EUROLEAGUE

Βάπτισμα του πυρός για επτά παίκτες στο ντέρμπι «αιωνίων»

Δυο από τον Παναθηναϊκό και πέντε από τον Ολυμπιάκο θα παίξουν για 1η φορά σε ένα «αιώνιο ντέρμπι»
Βάπτισμα του πυρός για επτά παίκτες στο ντέρμπι «αιωνίων»

Έχουν παίξει σε μεγάλα ματς. Έχουν παίξει σε αγώνες που ήταν ντέρμπι. Ό,τι κι αν έχουν βιώσει όμως, μέσα στο παρκέ στην θητεία τους ως τώρα στο μπάσκετ, σίγουρα δεν μοιάζει με αυτό που θα ζήσουν την Παρασκευή (9/11).

Διότι οι μετωπικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία στην οποία ισχύουν οι ατάκες: «Άλλο να στο λένε κι άλλο να το ζεις» και: «Δεν έχεις ξαναζήσει ποτέ κάτι σαν κι αυτό».

Συνολικά 7 παίκτες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα βιώσουν μεθαύριο στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά στην καριέρα τους την συμμετοχή τους σε ένα «αιώνιο ντέρμπι», στο οποίο η ατμόσφαιρα θα ζεματάει, η μπάλα θα καίει και θα ζυγίζει 100 κιλά και η νίκη θα ‘ναι ζήτημα ζωής η θανάτου.

Τους πιο πολλούς «ρούκι» σε ντέρμπι τους έχει ο Ολυμπιακός. Συνολικά 5 παίκτες του θα ριχτούν για πρώτη φορά σε μια τέτοια μάχη. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έχει μόνο δυο… νέους.

Από τους «ερυθρόλευκους» θα παίξει για πρώτη φορά σε «αιώνιο» ντέρμπι μια ολόκληρη 5άδα. Οι Ουίλιαμς-Γκος, Τουπάν, Τίμα, Βεζένκοφ και ΛεΝτέι θα κάνουν πρεμιέρα στην καριέρα τους σε ένα ματς… λάκκο των λεόντων. Από την άλλη, οι «πράσινοι» έχουν μόνο δυο παίκτες που δεν ξέρουν τι εστί «αιώνιο» ντέρμπι, τους Τόμας και Λάνγκφορντ.

Τεράστιο το βάρος

Οι 7 ρούκις καλούνται πέρα απ’ όλα τ’ άλλα να σηκώσουν και το ψυχολογικό βάρος ενός τέτοιου ματς. Η απόδοσή τους θα κρίνει πολλά, καθώς είναι βασικά γρανάζια των μηχανών των δυο αντιπάλων και σίγουρα η εμφάνισή τους θα παίξει κι αυτή ρόλο στο που θα γείρει η πλάστιγγα.

Και με τους δύο «αιώνιους»

Στο ντέρμπι θα υπάρχει και μια 5άδα παικτών που όχι απλά ξέρει καλά τι εστί «αιώνιο» ντέρμπι, αλλά έχουν παίξει σε τέτοια ματς και με τις δυο ομάδες, καθώς έχουν φορέσει τις φανέλες και των δυο «γιγάντων». Οι προβολείς θα πέσουν στον Ιωάννη Παπαπέτρου, που θα παίξει για πρώτη φορά σε ένα ντέρμπι με το τριφύλλι απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Οι άλλοι νυν «πράσινοι» και τέως «ερυθρόλευκοι» είναι οι Βουγιούκας, Λοτζέσκι, ενώ στην αντίπερα όχθη οι σημερινοί παίκτες του Ολυμπιακού και παλιοί παίκτες του Παναθηναϊκού είναι οι Σπανούλης και Μπόγρης.

Θ. Αντετοκούνμπο: «Για μένα οι γονείς μου είναι καθημερινοί ήρωες»

Μπόγρης: “Είδα τον πόνο στα μάτια των ανθρώπων”

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Πόσο ταιριάζει ο Σορτς; – Θετικά και αρνητικά

Παναθηναϊκός: Πόσο ταιριάζει ο Σορτς; – Θετικά και αρνητικά

Ο Σορτς μπορεί να προσφέρει ένταση, πίεση και ρήγματα στην επίθεση, όμως ο βαθμός προσαρμογής του στο σύνολο του Παναθηναϊκού θα εξαρτηθεί από τις αμυντικές ισορροπίες

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου «τελείωσε» τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον Ολυμπιακό…

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου «τελείωσε» τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον Ολυμπιακό…

Δεδομένη θεωρεί την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Έρικ ΜακΚόλουμ: Ο 37χρονος Ελβετικός σουγιάς του Γιασικεβίτσιους που έφτασε από τον Πανιώνιο στην κορυφή της Ευρώπης

Έρικ ΜακΚόλουμ: Ο 37χρονος Ελβετικός σουγιάς του Γιασικεβίτσιους που έφτασε από τον Πανιώνιο στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ στα 37 του όχι μόνο δεν αποσύρεται, αλλά οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε στην κορυφή της Ευρώπης.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει… σελίδα και θα το κάνει!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει… σελίδα και θα το κάνει!

Ο Ολυμπιακός απέτυχε και πρέπει να σηκωθεί και να επιστρέψει.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον χαμό του Ολυμπιακού για προπονητή και μεταγραφές!

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον χαμό του Ολυμπιακού για προπονητή και μεταγραφές!

Ο Παναθηναϊκός έχει… στρωμένο τον δρόμο του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός : «Τελειωμένος» ο Λορέντζο Μπράουν…

Παναθηναϊκός : «Τελειωμένος» ο Λορέντζο Μπράουν…

Το ξέρει και ο ίδιος ο παίκτης, το δείχνουν και στον Παναθηναϊκό με τον τρόπο τους πως θα φύγει το καλοκαίρι…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Γιασικεβίτσιους τα κατάφερε στην πιο απαιτητική αποστολή της καριέρας του

Ο Γιασικεβίτσιους τα κατάφερε στην πιο απαιτητική αποστολή της καριέρας του

Με ρόστερ γεμάτο απουσίες, χωρίς δυνατές μεταγραφές και με ισχυρούς αντιπάλους όπως Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τα κατάφερε.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το λάθος του Σπανούλη με τον Παπαγιάννη που «ψαλίδισε» τις ελπίδες της Μονακό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Το λάθος του Σπανούλη με τον Παπαγιάννη που «ψαλίδισε» τις ελπίδες της Μονακό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Η μη χρησιμοποίηση του Έλληνα σέντερ ούτε δευτερόλεπτο κόντρα στη Φενέρ επέτρεψε στους Τούρκους να πληγώσουν καθοριστικά τη Μονακό κοντά στο καλάθι

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Την επόμενη φορά ο Σπανούλης! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρ, 81-70 τη Μονακό

Την επόμενη φορά ο Σπανούλης! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρ, 81-70 τη Μονακό

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν πανηγύρισε τον τίτλο με τη Μονακό, το πήρε η Φενέρ, πρώτη φορά ο Γιασικεβίτσιους

Μπάσκετ