ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΚ: Ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Τι συνδέει, τι χωρίζει και τι έχει καταγραφεί κατά το παρελθόν αναφορικά με τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της ΕΟΚ; Το Sportime θυμίζει και παρουσιάζει
ΕΟΚ: Ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Τι συνδέει, τι χωρίζει και τι έχει καταγραφεί κατά το παρελθόν αναφορικά με τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της ΕΟΚ; Το Sportime θυμίζει και παρουσιάζει.

Με τις εκλογές στην Ομοσπονδία ασχοληθήκαμε προ ημερών με μια μίνι παρουσίαση των τεσσάρων ισχυρών υποψηφιοτήτων. Ψάξαμε να βρούμε λοιπόν τι τους… συνδέει, τι τους ενώνει και τι τους χωρίζει και τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα.

Γιώργος Βασιλακόπουλος, Παναγιώτης Φασούλας, Βαγγέλης Λιόλιος, Γιάννης Σγουρός… Πλην Λιόλιου και οι τρεις υπήρξαν τοποθετημένοι κομματικά στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είχαν θέσεις κυβερνητικές: Γ.Γ.Α ο Βασιλακόπουλος, το ίδιο και ο Σγουρός και αργότερα Νομάρχης και Περιφερειάρχης, Δήμαρχος Πειραιά ο Φασούλας.

Ο Βασιλακόπουλος με τον Σγουρό πέρασαν περίοδο ψυχρότητας (για κομματικά και κατόπιν όταν ο δεύτερος ήταν στην Άρση Βαρών) για πολλά χρόνια.

Ο Φασούλας επί σειρά ετών ήταν κοντά στον Βασιλακόπουλο, «ως έμμισθος» όπως πρόσφατα είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος πετώντας το πρώτο… καρφί. Πλέον η «Αράχνη» είναι απέναντι και συσπειρώνει παλαιούς συναθλητές κοντά του.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θεωρήθηκε κάποτε… ευνοούμενος του Βασιλακόπουλου και της Ομοσπονδίας.  Η ιστορία με τη Νίκη Προαστείου το 2013 που αποσύρθηκε από την άνοδο στην Γ’ Εθνική για χάρη του Προμηθέα…

Η παρουσία των Πατρινών στον ευκολότερο Όμιλο του… Βορρά της Β’ Εθνικής το 2015 ώστε να ανέβουν εύκολα στην Α2… Η ιστορία με τον 14χρονο Νάσο Μπαζίνα όπου ο Απόλλωνας κατήγγειλε ότι η ΕΟΚ λειτούργησε ως μεσολαβητής προκειμένου ο νεαρός να… μεταπηδήσει στον Προμηθέα!!! Κι άλλα πολλά μέχρι τη στιγμή που ο Λιόλιος αποχώρησε από την FIBA και το BCL για να παίξει στο Eurocup.

Όλα αυτά δείχνουν πόσο… λεπτές είναι οι ισορροπίες. Πόσο «μεγάλη μπάλα» θα παιχτεί σε προσκήνιο και παρασκήνιο. Αλλά κυρίως ότι δεν μπορούμε να θεωρήσουμε καμία συμμαχία δεδομένη, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

ΕΟΚ: Η αποτυχημένη απόπειρα του 1998

Ο Γιάννης Σγουρός διαδέχτηκε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (μετά από παρένθεση του Γ.Λυσσαρίδη) στην Γ.Γ.Α και μάλιστα το 1998, προσπάθησε να κάνει κίνηση προκειμένου να «ρίξει» τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας από τον προεδρικό θώκο!

Ήταν η εποχή που υπήρχαν τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ με τους εκσυγχρονιστές (μέλος τους ο Σγουρός) και τους «πανανδρεϊκούς» (φανατικός ο Βασιλακόπουλος).

Η απάντηση του πανίσχυρου πρόεδρου ήταν εκκωφαντική: Στις εκλογές της Ομοσπονδίας πήρε 98%!!! Πάντως μετά από χρόνια ψυχρότητας, οι σχέσεις εξομαλύνθηκαν (ως προς το τυπικό πάντως) και μάλιστα το 2019 ο Γιάννης Σγουρός τάχθηκε υπέρ του Βασιλακόπουλου (όχι ως προς τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε βέβαια) στην επίθεσή του στον Σπύρο Καπράλο, στην Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε.

Σγουρός- Φασούλας και Πειραιάς

Από το 2006 ως το 2010 ο Γιάννης Σγουρός και ο Παναγιώτης Φασούλας είχαν κοινή πορεία, ο πρώτος ως Νομάρχης Αθηνών και ο δεύτερος ως Δήμαρχος Πειραιά. Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε ότι εφόσον ο ίδιος εκλεγόταν Περιφερειάρχης Αττικής (κάτι που έγινε) ο Φασούλας θα γινόταν Αντιπεριφερειάρχης (στον Πειραιά) με τον καινούργιο νόμο του Καλλικράτη!

Τελικά ο Σγουρός εξελέγη αλλά ο Φασούλας δεν προτάθηκε ποτέ, τελικά από το ΠΑΣΟΚ μετά από «βέτο» (όπως λέγεται) του τότε υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα αλλά και υψηλών στελεχών του κόμματος!

Πάντως ο Φασούλας επέμενε και μετά στις δηλώσεις του ότι «ο Σγουρός παραμένει φίλος του»!

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει δυνατά στο NCAA

Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει δυνατά στο NCAA

Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει σούπερ στο Αμερικανικό Κολεγιακό μπασκετ και η Εθνική ομάδα κερδίζει από αυτό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Στογιάκοβιτς: Μάχη Ελλάδας και Σερβίας για τον γιο του

Στογιάκοβιτς: Μάχη Ελλάδας και Σερβίας για τον γιο του

Ελλάδα και Σερβία κάνουν τα πάντα για να πείσουν το γιο του Πέτζα Στογιάκοβιτς να παίξει μπάσκετ εθνικών ομάδων

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τα έβαλε με την ΕΡΤ για τον Αταμάν ο Άκης (vid)

Τα έβαλε με την ΕΡΤ για τον Αταμάν ο Άκης (vid)

Δεν άρεσε στον Άκη ο τρόπος με τον οποίο η δημόσια τηλεόραση έκανε τη μετάδοση του τελικού του Ευρωμπάσκετ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ελλάδα – Φινλανδία : Χάλκινο στο στήθος, χρυσή στην καρδιά η Εθνική!

Ελλάδα – Φινλανδία : Χάλκινο στο στήθος, χρυσή στην καρδιά η Εθνική!

Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ που κέρδισε τη Φινλανδία στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Μπάσκετ
ExtraTime: Ένα τραγούδι του Άκη Πάνου για την πρόκριση της Εθνικής στο μπάσκετ

Ένα τραγούδι του Άκη Πάνου για την πρόκριση της Εθνικής στο μπάσκετ

Αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Ελλάδα του Σπανούλη, του Γιάννη και των άλλων παιδιών.

ExtraTime
Μπάσκετ: Μην την πατήσει και η Ελλάδα όπως η Γαλλία και η Σερβία

Μην την πατήσει και η Ελλάδα όπως η Γαλλία και η Σερβία

Για την Ελλάδα οι προημιτελικοί και τα αποτελέσματα της Γαλλίας και της Σερβίας ήταν τα καλύτερα μηνύματα που θα μπορούσε να λάβει

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Εθνική Ελλάδας μπάσκετ : Δεν φτάνει μόνο ο Γιάννης για μετάλλιο

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ : Δεν φτάνει μόνο ο Γιάννης για μετάλλιο

Δεν θα είναι εύκολο η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ να πάρει μετάλλιο στο προσεχές Eurobasket κι ας έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμποο

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Ελλάδα – Ιταλία: Το κανάλι του αγώνα στο τουρνουά Ακρόπολις

Ελλάδα – Ιταλία: Το κανάλι του αγώνα στο τουρνουά Ακρόπολις

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ δίνει το δεύτερο της τεστ στο τουρνουά Aκρόπολις, αντιμετωπίζοντας την Ιταλία στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη (22/8), στις 20:00,

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Λετονία – Ελλάδα Live Streaming (20/8)

Λετονία – Ελλάδα Live Streaming (20/8)

Δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ κόντρα στη Λετονία και σε Live Streaming.

Μπάσκετ