EUROCUP

Προμηθέας – Μακάμπι Ρισόν 88-77: Σοβαρεύτηκε στο τέλος (vid)

Ο Προμηθέας πήγε χαλαρά το ματς με τη Μακάμπι Ρισόν, αλλά έκοψε τα αστεία στο τέλος και πήρε τη νίκη με 88-77. Πρώτος σκόρερ ο Μπαμπ με 20π.
Προμηθέας – Μακάμπι Ρισόν 88-77: Σοβαρεύτηκε στο τέλος (vid)

Ο Προμηθέας θεώρησε ότι θα κερδίσει την Μακάμπι Ρισόν με… σβηστές τις μηχανές. Την είχε ισοπεδώσει (88-55) άλλωστε στο ματς του πρώτου γύρου στο Ισραήλ. ‘Ετσι πήγε χαλαρά το ματς και είχε θέματα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος, όμως σοβαρεύτηκε, έκοψε την πλάκα και κέρδισε 88-77 τους Ισραηλινούς.

Οι Πατρινοί συνέχισαν έτσι την τρελή κι απίθανη πτήση τους στο Eurocup. Το κοντέρ τους γράφει πλέον 5-1 (οι 4 νίκες είναι σερί) και παραμένουν στην κορυφή του ομίλου τους.

Από τον Προμηθέας πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπαμπ (20π.), αλλά ο Χολ (10π.) ήταν εκείνος που «καθάρισε» το παιχνίδι στο τέλος.

Οι Πατρινοί σούταραν με υψηλά ποσοστά (20/34διπ. – 58,8% και 11/23τριπ. – 47,8%), ενώ είχαν 11 κλεψίματα, 21 ασίστ και 13 λάθη. Είχαν όμως, τεράστια θέματα με τα 13 επιθετικά που πήραν οι παίκτες της Μακάμπι Ρισόν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας είχε καλά ποσοστά (6/10διπ. – 60% και 2/5τριπ. – 40%), αλλά η άμυνά του είχε τεράστια κενά και οι Ισραηλινοί του έκαναν τη ζωή δύσκολη (17-17 στο 9).

Στην 2η περίοδο ο Προμηθέας μπήκε αγριεμένος στο παρκέ και με μπροστάρη τον Φίλερ (2/3τριπ.), άρχισε τον βομβαρδισμό από τα 6.75μ., είχε αρχικά 3/5 τρίποντα και προηγήθηκε 31-24 στο 12:56. Οι Πατρινοί συνέχισαν σε αυτό το τέμπο. Εβαζαν τα σουτ από τα 6.75μ. Είχαν 5/9 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο και συνολικά 7/14 στο πρώτο ημίχρονο.

Επίσης είχαν 4/7 δίποντα και συνολικά 10/17 στο πρώτο 20λεπτο και η διαφορά έφτασε στο +13 (43-30 στο 30). Μοναδικό «μελανό σημείο» ήταν τα 9 επιθετικά που πήραν οι παίκτες της Μακάμπι Ρισόν.

Στην 3η περίοδο ο Προμηθέας το… πήγε χαλαρά και η Μακάμπι Ρισόν μάζεψε την διαφορά (53-46 στο 24:24). Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έπεσε κι άλλο και πήγε στο +5 (69-64 στο 32:49).

Η Μακάμπι Ρισόν είχε ως όπλο σε όλο αυτό το διάστημα τα σουτ. Μέχρι το 32:49 είχε 3/5 τρίποντα και 8/14 δίποντα.

Ο Προμηθέας έδειχνε… υπνωτισμένος και στο 33:47 η Μακάμπι Ρισόν πλησίασε στους 2 πόντους (69-67). Οι Πατρινοί πήγαν στο +8 (75-67 στο 35:16). Οι φιλοξενούμενοι όμως, απάντησαν αμέσως (75-72 στο 36:14).
Μετά το 37:04 (77-74), ο Προμηθέας αφυπνίστηκε. Πίεσε και με ηγέτη τον Χολ έκανε ένα σερί 11-0 (με 6π. του Χολ), πήγε στο +11 (88-74 στο 39.30) και πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-30, 63-54, 88-77.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Χολ 10 (3ασ.), Μπαμπ 20 (4/5βολ., 2/4διπ., 4/8τριπ., 2ριμπ., 2ασ., 2κλεψ.), Λίποβι 14 (1/2διπ., 4/5τριπ.), Κασελάκης 10 (1τριπ., 4ριμπ., 4ασ., 1κλεψ.), Κουρουπάκης, Κατσίβελης 3 (2ριμπ., 3ασ.), Φίλερ 13 (2τριπ., 9ριμπ., 4ασ., 1κλεψ.), Ρόμπινσον 2, Μπόγρης 10, Ελις 6 (6ριμπ.), Μπαζίνας.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ (Γκούντες): Σουίνγκ 9 (1), Μπουρντιγιόν 8 (2), Αριέλ 3 (1τριπ., 4ριμπ., 2ας.), Μπλάιζερ 5, Ουίλιαμς 13 (10ριμπ.), Τίσμαν 3 (1), Ντόβρατ 12 (2), Χάμιλτον 20 (1τριπ., 4ριμπ., 4ασ.), Μονρό 4 (7ριμπ., 5ασ.).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Στέφανος Σύριγγας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: EuroCup: Ο Πανιώνιος λύγισε στην τελευταία περίοδο και έχασε από την Τρέντο

EuroCup: Ο Πανιώνιος λύγισε στην τελευταία περίοδο και έχασε από την Τρέντο

Ο Πανιώνιος γνώρισε νέα ήττα στο EuroCup, χάνοντας με 91-87 από την Τρέντο στη Γλυφάδα, παρότι είχε τον έλεγχο ως το τρίτο δεκάλεπτο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πρωτιά για τον Αθηναϊκό στο Eurocup γυναικών μετά τη νίκη επί της Χορζόφ

Πρωτιά για τον Αθηναϊκό στο Eurocup γυναικών μετά τη νίκη επί της Χορζόφ

Ο Αθηναϊκός ανέβηκε στην κορυφή του 10ου ομίλου του Eurocup γυναικών μετά τη νίκη επί της Χορζόφ, ενώ Παναθηναϊκός και Νιόν ισοβαθμούν στον 7ο.

Μπάσκετ
EuroCup: Η Νιόν «βομβάρδισε» τον Παναθηναϊκό με 14 τρίποντα στο Eurocup

Η Νιόν «βομβάρδισε» τον Παναθηναϊκό με 14 τρίποντα στο Eurocup

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε εντός έδρας ήττα 113-100 από τη Νιόν στο Eurocup γυναικών, δεχόμενος 14 τρίποντα και δείχνοντας αδυναμία στην άμυνα.

EuroCup
Μπάσκετ: Επιβλητικός ο Αθηναϊκός, διέλυσε τη Χορζόφ με 79-56 στο Eurocup

Επιβλητικός ο Αθηναϊκός, διέλυσε τη Χορζόφ με 79-56 στο Eurocup

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Αθηναϊκός νίκησε τη Χορζόφ με 79-56 στο Eurocup γυναικών και έκανε το 2-1 στον όμιλο με κορυφαία την Πρινς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Άρης Betsson: Άρχισαν οι αλλαγές – Απομακρύνθηκε ο Μπόγκνταν Καράιτσιτς!

Άρης Betsson: Άρχισαν οι αλλαγές – Απομακρύνθηκε ο Μπόγκνταν Καράιτσιτς!

Δεν είχε άλλα περιθώρια ο Άρης Betsson!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Άρης Betsson ξαναγράφει την ιστορία του – Γιατί η νίκη στη Βενετία προσυπογράφει το νέο ξεκίνημα

Ο Άρης Betsson ξαναγράφει την ιστορία του – Γιατί η νίκη στη Βενετία προσυπογράφει το νέο ξεκίνημα

Το «διπλό» επί της Βενέτσια δεν είναι μια νίκη σαν όλες τις άλλες. Είναι το σήμα ότι ο Άρης αλλάζει σελίδα και πως ο «αυτοκράτορας του μπάσκετ» μπορεί να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Άρης – Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Άρης – Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα Άρης - Χάποελ Ιερουσαλήμ

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Άρης: Η πρώτη νίκη δεν ήρθε τυχαία

Άρης: Η πρώτη νίκη δεν ήρθε τυχαία

Ο Άρης νίκησε εύκολα τη Λιετκαμπέλις γιατί παρουσίασε σημάδια βελτίωσης τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Η διάθεση του ποδοσφαιρικού Άρη και η πρώτη «γεύση» του μπασκετικού

Η διάθεση του ποδοσφαιρικού Άρη και η πρώτη «γεύση» του μπασκετικού

Ο ποδοσφαιρικός Άρης που πρέπει να μπαίνει με διάθεση... ντέρμπι σε όλα τα ματς και ο μπασκετικός που έχει κενά αλλά θα βελτιωθεί αισθητά.

Ποδόσφαιρο