Εκτός τετράδας ο Παναθηναϊκός το πιθανότερο σενάριο, υποστηρίζει το Euroleague Projection
Η εικόνα αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της βαθμολογίας.
Το Euroleague Projection μετά την 28η αγωνιστική βγάζει είδηση για τον Παναθηναϊκό καθώς το πιθανότερο σενάριο τον φέρνει εκτός πρώτης τετράδας στην κανονική περίοδο.
Σύμφωνα με το μοντέλο προσομοίωσης, η Φενέρμπαχτσε έχει 99% πιθανότητες για Top 4 και ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 89%. Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια εμφανίζονται να έχουν ελαφρύ προβάδισμα στη μάχη της τετράδας, αφήνοντας πίσω Μπαρτσελόνα και Μονακό. Ο Παναθηναϊκός, με 21 νίκες αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει μόλις 18% πιθανότητες για πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, γεγονός που δείχνει πόσο δύσκολο είναι το έργο του.
Η εικόνα αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της βαθμολογίας. Για να ανατραπεί η πρόβλεψη οι πράσινοι χρειάζονται νικηφόρο σερί και απώλειες των ανταγωνιστών τους.
