ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Παπανικολάου: «Υψηλή θέληση για μια επιτυχία»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας στην Κρήτη, αλλά και για τους στόχους της γαλανόλευκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παπανικολάου: «Έχουμε επιλέξει την Κρήτη φέτος για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας, το οποίο είναι και το σημαντικότερο, γιατί είναι το διάστημα στο οποίο μπαίνουν όλες...
Παπανικολάου: «Υψηλή θέληση για μια επιτυχία»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας στην Κρήτη, αλλά και για τους στόχους της γαλανόλευκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παπανικολάου:

«Έχουμε επιλέξει την Κρήτη φέτος για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας, το οποίο είναι και το σημαντικότερο, γιατί είναι το διάστημα στο οποίο μπαίνουν όλες οι λεπτομέρειες, Νομίζω πως η επιλογή της Κρήτης έχει γίνει γιατί τα τελευταία χρόνια είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Ομάδα και στα παράθυρα και σε διοργανώσεις για τις «μικρές» εθνικές ομάδες. Αυτά ήταν τα κριτήρια, πέραν του ότι μιλάμε για κάποιες από τις πιο όμορφες εγκαταστάσεις κι ένα ωραίο γήπεδο για να δουλεύεις. Θέλουμε να προετοιμαστούμε να είμαστε όδο το δυνατό πιο έτοιμοι. Ο κόσμος να μην περιμένει να δει κάτι όμορφο ίσως στα δύο πρώτα φιλικά, είναι καθαρά προπονητικού χαρακτήρα και το να δούμε κάποια πράγματα. Το θέμα και η ουσία είναι να βγουν κάποια πράγματα εκεί που πρέπει όταν πρέπει και να είμαστε όλοι έτοιμοι.

Είναι πολύ σημαντικό να μην έχεις προβλήματα, να μην υπάρχουν τραυματισμοί, πράγματα που θα σε φέρουν πίσω στον προγραμματισμό που έχεις κάνει για την προετοιμασία. Το θετικό είναι πως όλα τα παιδιά έχουν έρθει έτοιμα, όλα τα παιδιά έχουν δουλέψει πριν αρχίσει η προετοιμασία τους, ώστε να έρθουν όλοι έτοιμοι και να ξεκινήσουμε σε έντονους ρυθμούς από την αρχή, γιατί ήταν μικρό το χρονικό διάστημα που έπρεπε να βάλουμε πάρα πολλά πράγματα. Το κομμάτι της πνευματικής ετοιμότητας είναι επίσης σε πάρα πολύ υψηλό επιπεδο. Όλα τα παιδιά έχουν τη συγκέντρωσή τους, ώστε να δουλεύουμε σε υψηλούς ρυθμούς και να αφομοιώνουμε πράγματα πιο γρήγορα από όσο μας παίρνει ο χρόνος να κάνουμε. Το σημαντικότερο είναι πως όλα τα παιδιά έχουμε έρθει με στόχο, με προσήλωση, ώστε να κάνουμε κάτι καλό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε «κλείσει» κάποιο μετάλλιο ή πως έχουμε κλείσει κάποια επιτυχία. Σημασία έχει πως η θέληση είναι υψηλή για μια επιτυχία.

Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε το Τόκιο του 2020. Ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι η πρώτη φάση. Είναι να κερδίσουμε τα τρία πρώτα παιχνίδια που έχουμε και από εκει και πέρα θα συνεχίσουμε να θέτουμε τους στόχους μας όσο προχωράει το τουρνουά. Το να μιλάμε για άλλα τουρνουά στο μέλλον, που ούτε ξέρουμε αν θα είμαστε εκεί, είναι πάρα πολύ νωρίς και δεν υπάρχει και κανένας απολύτως λόγος. Στόχος μας είναι ένα σκαλάκι τη φορά, για να ανέβουμε στο τέλος όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί αν πας να ανέβεις πάρα πολλά σκαλιά μαζί τότε είναι πολύ πιθανό να πέσεις και να μην καταφέρεις τίποτα.

Σίγουρα είναι πολύ  σημαντικό και για εμάς που το γήπεδο θα είναι κατάμεστο εδώ στο Ηράκλειο, να βρεθούμε δίπλα στον κόσμο και το αντίστροφο με τον κόσμο να δίνει τη στήριξή του, τη δύναμή του και την ενεργειά του. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε όσο είναι δυνατό τον καλύτερό μας εαυτό, αναφορικά με το επίπεδο που βρισκόμαστε τώρα, αλλά ξαναλέω πως πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε κάτι όμορφο ουσιαστικά, κάποιους αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο, Η ουσία είναι να γίνει η δουλειά και οι προπονητές να δουν τα κομμάτια που θέλουν να δουν» είπε ο Κώστας Παπανικολάου.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει δυνατά στο NCAA

Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει δυνατά στο NCAA

Αβδάλας και Μαντζούκας έχουν μπει σούπερ στο Αμερικανικό Κολεγιακό μπασκετ και η Εθνική ομάδα κερδίζει από αυτό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει στην Εθνική Ελλάδα – Κάλεσμα της ΕΟΚ σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει στην Εθνική Ελλάδα – Κάλεσμα της ΕΟΚ σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Παραμένει στο… τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας ο Βασίλης Σπανούλης!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Στογιάκοβιτς: Μάχη Ελλάδας και Σερβίας για τον γιο του

Στογιάκοβιτς: Μάχη Ελλάδας και Σερβίας για τον γιο του

Ελλάδα και Σερβία κάνουν τα πάντα για να πείσουν το γιο του Πέτζα Στογιάκοβιτς να παίξει μπάσκετ εθνικών ομάδων

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Λιόλιος: «Θέλουμε να συνεχίσει ο Σπανούλης στην Εθνική, αλλά…»

Λιόλιος: «Θέλουμε να συνεχίσει ο Σπανούλης στην Εθνική, αλλά…»

Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Λιόλιος για όλα τα θέματα της Εθνικής!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απειλές από Τούρκο στη σύζυγό του – «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απειλές από Τούρκο στη σύζυγό του – «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Αδιανόητα πράγματα μετά το τέλος του Eurobasket 2025!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τα έβαλε με την ΕΡΤ για τον Αταμάν ο Άκης (vid)

Τα έβαλε με την ΕΡΤ για τον Αταμάν ο Άκης (vid)

Δεν άρεσε στον Άκη ο τρόπος με τον οποίο η δημόσια τηλεόραση έκανε τη μετάδοση του τελικού του Ευρωμπάσκετ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σπουδαία υποδοχή για την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ – Το μήνυμα Σπανούλη μετά το χάλκινο στο Eurobasket 2025!

Σπουδαία υποδοχή για την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ – Το μήνυμα Σπανούλη μετά το χάλκινο στο Eurobasket 2025!

Σπουδαίο ο Βασίλης Σπανούλης!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Eurobasket 2025: Χωρίς Έλληνα η δεύτερη καλύτερη πεντάδα – Μέσα Γιόκιτς, Όσμαν και Μάρκανεν!

Eurobasket 2025: Χωρίς Έλληνα η δεύτερη καλύτερη πεντάδα – Μέσα Γιόκιτς, Όσμαν και Μάρκανεν!

Ποια είναι η δεύτερη καλύτερη πεντάδα για το φετινό τουρνουά;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεύτερη φορά σε καλύτερη πεντάδα Eurobasket – Κανείς δεν αγγίζει τον κορυφαίο Νίκο Γκάλη!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεύτερη φορά σε καλύτερη πεντάδα Eurobasket – Κανείς δεν αγγίζει τον κορυφαίο Νίκο Γκάλη!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία με την αγαπημένη του ομάδα!

Μπάσκετ