ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΟΚ: Συμφωνία με κοινωνικές προεκτάσεις

Πρόκειται για μια συμφωνία με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις αφού έχει να κάνει με τη σημασία της πρόληψης της παιδικής κι εφηβικής παχυσαρκίας.
ΕΟΚ: Συμφωνία με κοινωνικές προεκτάσεις

Η ΕΟΚ, επιθυμώντας να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής/εφηβικής παχυσαρκίας μέσω της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, προχώρησε στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με την Novo Nordisk Hellas.

Μέσω του Μνημονίου, το οποίο υπεγράφη ανάμεσα στην ΕΟΚ και την εταιρεία συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας,  τα δύο μέρη, αναγνωρίζουν από κοινού ότι, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού τους ρόλου, μπορούν να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις δυνατότητές τους, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, στο πλαίσιο υλοποίησης μίας εκστρατείας ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για τη νόσο της παχυσαρκίας, με έμφαση στην πρόληψη της παιδικής/εφηβικής παχυσαρκίας που μαστίζει τη χώρα μας.

Ειδικότερα, συμφωνούν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ τους, προκειμένου να συμβάλουν δια των κοινών τους ενεργειών:

*στην ανάπτυξη και υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της παιδικής/ εφηβικής παχυσαρκίας και

*στην υλοποίηση δράσεων με στόχο την ενημέρωση των νέων και των φροντιστών τους για τα οφέλη του αθλητισμού, την αξία της ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της άσκησης μέσω θετικών βιωμάτων, τη γνωριμία τους με την καλαθοσφαίριση και τα οφέλη του αθλητισμού για τη σωματική και ψυχική υγεία των νέων.

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο κρίσιμο έργο της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για τη νόσο της παχυσαρκίας, συμβάλλοντας στη δημόσια υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων.

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Το 2015 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) ανακήρυξε την 11η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, ενώ για πρώτη φορά το 2020, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου, ως η πρώτη κοινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές διαφορετικές ημέρες εορτασμού ανά την υφήλιο, από πολλές ομοσπονδίες για τη νόσο της παχυσαρκίας.9

Νεότερα Επιδημιολογικά Δεδομένα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της νόσου που ονομάζεται Παχυσαρκία και κατά πόσο επηρεάζει όχι μόνο τον παγκόσμιο πληθυσμό, αλλά και την Ελλάδα1,3.

Σύμφωνα με δεδομένα του 2016 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 650 εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως,ενώ διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού αυτού, καθώς και της σοβαρότητας των περιστατικών. Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως ζουν με υπερβαρότητα, ενώ το 13% ζει με παχυσαρκία.2, 3, 4

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.5,6

Γιώργος Νικολαΐδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Άρης: Τελειωμένο του Κώστα Αντετοκούνμπο – Δανεικός από τον Ολυμπιακό

Άρης: Τελειωμένο του Κώστα Αντετοκούνμπο – Δανεικός από τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο συνεχίζει στον Άρη ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, μετά την απόκτηση Ταϊρίκ Τζόουνς.

Μπάσκετ
Sportime BET: Η διπλή αγωνιστική της Euroleague με «20 & Κάρφωσες*» από το Πάμε Στοίχημα

Η διπλή αγωνιστική της Euroleague με «20 & Κάρφωσες*» από το Πάμε Στοίχημα

Ντέρμπι Άρσεναλ-Λίβερπουλ στην Premier League – Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους της Serie A

Sportime BET
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά δικό του τον Ταϊρίκ Τζόουνς από την Παρτιζάν και έκλεισε μια από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες της σεζόν. Μια μεταγραφή ουσίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στη γραμμή ψηλών και λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Η Μακάμπι κοιτούσε ζεστά τον Τάιρικ Τζόουνς αλλά τα λεφτά στην Παρτιζάν άνοιξαν το δρόμο στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πλήρωσε τον Τάιρικ Τζόουνς, στο παρά πέντε πρόλαβε τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Πλήρωσε τον Τάιρικ Τζόουνς, στο παρά πέντε πρόλαβε τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Σερβικό ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία για τον Τάιρικ Τζόουνς πληρώνοντας buyout 500.000 ευρώ, προλαβαίνοντας τη Μακάμπι πριν από το κρίσιμο deadline.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς και Ολυμπιακός, το προφίλ παίκτη που λείπει από τη ρακέτα

Τάιρικ Τζόουνς και Ολυμπιακός, το προφίλ παίκτη που λείπει από τη ρακέτα

Ο Τάιρικ Τζόουνς εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή για τον Ολυμπιακό, ένας σέντερ με ένταση, ριμπάουντ και τελειώματα πάνω από το στεφάνι που δείχνει να κουμπώνει στο πλάνο του Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Τάιρικ Τζόουνς κλείνει στον Ολυμπιακό

Ο Τάιρικ Τζόουνς κλείνει στον Ολυμπιακό

Η υπόθεση Τάιρικ Τζόουνς μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Ολυμπιακό να περιμένει την αποδέσμευση από την Παρτιζάν πριν από το κρίσιμο deadline της EuroLeague.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: O Γουόκαπ έφτασε τις 30 ασίστ σε δύο ματς

O Γουόκαπ έφτασε τις 30 ασίστ σε δύο ματς

Ο Τόμας Γουόκαπ δείχνει να ανεβάζει στροφές στην Basket League, φτάνοντας τις 30 ασίστ στα δύο τελευταία του ματς, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ξεκάθαρα κέρδος στο μοίρασμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αβέβαιο το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Τουρκία λόγω FIR

Αβέβαιο το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Τουρκία λόγω FIR

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει για Κωνσταντινούπολη ενόψει Φενέρ αλλά το πρόβλημα στο FIR αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει σκέψεις για εναλλακτικό πλάνο πτήσης.

Μπάσκετ