ΕΟΚ

Μεγάλη επιτυχία της ΕΟΚ με self test οι αθλητές ως 17 ετών

Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ σημείωσε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία και πλέον οι αθλητές μέχρι 17 ετών θα υποβάλλονται σε self test και όχι σε rapid test που ήταν μέχρι πρότινος.
Μεγάλη επιτυχία της ΕΟΚ με self test οι αθλητές ως 17 ετών

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μόλις ανέλαβε την προεδρία της ΕΟΚ, είχε συναντηθεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη και ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν για τις ακαδημίες και τα διαγνωστικά τεστ που έπρεπε να υποβάλλονται.

Μέχρι πρότινος ίσχυε ότι οι αθλητές από 16 ετών και άνω θα έπρεπε να κάνουν αρχικά δύο rapid test και μετέπειτα ένα. Κάτι τέτοιο ήταν δυσβάσταχτο για μια οικογένεια και μοιραία τα παιδιά ωθούνταν μακριά από τον αθλητισμό και υπήρχε ο κίνδυνος να χάσει το μπάσκετ πολλούς νέους αθλητές.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει και οι νεαροί αθλητές θα υποβάλλονται σε self test.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Η ΕΟΚ δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση από την Πολιτεία της παράτασης έναρξης εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις διοργανώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων (δείτε ΕΔΩ την απόφαση). Μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση του να υπάρξει ένα περιθώριο επικοινωνίας μεταξύ Ομοσπονδίας – Ενώσεων – Σωματείων και των νεαρών αθλητών / αθλητριών και των οικογενειών τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη και ασφαλέστερη για όλους δυνατή λύση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από καιρό θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητας των ομάδων, συμμετείχε αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της υγειονομικής επιτροπής (22/09). Εκεί ανέλυσε τα επιχειρήματά του τόσο με την ιδιότητα του γιατρού, όσο και με του ανθρώπου που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις καθημερινές ανάγκες των αθλητικών σωματείων.

Η γόνιμη συζήτηση που έγινε έδειξε ότι υπάρχουν περιθώρια μεταβολής των ισχυόντων, ώστε να ελαφρυνθούν οι απαιτήσεις χωρίς σε καμία περίπτωση να τεθεί σε διαπραγμάτευση η δημόσια υγεία. Κυρίως όμως, δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί η βασική μέριμνα της ΕΟΚ, δηλαδή η απρόσκοπτη έναρξη των διοργανώσεων χωρίς να τίθεται θέμα αδυναμίας υποστήριξης της συμμετοχής παιδιών, ειδικά για τις ηλικίες 16-18».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΕΚ: «Καλούμε τον Δρακόπουλο να ανασκευάσει»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη επιτυχία της ΕΟΚ με self test οι αθλητές ως 17 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ