παραμένει σε συναγερμό

Από την Δευτέρα (24/1) σας είχαμε ενημερώσει ότι η Basket League βρίσκεται σε κίνδυνο αφού δεν προβλέπονται άλλα χρήματα από το στοίχημα.

Και είχαμε επισημάνει ότι η Basket League υπό τις υπάρχουσες συνθήκες έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Οι 250 χιλιάδες που είχε πάρει εκτάκτως κάθε ΚΑΕ κατόπιν έντονων πιέσεων, εκτιμήθηκαν ως προκαταβολή καθώς η ΚΥΑ ανέφερε ότι το ποσό θα μπορούσε να φτάσει ως 600 χιλιάδες.

Όμως άλλα χρήματα δεν προβλέπονται. Κι αυτό (όπως σας είχαμε αναφέρει) έχει θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων δε θα καταφέρει να βγάλει τη χρονιά αφού θα αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η «διάλυση» δεν αποτελεί κινδυνολογία, αλλά είναι κάτι ορατό.

Από τον ΕΣΑΚΕ επιμένουν ότι δεν αιφνιδιάστηκαν. Ότι δηλαδή στα Δ.Σ που γίνονταν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ τόνιζαν ότι δεν υπολογίζουν πως θα φτάσουν αυτά τα χρήματα στις 600 χιλιάδες για τον καθένα. Βέβαια θα μπορούσε κανείς ν’ αναρωτηθεί «αφού δεν αιφνιδιάστηκαν πως και φτάσαμε στο σημείο μηδέν» αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Που βέβαια συνδέεται και πάλι άμεσα με την πανδημία. «Δίκαιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ μελών του είναι να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό μέρος των υπόλοιπων εσόδων που δικαιούνται οι ομάδες από την εκτέλεση του νόμου, λόγω της στέρησης εσόδων των ΚΑΕ εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία έπληξε το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΑΚΕ που πλέον, κατόπιν των συναντήσεων που έγιναν επιδιώκει σε ένα έξτρα ποσό, ως ενίσχυση για την πανδημία.

Διότι δεν είναι ψέματα ότι οι ΚΑΕ επλήγησαν σοβαρά με δεδομένο ότι τα γήπεδα παραμένουν ουσιαστικά κλειστά για δύο χρόνια. Τα λειτουργικά έξοδα για έναν αγώνα δεν καλύπτονται πχ από εισιτήρια ή άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα.

Οι συναντήσεις έγιναν σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο

Την Παρασκευή (28/1) ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Πανταζόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Αγωνιστικού του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Λεπενιώτης συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών Αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθανάσιο Πετραλιά.

Την Τρίτη (1/2) ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Πανταζόπουλος και ο Γιώργος Καλαϊτζής,  Διευθυντής Αγωνιστικού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συναντήθηκαν δια ζώσης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΑΚΕ επεσήμανε: «Οι δύο συναντήσεις έγιναν σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις καθώς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στα δύο ραντεβού πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να γίνει ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΕΣΑΚΕ και όλο το φάσμα του αθλητισμού».

Μάλιστα σε λίγους μήνες αναμένεται να γίνει η εκκαθάριση επί των κερδών κι εκεί θα φανεί αν θα υπάρξουν επιπλέον χρήματα για τις ΚΑΕ. Που βέβαια δεν αναμένεται να είναι και τόσα πολλά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Basket League παραμένει σε συναγερμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.