STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 88-104: Εύκολα, με «μπόμπερ» τον Φριντέτ

Με πρώτο σκόρερ τον Φριντέτ που είχε 23π. και το εκπληκτικό 17/29 στα τρίποντα, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από την Πυλαία (104-88 τον ΠΑΟΚ).
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 88-104: Εύκολα, με «μπόμπερ» τον Φριντέτ

Η ήττα από την Μιλάνο «πλήγωσε» τον εγωισμό του κι έτσι ο Παναθηναϊκός «ξέσπασε» το απόγευμα του Σαββάτου (19/10) στον ΠΑΟΚ. Σημειώνοντας 56 πόντους στο ημίχρονο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε εύκολα στην Πυλαία του δικεφάλου με 104-88 για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Στο 4-0 ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα, που είχε «καυτό» τον Τζίμερ Φριντέτ (23π., με 6/7 τρίποντα), με τους Μήτογλου (13π.), Μπράουν (10π.), Παπαγιάννη (10π.) και Παπαπέτρου να τον ακολουθούν. Kαλή παρουσία είχαν και οι Μπράουν – Τζόνσον που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Στο 1-3 η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη που είχε σε σπουδαία μέρα τον Μπεστ (26π. με 5/6 τρίποντα), αλλά που δεν μπόρεσε να περιορίσει τη δράση των φιλοξενούμενων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Το φάντασμα του Καπόνο, ο Φριντέτ και ο Πεδουλάκης (vid)

Το ματς κρίθηκε εν πολλοίς στην εξαιρετική ευστοχία των «πράσινων» από τα 6,75μ. που έκαναν… θραύση με 17/29 (58%) ! Κι αυτό λίγες μόλις μέρες μετά το τραγικό 3/20 που είχαν απέναντι στην Αρμάνι για την Ευρωλίγκα. Πάντως και οι γηπεδούχοι ήταν «ζεστοί» από την περιφέρεια με 16/34τριπ.

Το «τριφύλλι» μπήκε… φουριόζο στο ματς, σημειώνοντας 26 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Κι αν στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ έβρισκε τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ, δεν συνέβη το ίδιο και στη συνέχεια. Φριντέντ Παπαπέτρου, Μήτογλου και Ράις «φόρτωναν» το καλάθι του δικεφάλου με τον Παναθηναϊκό να εκτοξεύει τη διαφορά ακόμη και στο +20 (36-56 στο 19’) και να πηγαίνει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +18.

Την ίδια ώρα η «πράσινη» άμυνα κρατούσε στα χαμηλά τα «ατού» των γηπεδούχων, όπως για παράδειγμα τον Σμιθ. Ουσιαστικά στο πρώτο μέρος μόνο Εγκεγκέζε έδινε σταθερά επιθετικές λύσεις στον ΠΑΟΚ.

13-0 ο ΠΑΟΚ αλλά…

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την προσήλωση και τη σοβαρότητά του στην άμυνα, υποχρεώνοντας στον ΠΑΟΚ εξακολουθεί να σουτάρει με κακά ποσοστά. Η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμη και στους 30λίγο πριν τα 30’ (55-85).

Η ομάδα του Πεδουλάκη, συνέχισε να βγάζει ωραίες συνεργασίες, να έχει καλές επιλογές και να κρατήσει χαμηλά τη δημιουργία του ΠΑΟΚ (16 ασίστ) την ώρα που εκείνη τελείωσε με 16 περισσότερες τελικές πάσες (30).

Πάντως στα πρώτα 3,5 λεπτά της τελευταίας περιόδου ο δικέφαλος εκμεταλλεύθηκε το αδικαιολόγητο χαλάρωμα των αντιπάλων του και με ένα εντυπωσιακό 13-0 (με «καυτό» Μπεστ) μείωσε στο 72-85. Μέχρι εκεί όμως, καθώς δύο σερί τρίποντα από Καλάθη και Φριντέτ ανέβασαν και πάλι το προβάδισμα στο +19 (72-91 στο 35′) με τα πάντα να τελειώνουν οριστικά σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 38-56, 59-85, 88-104

ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Σαρικόπουλος (0/4 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Γουίγκινς 11 (0/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Λιούις 4 (5 ασίστ), Σμιθ 12 (2), Εγκεκέζε 20 (1/1 δίποντο, 6/9 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μαργαρίτης (0/3 σουτ), Τσόχλας 11 (3/4 τρίποντα), Σχίζας, Χατζηνικόλας, Καρράς, Μπεστ 26 (5/9 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα), Νόουλς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Παπαγιάννης 10 (3/4 δίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 11 (1), Καλάθης 8 (2 τρίποντα, 11 ασίστ), Τόμας 5 (1/4 τρίποντα), Φρεντέτ 23 (2/7 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 1/3 βολές, 7 ασίστ), Παπαδάκης 2, Βουγιούκας, Ράις 9 (3/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Μήτογλου 13 (1), Μπράουν 10 (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/3 βολές), Τζόνσον 8 (2), Γουάιλι 5 (5 ριμπάουντ).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Άρης – Παναθηναϊκός 1/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Άρης – Παναθηναϊκός 1/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Άρης - Παναθηναϊκός με ένταση και μεγάλα πρέπει, οι γηπεδούχοι θέλουν διάρκεια, οι φιλοξενούμενοι έλεγχο ρυθμού και καθαρές λύσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μαρούσι – Πανιώνιος 1/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μαρούσι – Πανιώνιος 1/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μαρούσι - Πανιώνιος με ένταση και μάχες στα ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι ψάχνουν ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι άμυνα και καθαρές επιλογές.

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Ολυμπιακός – Περιστέρι 31/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός – Περιστέρι 31/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός - Περιστέρι για GBL, με ένταση, δυνατές άμυνες, μάχες στα ριμπάουντ και λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
Μπάσκετ: ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels 31/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ – Κολοσσός H Hotels 31/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ - Κολοσσός H Hotels για GBL, με ένταση, άμυνα, μάχες στη ρακέτα και κρίσιμες αποφάσεις να καθορίζουν την εξέλιξη ως το τέλος.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: Παναθηναϊκός – Μαρούσι 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Μαρούσι 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Μαρούσι με έδρα, ένταση και ξεκάθαρο πλάνο, σε ματς όπου ο ρυθμός και η συγκέντρωση παίζουν καθοριστικό ρόλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Κολοσσός H Hotels – Ολυμπιακός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κολοσσός H Hotels – Ολυμπιακός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κολοσσός H Hotels - Ολυμπιακός με φαβορί, πίεση έδρας και ανάγκη συγκέντρωσης, σε παιχνίδι ρυθμού και αντοχών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ με ένταση και μάχες στο παρκέ, όπου ο ρυθμός, τα ριμπάουντ και οι αποφάσεις θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 18/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 18/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός σε αναμέτρηση με υψηλό ενδιαφέρον για τη GBL. Ο ΠΑΟΚ θέλει να βγάλει ενέργεια στο παρκέ, να παίξει με ένταση στην άμυνα και να τρέξει το παιχνίδι μέσα από σωστές κατοχές. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στην ποιότητα επιδιώκοντας να επιβάλει το πλάνο του. ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στις 16:00, στο ERT 2, για τη...

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μύκονος – Κολοσσός H Hotels 18/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μύκονος – Κολοσσός H Hotels 18/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μύκονος - Κολοσσός H Hotels στη GBL, με ένταση, ρυθμό και μάχες στα ριμπάουντ, σε ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Μπάσκετ