FEATURED

Λαύριο – Ρέθυμνο 93-94: Ματσάρα και διπλό ελπίδας!

Τεράστιας σημασίας διπλό για την ομάδα του Ρεθύμνου
Λαύριο – Ρέθυμνο 93-94: Ματσάρα και διπλό ελπίδας!

Το Ρέθυμνο μετά από ένα ματς… έπος στο τέλος, κέρδισε μέσα στο Λαύριο με 94-93 στην παράταση και πήρε μια τεράστια ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Basket League!

Το ματς ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς οι δύο ομάδες έκαναν τρομερό παιχνίδι επιθετικά, αλλά καμία δεν μπορούσε να κρατήσει μια διαφορά ασφαλείας, με το ματς να κρίνεται τελικά στις βολές του Χριστοδούλου.

Οι δύο ομάδες πήγαν κοντά στο σκορ, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει το Ρέθυμνο στο +2 (20-22). Με ένα γρήγορο σερί στην έναρξη του δευτέρου, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά με 9 πόντους (20-29), αλλά το Λαύριο απάντησε και μείωσε σε 30-32, στο 15’.

Εκεί ήρθε άλλο ένα σερί από τους Κρητικούς, που έπαιζαν εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα και έφτασαν την διαφορά στους 10 (36-46 και 38-48), δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με την ομάδα του Ρεθύμνου να κάνει ρεκόρ παραγωγικότητας σε πρώτο ημίχρονο, έχοντας 5/10 τρίποντα και 53% ποσοστό στα δίποντα.

Τραυματίστηκε ο Κουζέλογλου

Στο 1:33 πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Γιάννης Κουζέλογλου τραυματίστηκε, καθώς προσγειώθηκε άτσαλα στο έδαφος και γύρισε το πόδι του. Έφυγε με φανερό τον πόνο στο πρόσωπό του και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι εκτιμήσεις των γιατρών, καθώς ξεκάθαρε έπαθε διάστρεμμα. Έφυγε μάλιστα υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του.

Η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια στην τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Λαυρίου με μικρά σερί, έφταναν την διαφορά στο τρίποντο, αλλά το Ρέθυμνο με σουτ από την περιφέρεια, μεγάλωνε ξανά την διαφορά κοντά στους 10.

Χίκι εναντίον Λαυρίου

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στην τέταρτη περίοδο, όπου αυτή τη φορά το Λαύριο κατάφερε να περάσει και μπροστά με 73-72 στο 5:33 πριν το τέλος του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο πεντάλεπτο στα ίσια.

Ο Χίκι πήρε την ομάδα πάνω του και με δύο καλάθια πήγε την διαφορά στο +5 (73-78), στο 1:50 πριν το τέλος. Ο Μιλόσεβιτς κράτησε ζωντανό το Λαύριο με επιθετικό ριμπάουντ και γκολ – φάουλ (76-78), με τον Χίκι να βάζει δύο βολές και να δίνει ξανά αέρα δύο επιθέσεων, έχοντας βάλει έξι σερί πόντους. Οι παίκτες του Ρεθύμνου διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Μπαρτ, αυτό δεν δόθηκε και στον αιφνιδιασμό το Λαύριο ισοφάρισε 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Σιγκούνας με μια βολή έδωσε προβάδισμα στο Ρέθυμνο (80-81), ο Λαμπ αστόχησε και έστειλε πάλι τον Σιγκούνα στις βολές, που ευστόχησε σε μία από τις δύο (80-82). Ο Ίνγλις ισοφάρισε και το Ρέθυμνο πήρε την τελευταία επίθεση, με τον Χίκι να αστοχεί και να πηγαίνει παράταση.

Καθάρισαν Μπαρτ και Χριστοδούλου

Εκεί, το Ρέθυμνο έκανε πάλι ένα γρήγορο 4-0, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την διαφορά. Αντίθετα, το Ρέθυμνο με βολές του Κακλαμανάκη πέρασε μπροστά 88-86 (1:40).

Ο Στιβ Μπαρτ όμως με μία «βόμβα» από τα 7,5 μέτρα έβαλε το τρίποντο και κέρδισε και το φάουλ, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους Κρητικούς με 88-90 (έβαλε την βολή), κάτι που επανέλαβε στην επόμενη επίθεση (90-92) στα 18.9 πριν το τέλος.

Στο τέλος ο Χριστοδούλου έβαλε δύο βολές, ο Νίξον αστόχησε σε τους της απελπισίας και το Ρέθυμνο έφυγε με τεράστιο διπλό, το πρώτο εκτός έδρας φέτος και το τρίτο συνολικά στη σεζόν! Υστερεί όμως σε πιθανή ισοβαθμία με το Ρέθυμνο, καθώς έχασε 77-72 στον πρώτο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-48, 58-67, 82-82 (καν. αγώνας), 93-94

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Λούντζης 16 (4ρ.), Κακλαμανάκης 6, Κουζέλογλου 1, Ίνγκλις 18 (4/10 τρίποντα, 8 ασίστ), Μπιούφορντ 10, Μιλόσεβιτς 16 (5ριμπ., 2 ασίστ), Περράκης, Νίξον 3, Λαμπ 16 (5ρ., 3 κλεψ.), Λεγκίκας 3, Ντέβιν 4.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Ζιάγκος): Τζόνσον 3, Χριστοδούλου 4, Μπαρτ 21 (4/8τρίποντα, 5 ασίστ), Κλάντον 16 (8 ριμπ.), Ντάνιελς 12, Σιγκούνας 14, Καλογιαννίδης, Ραζής, Χίκι 19 (5 ριμπ, 3 κλεψ., 2 ασίστ), Τζόουνς 5 (7 ριμπ.).

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Κώστας Ευθυμιάδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το πρόστιμο μπορεί να γίνει πριμ!

ΑΕΚ: Το πρόστιμο μπορεί να γίνει πριμ!

Ο Ηλιόπουλος δεν έσβησε το 400αρι μετά την τεσσάρα στον Παναθηναϊκό αν και… πιέστηκε από Βίντα και Νίκολιτς.

Ποδόσφαιρο
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
VIRAL: Βουλιαγμένη : Βρήκε ψάρι να κολυμπά στον δρόμο μετά την κακοκαιρία, το μάζεψε και το Facebook βρήκε τον ιδιοκτήτη

Βουλιαγμένη : Βρήκε ψάρι να κολυμπά στον δρόμο μετά την κακοκαιρία, το μάζεψε και το Facebook βρήκε τον ιδιοκτήτη

Ψάρι ΚΟΙ παρασύρθηκε από την κακοκαιρία και βρέθηκε στον δρόμο στη Βουλιαγμένη πριν επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του

VIRAL
Ποδόσφαιρο: Ο Νίκολιτς θα τον αφήσει εκτός λίστας!

Ο Νίκολιτς θα τον αφήσει εκτός λίστας!

Ο Ρομπέρτο Περέιρα δεν… χωράει πλέον στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πιο κοντά από ποτέ η λύση με Βιλένα!

Παναθηναϊκός: Πιο κοντά από ποτέ η λύση με Βιλένα!

Ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στη πώληση, έστω και με… ψίχουλα, του Βιλένα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο τερματοφύλακας που είναι στο ραντάρ της ΑΕΚ!

Ο τερματοφύλακας που είναι στο ραντάρ της ΑΕΚ!

Στην ΑΕΚ… θυμήθηκαν τον Χριστεογώργο στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός 1-1: Άξιζε τη νίκη, πήρε το μίνιμουμ και την πρόκριση στα play off του Europa!

Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός 1-1: Άξιζε τη νίκη, πήρε το μίνιμουμ και την πρόκριση στα play off του Europa!

To γκολ του Ζαρουρί στη Βουδαπέστη, στέλνει τον Παναθηναϊκό στα play off του Europa League, ανεξάρτητα τι θα συμβεί κόντρα στη Ρόμα την τελευταία αγωνιστική.

Ποδόσφαιρο