ΜΠΑΣΚΕΤ

Επτάστερος Παναθηναϊκός! Υπέταξε τη διαστημική Ρεάλ Μαδρίτης και κάθισε στην κορυφή της Ευρώπης! (vids)

Έραψε το 7ο αστέρι ο Παναθηναϊκός και έκανε το 7/7 σε τελικούς Euroleague! Μαγικός Σλούκας που θύμισε... Σπανούλη!
Επτάστερος Παναθηναϊκός! Υπέταξε τη διαστημική Ρεάλ Μαδρίτης και κάθισε στην κορυφή της Ευρώπης! (vids)

Μυθικά πράγματα στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός! Εκθρόνισε τον γίγαντα Ρεάλ ( σκορ 95-80) και κάθισε στην κορυφή της Euroleague για 7η φορά στην ιστορία του!

Τι κι αν δέχτηκε 36 πόντους στην πρώτη περίοδο; Ο Παναθηναϊκός κονιορτοποίησε τους Μαδριλένους, οι οποίοι δεν μπήκαν ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο. Μαγικός Σλούκας, MVP του τελικού (24 πόντοι, 4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 8/9 βολές), έφτασε τις 4 κατακτήσεις στον θεσμό και ο Παναθηναϊκός έγινε από εξάστερος… επτάστερος!

7/7 σε τελικούς Euroleague, ο απόλυτος κυρίαρχος στην εν λόγω λίστα! Πάνω από Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ.

Το ματς

Όταν με το «καλημέρα», πρωταγωνιστής δεν είναι ένας από τα πρώτα βιολιά της «βασίλισσας» αλλά ο Έλι Εντιαγέ (8 πόντοι στην αρχή του ματς), τότε τα πράγματα έδειχναν ότι η αντίπαλος των «πράσινων» πολύ δύσκολα θα έχανε τα ματς. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου, όπου ο αμυντικός απολογισμός του συνόλου του Αταμάν ήταν τραγικός με 36 πόντους. Ωστόσο, το ματς είχε πολύ ακόμα.

Ένα 36-25 που προήλθε κυρίως και από την μαγική εμφάνιση του Τζάναν Μούσα (10 πόντοι στο 1ο δεκάλεπτο), αλλά και του Γιαμπουσέλε. Τα καλά νέα όμως είχαν έρθει από τη ρακέτα των «μπλάνκος», με τον Ταβάρες να φορτώνεται με δύο φάουλ νωρίς.

Ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο και γρήγορα η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή της (41-27). Εκεί, το «τριφύλλι» αποφάσισε να παίξει άμυνα. Και τι άμυνα! Mε τον Ναν να έχει 3 φάουλ, ο Τζέριαν Γκράντ «έσβησε» τον γερο-Γιούλ πιάνοντας στον ύπνο και τον Ματέο που ξεκάθαρα άφησε αρκετά παραπάνω τον Καμπάσο στον πάγκο.

Το -14 έγινε -1 (46-45) με μεγάλα τρίποντα του Αμερικανού, με το ποσοστό του Παναθηναϊκού στα 3ποντα να φτάνει το 60% (54,5% στη λήξη του ημιχρόνου με 6/11)! Την ίδια στιγμή, ο Λεσόρ έκανε μια χαψιά τον Πουαριέ και το ημίχρονο έκλεισε στο -5 τελικά, έπειτα από buzzer-beater 2ποντο του Σλούκα. Η καταστροφή έδειχνε να έχει αποφευχθεί και στο 2ο ημίχρονο θα κρίνονταν τα πάντα, με το μομέντουμ να φεύγει από τα χέρια της Ρεάλ και να πηγαίνει σ’εκείνα της ελληνικής ομάδας.

Παναθηναϊκός: Ο Σλούκας θύμισε… Σπανούλη και έραψε το 7ο!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνσησε η 3η περίοδος, με τον Ταβάρες να φτάνει τα 3 ατομικά φάουλ. Στο 24΄, με τρίποντο του Ναν, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (56-58)

Οι Μαδριλένοι είχαν βραχυκυκλώσει. Ο Χεζόνια αστοχούσε ξανά και ξανά και σε 6,5 λεπτάη ομάδα του Ματέο είχε μόλις 3 (!) πόντους. Ένα σερί 15-3 (από το 54-47) που έβαλε για τα καλά σε θέση οδηγού στον τελικό το τριφύλλι.

Η άμυνα στραγγάλιζε τις επιθετικές προσπάθειες των υπολοίπων και με τον Ταβάρες νοκ-άουτ στα 4 φάουλ, οι 7 πόντοι της βασίλισσας την έβαλαν με την πλάτη στον τοίχο.

Το πράσινο πάρτι μόλις είχε αρχίσει. Η διαφορά των «πράσινων» εκτινάχθηκε με τα σουτ των Μήτογλου και Γκραντ στο +8!

Οι «μπλάνκος» απάντησαν με γκολ-φάουλ του Χεζόνια και τρίποντο του Γιούλ (1/4 τρίποντα) για φέρουν τη διαφορά στο -2.  Ωστόσο η «βόμβα» του Σλούκα έστειλε τη διαφορά στο συν 8 (79-71)!

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, η διαφορά αυξήθηκε (86-76) και η ομάδα του Αταμάν έκανε το 7/7 σε τελικούς στην Ευρωλίγκα!

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 80-95

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρότσα, Μπελόσεβιτς, Ντιφαλά

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Τσους Ματέο): Κοζέρ 2, Φερνάντες, Αμπάλντε, Καμπάσο 12, Χεζόνια 8, Ροντρίγκες 11, Πουαριέ 8, Ταβάρες 4, Γιουλ, Γιαμπουσέλε 6, Εντιαγέ 8, Μούσα 15

ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόζα 3, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 24 (, 4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 8/9 βολές), Παπαπέτρου 4, Γκραντ 11, Ναν 21, Λεσόρ 17, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε το κάθε λάθος του Παναθηναϊκού, κρατώντας τους Ισπανούς στο παιχνίδι ενώ στην Euroleague χρειάζεται και άμυνα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: «Το ΣΕΦ δεν πάει άλλο»: Η επιστολή εργαζομένων γκρεμίζει τα άλλοθι πολιτείας και εμπλεκόμενων

«Το ΣΕΦ δεν πάει άλλο»: Η επιστολή εργαζομένων γκρεμίζει τα άλλοθι πολιτείας και εμπλεκόμενων

Η σκληρή επιστολή των εργαζομένων του ΣΕΦ προς το Υπουργείο αποκαλύπτει εγκατάλειψη, υποστελέχωση και πλήρη αδράνεια. Η Τσιλιγκίρη και η κυβέρνηση βρίσκονται πλέον χωρίς δικαιολογίες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

Η θητεία της Χριστίνας Τσιλιγκίρη στο ΣΕΦ φέρνει έντονα ερωτήματα: γιατί το στάδιο παραμένει ανοχύρωτο, παρά τη στενή σχέση της με την κυβέρνηση που όφειλε να προχωρήσει τα έργα;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Πότε θα γίνει το ματς με τη Φενέρ

Ολυμπιακός: Πότε θα γίνει το ματς με τη Φενέρ

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε με τη Φενέρ λόγω της κακοκαιρίας και αυτές είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες για το τζάμπολ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: «Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

«Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

Προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος που επέλεξε το MEGA να χειριστεί την υπόθεση του ΣΕΦ για τον μπασκετικό Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σαν Σήμερα: Πένθος στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Στέφαν Γέλοβατς

Σαν Σήμερα: Πένθος στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Στέφαν Γέλοβατς

Η είδηση του θανάτου του Στέφαν Γέλοβατς σε ηλικία μόλις 32 ετών βύθισε την ΑΕΚ και ολόκληρο τον κόσμο του μπάσκετ στο πένθος.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Έχει βάση ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «0–20» στο Ολυμπιακός – Φενέρ; Τι λένε οι κανονισμοί της Euroleague

Έχει βάση ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «0–20» στο Ολυμπιακός – Φενέρ; Τι λένε οι κανονισμοί της Euroleague

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποστηρίζει ότι ο αγώνας Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε πρέπει να κατοχυρωθεί 0–20 λόγω ακαταλληλότητας του ΣΕΦ. Έχει βάση;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός και αναβολή με Φενέρ: Πώς επηρεάζεται το πρόγραμμα και η προετοιμασία του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός και αναβολή με Φενέρ: Πώς επηρεάζεται το πρόγραμμα και η προετοιμασία του Μπαρτζώκα

Η αναβολή της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε δημιουργεί νέα δεδομένα για τους Πειραιώτες, που καλούνται πλέον να προσαρμοστούν σε ένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το ματς στη Euroleague αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το ματς στη Euroleague αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας

Η σφοδρή κακοκαιρία Byron που πλήττει την Αττική οδήγησε στην άμεση αναβολή του αγώνα Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Μπάσκετ