EUROLEAGUE

Εuroleague: Θα γίνουν οι αγωνες; Όλα τα πιθανά σενάρια!

Για το μέλλον της Euroleague μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου. O εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης κι όχι μόνο. O Μπερτομέου ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, σας εύχομαι να είστε καλά και υγιείς σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Έχει περάσει ένας μήνας...
Εuroleague: Θα γίνουν οι αγωνες; Όλα τα πιθανά σενάρια!

Για το μέλλον της Euroleague μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου. O εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης κι όχι μόνο.

O Μπερτομέου ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, σας εύχομαι να είστε καλά και υγιείς σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Έχει περάσει ένας μήνας από όταν σταμάτησε η διοργάνωση. Δεν είχαμε την ευκαιρία να σας μιλήσουμε, όπως κάνω συνήθως όταν έχουμε αγώνες. Είναι ώρες να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και ιδέες.

Προφανώς, είμαστε σε μία κατάσταση δυσκολίας για όλους, μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας, αλλά την υγεία όλων. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Αναγκαστήκαμε να σταματήσαμε τις διοργανώσεις μας στις 12 Μάρτιου. Το κάναμε μερικές ώρες πριν γίνει γνωστό το κρούσμα στη Ρεάλ και νωρίτερα από πολλές άλλες διοργανώσεις. Εκτότε μιλάμε για την επίδραση αυτής της πανδημίας.

Έχουμε κάνει δύο Συμβούλια, έχουμε βρεθεί σε σταθερή επαφή με προπονητές και παίκτες ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση. Προσδοκούμε να έχουμε σύντομα κάποια αποτελέσματα. Μαζί με την IMG εκτιμούμε την επίδραση της διακοπής στα οικονομικά μας στοιχεία, αλλά είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, αφού δεν ξέρουμε αν η σεζόν θα τελειώσει και με ποιον τρόπο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας για την κατανόηση και την υποστήριξη.

Σκεφτόμαστε τους φιλάθλους και πιστεύουμε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να δίνει μπάσκετ υψηλότατου επιπέδου. Και θέλουμε να αρχίσουμε ξανά τη διοργάνωση. Ίσως ο κόσμος να μην μπορεί να είναι στο γήπεδο, αλλά τα media θα τον βοηθούν να το κάνει.

Δεν θα βάλουμε κανέναν σε κίνδυνο. Όταν θα ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ρίσκο, θα επανεκκινήσουμε τη σεζόν. Και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με αυτό το φορμάτ. Κι έχουμε ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει κάποιες μέρες για επιστροφή των παικτών στις χώρες των ομάδων, δύο εβδομάδες καραντίνας και τουλάχιστον δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Προφανώς το F4 δεν θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Κολωνία, αλλά είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να βρεθούν άλλες ημερομηνίες.

Είναι πιθανό να μην μπορέσουμε να κρατήσουμε το τρέχον φορμάτ. Δουλεύουμε σε εναλλακτικά πλάνα, όπως το να ολοκληρωθεί η σεζόν σε μία χώρα και το να διεξαχθεί Final 8 αντί για Final 4. Προφανώς, δουλεύουμε και σε πλάνα για το Eurocup. Υπάρχουν μόνο οκτώ ομάδες εκεί. Δουλεύουμε σε σενάρια, όπως αυτό για τη λήξη σε μία χώρα.

Μιλάμε καθημερινά με άλλες διοργανώσεις, ώστε να καθιερώσουμε υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλους. Θέλουμε να παρέχουμε ένα περιβάλλον ασφαλείας. Δουλεύουμε για όλα αυτά, αλλά σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν αποφάσεις. Υπάρχει αβεβαιότητα παντού, αλλά έχουμε αφοσίωση από τους φιλάθλους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους για τη στήριξη που παρέχουν

Σκεφτόμαστε επίσης το μέλλον. Η αθλητική βιομηχανία θα έχει προφανώς επιπτώσεις. Ξέρουμε ότι πρέπει να βγούμε από αυτή την κρίση προετοιμασμένοι, με ξεκάθαρες ιδέες και πιστεύω ότι αυτή η κρίση θα μας δώσει επιχειρήματα, ώστε να συνεχίσουμε τα projects μας. Έχουμε όμως χρόνο να μιλήσουμε για όλα αυτά».

Για το αν υπάρχει κάποια πόλη ως φαβορί σε περίπτωση διεξαγωγής F8 είπε:
«Όχι ακόμη. Υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα που αποκλείουν πόλεις. Θα χρειαστούμε γήπεδα που αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να υποδεχθούν αγώνες της Euroleague. Επίσης, πρέπει να δούμε ποιες περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό. Είναι αδύνατο να πούμε κάτι από τώρα. Υπάρχουν πολλές επιλογές και είναι πολύ νωρίς για υποθέσεις».

Για το πώς σκοπεύει η Euroleague να αντιμετωπίσει τον φόβο που όλοι θα έχουν στο εξής: «Πρέπει να σεβαστούμε όλες τις απόψεις. Ασφαλώς κατανοούμε την ανησυχία όλων. Δεν σκοπεύουμε να αρχίσουμε ξανά τη διοργάνωση, αν δεν έχουμε λάβει εγγυήσεις για την ασφάλεια παικτών, προπονητών κι όλων των υπόλοιπων. Είναι προφανές αυτό. Το ερώτημα είναι πώς να τους πείσουμε. Μόνο με ειλικρίνια μπορεί να γίνει αυτό. Θα τους δώσουμε την ευκαιρία να κατανοήσουν αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε. Θα κάνω ο,τι είναι δυνατόν ώστε όλοι να νιώσουν άνετα με την απόφαση. Θα είμαστε απόλυτα διαυγείς σχετικά με μέτρα που θα λάβουμε αν αρχίσει ξανά η σεζόν».

Για τα δομικά θέματα της διοργάνωσης: «Νομίζω ότι υπάρχουν θέματα που όλοι καταλαβαίνουν. Η λίγκα είναι συνέχεια μια διαρκούς προόδου που έχει γίνει από τα κλαμπ όλα τα χρόνια. Δεν κάνουμε τίποτα στην τύχη. Έχουν υπάρξει βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά δομικά θέματα, που συζητάμε μεταξύ μας διαρκώς. Θα πρέπει να υπάρχει μια στόχευση σε χώρες – μεγάλες αγορές όπως έχουμε κάνει ήδη. Κάποιες χώρες που είναι τώρα για εμάς προτεραιότητα, όπως η Γερμανία, δεν ήταν δίπλα μας όταν αρχίσαμε πριν από 20 χρόνια. Ίσως τώρα να έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε περαιτέρω την πολιτική μας σχετικά με αυτό. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια των ανθρώπων των business ώστε οι ομάδες να παραμείνουν βιώσιμες και να γίνει η λίγκα καλύτερη».

Για το πότε είναι το… deadline για τη διεξαγωγή αγώνων: «Είναι καλό αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τις εναλλακτικές. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να πάμε μετά το τέλος Ιουλίου. Είμαστε αντίθετοι στο να παίξουμε αγώνες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, γιατί αυτό θα δημιουργήσει θέματα στην επόμενη σεζόν. Πρέπει να αποφύγουμε κάτι τέτοιο. Αν παίξουμε τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχουν θέματα στην επόμενη σεζόν».

Για το ζήτημα με τα συμβόλαια των παικτών: «Συζητήσαμε για μία κοινή γραμμή που να μπορούμε να ακολουθήσουμε. Οι ομάδες θα έχουν απώλειες από τον κορωνοϊό. Πιστεύουμε -και συμφωνούν οι παίκτες- ότι πρέπει να είναι μέρος της λύσης σε όλο αυτό. Εκτιμώ τις απόψεις της Ενωσης Παικτών, γιατί καταλαβαίνουν ότι πρέπει να βοηθήσουν από τη μεριά τους τις ομάδες, ώστε να παραμείνουν υγιείς. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τις Ενώσεις Παικτών και Προπονητών, ανάλογα με το ποιο σενάριο για τη συνέχιση ή μη της διοργάνωσης θα εφαρμοστεί τελικά. Θα προσπαθήσουμε να σιγουρέψουμε ότι δεν θα υπάρχουν οφειλές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που θα κάνει την λίγκα βιώσιμη είναι το να υπάρχει ξεκάθαρη σχέση ανάμεσα σε όλες τις πλευρές. Περιμένω σύντομα να βρεθεί μία συμφωνία».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Euroleague: Παρί – Ρεάλ Μαδρίτης 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παρί – Ρεάλ Μαδρίτης 27/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παρί - Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκή μάχη υψηλής έντασης, με ρυθμό, ποιότητα, μεγάλες κατοχές και ματς που κρίνεται στο τέλος.

Euroleague
Μπάσκετ: Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα αναμέτρηση Euroleague με ρυθμό, ένταση και λεπτομέρειες που μπορούν να καθορίσουν την εξέλιξη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Βίρτους Μπολόνια – Ερυθρός Αστέρας 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Ερυθρός Αστέρας 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Βίρτους Μπολόνια - Ερυθρός Αστέρας αναμέτρηση Euroleague με ρυθμό, ένταση και μάχη χαρακτήρων σε κάθε κατοχή.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παρτίζαν – Χάποελ Τελ Αβίβ 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παρτίζαν – Χάποελ Τελ Αβίβ 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παρτίζαν - Χάποελ Τελ Αβίβ αναμέτρηση Euroleague με ένταση, ρυθμό και κρίσιμες λεπτομέρειες που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 23/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια αναμέτρηση Euroleague με ένταση και ρυθμό, σε ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες των κατοχών.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παρί – Ντουμπάι BC 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παρί – Ντουμπάι BC 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παρί - Ντουμπάι BC αναμέτρηση Euroleague με ρυθμό, ένταση και συνεχείς εναλλαγές που κρατούν το ενδιαφέρον ψηλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ρεάλ Μαδρίτης - Μονακό αναμέτρηση Euroleague με ρυθμό, ποιότητα και λεπτομέρειες που καθορίζουν την έκβαση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπάγερν Μονάχου – Βαλένθια 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπάγερν Μονάχου – Βαλένθια 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπάγερν Μονάχου - Βαλένθια αναμέτρηση Euroleague με ρυθμό, ένταση και σημασία στον έλεγχο των λεπτομερειών.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αρμάνι Μιλάνο – Ζαλγκίρις Κάουνας 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αρμάνι Μιλάνο – Ζαλγκίρις Κάουνας 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αρμάνι Μιλάνο - Ζαλγκίρις Κάουνας αναμέτρηση Euroleague με ένταση και ρυθμό, σε ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Μπάσκετ