STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περιστέρι- ΑΕΚ 62-66: Ο Λοτζέσκι νικητής στην… άγρια δύση!

Με 4/4 τρίποντα του Λοτζέσκι στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη με 66-62 στο Περιστέρι, μετά από ένα συναρπαστικό ματς. Ο Λοτζέσκι πήρε το… όπλο του στα δυτικά της Αθήνας και σε ένα όχι εντυπωσιακό από πλευράς θεάματος αλλά σκληρό και γεμάτο σασπένς ντέρμπι στην Basket League. Και ήταν εκείνος που αποφάσισε...
Περιστέρι- ΑΕΚ 62-66: Ο Λοτζέσκι νικητής στην… άγρια δύση!

Με 4/4 τρίποντα του Λοτζέσκι στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη με 66-62 στο Περιστέρι, μετά από ένα συναρπαστικό ματς.

Ο Λοτζέσκι πήρε το… όπλο του στα δυτικά της Αθήνας και σε ένα όχι εντυπωσιακό από πλευράς θεάματος αλλά σκληρό και γεμάτο σασπένς ντέρμπι στην Basket League. Και ήταν εκείνος που αποφάσισε στο τέλος, με τα μεγάλα σουτ που πέτυχε και η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Μέσα σε 2’39’’ ο Λοτζέσκι ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα. Από το σκορ στο 55-50 υπέρ του Περιστερίου όταν πέτυχε το πρώτο και μείωσε σε 55-53 ενώ απέμεναν 3’30’’ για το τέλος μέχρι το τέταρτο, 0’51’’ πριν το φινάλε και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 64-60, ο Λοτζέσκι έδωσε ρεσιτάλ. Ο δε Παπαθεοδώρου άνοιξε έτσι την άμυνα του Περιστερίου, βάζοντας τον Αμερικανό στο «4» και η ΑΕΚ βρήκε τα σουτ που άλλαξαν το ρυθμό.

 

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Στο πρώτο ημίχρονο καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε ρυθμό στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο σκόρερ τους έμειναν στα ρηχά. Ο Λάνγκφορντ πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο τέλος του εικοσαλέπτου, ο Γκρέι δεν είχε σκοράρει καθόλου. Η «Ένωση» άρχισε καλύτερα, προηγήθηκε 16-8 στο 8’30’’ αλλά στο επόμενο τρίλεπτο το Περιστέρι με επιμέρους σκορ 9-2 μείωσε σε 18-17. Η ΑΕΚ έμεινε για περίπου 4 λεπτά χωρίς πόντο και το Περιστέρι με σερί 6-0 πέρασε μπροστά με 25-24.  Τελικά η ΑΕΚ έκλεισε το ημίχρονο στο +3 (σκορ 30-27) έχοντας πετύχει 9 πόντους από τα 7 λάθη των γηπεδούχων αλλά είναι γεγονός ότι καμία ομάδα δεν είχε ρυθμό. Οι επιθέσεις ήταν σε κακή κατάσταση.

Με σερί 7-0 το Περιστέρι προηγήθηκε 34-30 ενώ απέμεναν 7’32’’ για το τέλος της 3ης περιόδου. Ο αγώνας εξακολούθησε να είναι «σκληρός» καθώς οι άμυνες των δύο ομάδων έκαναν καλή δουλειά. Με 1’07’’ για το τέλος του δεκαλέπτου το Περιστέρι πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά του (47-39) με τον Μαυροκεφαλίδη να έχει τους 8 από τους 12 τελευταιους πόντους της ομάδας του.

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, το Περιστέρι (που είχε χάσει λόγω τραυματισμού τον Πέτεγουεϊ) είχε το προβάδισμα με 55-48.

Το τρίποντο του Λοτζέσκι (3’23’’ για το τέλος) μείωσε σε 55-53 και κατόπιν ο Λάνγκφορντ ισοφάρισε σε 55-55. Οι προσωπικότητες της ΑΕΚ άρχισαν να δίνουν στίγμα. Ο Ματ Λοτζέσκι με νέο τρίποντο (2’19’’ για το τέλος) έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ (που έτρεξε σερί 10-0) με 58-55. Η ΑΕΚ έβγαλε νέα καλή άμυνα και ο Λοτζέσκι με νέο τρίποντο έστειλε την ΑΕΚ στο 61-55. Το Περιστέρι είχε μείνει 3’30’’ χωρίς καλάθι μέχρι να μειώσει σε 61-57 ο Βασιλόπουλος.

Με 3/3 βολές ο Γκρέι (1’03’’ για το φινάλε) μείωσε σε 61-60 και το Περιστέρι πολύ σύντομα μάζεψε τη διαφορά. Αλλά ο Λοτζέσκι ήταν εκεί με νέο τρίποντο (!) για να δώσει προβάδισμα 64-60 στην «Ένωση». Ο Μαυροκεφαλίδης μείωσε αλλά ο Ζήσης με μεγάλο καλάθι έγραψε τον επίλογο, 13’’ πριν το τέλος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η ΑΕΚ είχε 2/13 μέχρι το 35’. Στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε 4/6 (με 4/4 του Λοτζέσκι) ενώ πέτυχε 24 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όσους είχε πετύχει συνολικά στο δεύτερο και στο τρίτο.

Ο MVP: Ο Ματ Λοτζέσκι. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 4/4 τρίποντα στο σερί 13-0 που έκανε η ΑΕΚ κι έφερε το σκορ από το 55-48 υπέρ του Περιστερίου στο 61-55 υπέρ της ΑΕΚ. Τα έβαλε όλα ο πολύπειρος Αμερικανός που έχει παίξει… δεκάδες τέτοια ματς που κρίνονται στην «κόψη του ξυραφιού»

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-18, 27-30, 47-42, 62-66

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπανικολόπουλος): Γκάντι 10 (5/8 δίποντα, 4 ασίστ), Μαυροκεφαλίδης 12 (3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), ΜακΛέιν 1, Τζόουνς 3 (6 ριμπάουντ), Γκρέι 10 (2/6 σουτ), Άρλετζ, Σκορδίλης 2, Πέτεγουεϊ 4, Αθηναίου 12 (2/4 τρίποντα), Καράμπελας (0/3 σουτ), Βασιλόπουλος 8 (2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 7 ριμπάουντ).

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 10 (4/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 11 (5/11 σουτ, 1/4 βολές, 5 ασίστ), Γιάνκοβιτς 8 (3/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα), Χρυσικόπουλος 5 (2/8 σουτ), Γκίκας 9 (3/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Κατσίβελης, Ζήσης 2 (4 ασίστ), Γόντικας 2, Λοτζέσκι 17 (4/5 τρίποντα), Ρογκαβόπουλος, Σλότερ 2 (4 ριμπάουντ)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το νικηφόρο σερί του Περιστερίου στην #BasketLeague σταμάτησε στα δύο παιχνίδια καθώς στο τρίτο, ηττήθηκε από την @aekbc με 62-66

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peristeri B.C. (@peristeri_bc) στις

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.

Προμηθέας – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι θα δείτε την αναμέτρηση!

Πού θα δείτε το Προμηθέας – Ολυμπιακός!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Άρης: Το κανάλι του αγώνα!

Παναθηναϊκός – Άρης: Το κανάλι του αγώνα!

Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός – Άρης!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Η εικόνα του Γκραντ το βασικό πρόβλημα της άμυνας!

Παναθηναϊκός: Η εικόνα του Γκραντ το βασικό πρόβλημα της άμυνας!

Ο κακός Γκραντ είναι από τους λόγους της αμυντικής εικόνας του Παναθηναϊκού!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Άσχημα νέα για Λεσόρ – Αυτό το όνομα… παίζει δυνατά για το «5»

Παναθηναϊκός: Άσχημα νέα για Λεσόρ – Αυτό το όνομα… παίζει δυνατά για το «5»

Αλλάζουν τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Ηρακλής: Ο Μωραΐτης έστειλε στις βολές τον 18χρονο Μπουρνελέ για να σκοράρει!

Ολυμπιακός – Ηρακλής: Ο Μωραΐτης έστειλε στις βολές τον 18χρονο Μπουρνελέ για να σκοράρει!

Έντονο το χειροκρότημα στο ΣΕΦ μετά από αυτή την κίνηση!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Δύσκολη νίκη κόντρα στον μαχητικό Ηρακλή – Ξεχώρισαν Βεζένκοφ, Χολ και Φουρνιέ! (vids)

Ολυμπιακός: Δύσκολη νίκη κόντρα στον μαχητικό Ηρακλή – Ξεχώρισαν Βεζένκοφ, Χολ και Φουρνιέ! (vids)

Ο Ηρακλής πάλεψε πολύ αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε στο τέλος τη νίκη!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτό είναι το νέο παρατσούκλι του Βαγγέλη Ιωάννου για παίκτη των «ερυθρολεύκων»! (vid)

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το νέο παρατσούκλι του Βαγγέλη Ιωάννου για παίκτη των «ερυθρολεύκων»! (vid)

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός, υποδέχεται ένα ακόμα παρατσούκλι!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του Αταμάν για Λεσόρ «δείχνουν» ότι χρειάζεται παίκτη!

Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του Αταμάν για Λεσόρ «δείχνουν» ότι χρειάζεται παίκτη!

Ο Ματίας Λεσόρ κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Πρέπει να κοιτάξει την αγορά… ζεστά για σέντερ!

Παναθηναϊκός: Πρέπει να κοιτάξει την αγορά… ζεστά για σέντερ!

Χρειάζεται ενίσχυση και το ξέρει καλά ο Παναθηναϊκός!

Μπάσκετ