ΜΠΑΣΚΕΤ

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ: Ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ή μήπως όχι;

Η Ρεάλ Μαδρίτης «σάρωσε» τη Μπάγερν με 93-71 και θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ: Ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ή μήπως όχι;

Η Ρεάλ δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Μπάγερν (93-71), στον νοκ-άουτ τελικό της Μαδρίτης και θα είναι οριστικά η αντίπαλος που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Με το πλεονέκτημα της έδρας υπέρ των ερυθρόλευκων φυσικά.

Τα δεκάλεπτα: 33-17, 52-33, 73-55, 93-71

Να σημειώσουμε οτι τα δύο πρώτα ματς θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 23 και 25 Απριλίου στο ΣΕΦ ενώ στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στη Μαδρίτη.

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

  • 1ο ματς: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης (23/4, 21:30)
  • 2ο ματς: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης (25/4, 21:30)
  • 3ο ματς: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός (29/4 ή 30/4)
  • 4ο ματς: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός (29/4 ή 30/4 – εφόσον χρειαστεί)
  • 5ο ματς: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης (6/5 ή 7/5 – εφσόν χρειαστεί)

Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όταν είχε 7/8 τρίποντα και τον Μάριο Χεζόνια να τελειώνει το ημίχρονο με 15 πόντους, διάστημα στο οποίο η ομάδα του είχε 9/14 από τα 6,75μ.

Ήταν από λίγες φορές φέτος που η ομάδα του Τσους Ματέο μπαίνει τόσο συγκεντρωμένα σε ένα παιχνίδι και μάλιστα διατηρεί την απόδοσή της σε ένα σταθερά υψηλό επίπεδο.

Το ίδιο σοβαρό πρόσωπο διατήρησαν οι Μαδριλένοι και στο τρίτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά ήταν σαν να ξεκαθάρισαν στους απογοητευμένους Βαυαρούς ότι «απόψε δεν έχετε καμία τύχη». Όπως και συνέβη δηλαδή και ήρθε αυτή η νίκη-πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Όποιος παρακολουθεί φέτος τη Ρεάλ θα έχει διαπιστώσει πως ένα τόσο αποτελεσματικό και σοβαρό πρόσωπο σπανίως το έχει δείξει στη σεζόν. Γι αυτό και λίγο έλειψε να μείνει εκτός ακόμη και από τα πλέι ιν, καταφέρνοντας να προλάβει την πρώτη 10άδα χάρη σε ένα καλό σερί στις τελευταίες 6-7 αγωνιστικές (ρεκόρ 20-14 και 7η θέση τελικά).

Στα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης, η «βασίλισσα» ήταν μια… ζέστη και δύο κρύο κάνοντας ήττες και εμφανίσεις στις οποίες δεν μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Με κακή χημεία, με εμφανείς αδυναμία και στις δύο μεριές του παρκέ και σε αρκετά παιχνίδια να χάνει από την επίθεσή, της γεγονός που κάποτε ήταν το μεγάλο της ατού.

Γι αυτό το πρόσωπο που έδειξε κόντρα στην Μπάγερν θύμισε περισσότερο τη Ρεάλ των προηγούμενων ετών και όχι αυτή που βλέπουμε την τρέχουσα σεζόν. Μόλις λίγες ημέρες πριν οι Ισπανοί είχαν χάσει με επιβλητικό τρόπο μέσα στο σπίτι τους από την «πρωτάρα» Παρί.

Γενικότερα η φετινή Ρεάλ ωστόσο δείχνει σαν να βρίσκεται σε κατάσταση προσαρμογής ενόψει των επόμενων σεζόν. Κάτι οτι της λείπουν προσωπικότητες όπως οι Ρούντι Φερνάντεθ καθ Σέρχιο Ροντρίγκεθ, κάτι οτι η «σημαία» της ο Σέρχιο Γιουλ βρίσκεται στα τελειώματα του και κάτι το ότι οι Καμπάτσο, Ταβάρες δεν είναι πλέον στην πρώτη νεότητα, όπως και το ότι το «πολυεργαλείο» Ντεκ δεν έχει επανέλθει στα στάνταρ του μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πέρσι, της έχουν στοιχίσει.

Από την άλλη θα πει κανείς να κάνεις μια τόσο εξαιρετική κανονική περίοδο όπως ο Ολυμπιακός και να σου τυχαίνει η «βασίλισσα»; Ναι με «όνομα βαρύ σαν ιστορία» όπως λέει το λαϊκό άσμα, θεωρητικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να σου συμβεί.

Το θέμα είναι ποια Ρεάλ θα δούμε κόντρα στον Ολυμπιακό, η μάλλον ποια Ρεάλ θα επιτρέψει ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί σε Πειραιά και Μαδρίτη. Γιατί την σειρά ορίζει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με όσα έχουμε δει μια ολόκληρη σεζόν, πιο πιθανό είναι να κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι στη Μαδρίτη, παρά οι Μαδριλένοι στο ΣΕΦ.  Αυτό όμως είναι θεωρητικό και πρέπει να αποδειχθεί στο παρκέ.

Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να πάμε πιο συγκεκριμένα η Ρεάλ είναι πλέον ομάδα του Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης που τα προηγούμενα χρόνια λογιζόταν απλά ως ένα «εργαλείο» κάνει φέτος εξαιρετική σεζόν με 14,4 πόντους και 5,2 ριμπάουντ.

Ο δεύτερος που θέλει προσοχή από την ομάδα του Μπαρτζώκα είναι ο Φακούντο Καμπάτσο, που παρά τα 34 του χρόνια εξακολουθεί να παραμένει ο ιθύνων νους της «βασίλισσας» με 12,4 πόντους και 6,3, ασίστ. Πλην του Αργεντινού ωστόσο η Ρεάλ δεν διαθέτει ιδιαίτερες άλλες λύσεις στους πλέι μέικερ/γκαρντ καθώς τον ρόλο καλύπτουν ο γηρασμένος Γιουλ και ο όχι και… σπουδαίος Αντρές Φελίζ ο οποίος όμως μένει στο παρκέ για 13 λεπτά ανά ματς.

Από εκεί και πέρα κάτω από τα καλάθια δεσπόζει πάντα ο θηριώδης Ταβάρες (10,4π., 6,9ριμπ.) ο οποίος πάντως δεν διαθέτει πλέον τόσο «φρέσκα» πόδια. Παραμένει όμως πολύ αποτελεσματικός στο τελείωμα των φάσεων κοντά στο καλάθι με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά.

Και φυσικά μην ξεχνάμε τον Βόσνιο φόργουορντ Ντζάναν Μούσα (12,4π.) ο οποίος ωστόσο δεν είναι τόσο καθοριστικός και τόσο σταθερός όσο σε προηγούμενες σεζόν.

Επίσης υπολογίσιμοι είναι ο Αμπάλντε και ο Ράταν – Μέις στα γκαρντ/φόργουορντ, και ο έμπειρος Ιμπάκα στους σέντερ.

Από εκεί και πέρα Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει τον τομέα των ριμπάουντ στον οποίο η Ρεάλ ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο με 37 ανά παιχνίδι (33,5 οι Πειραιώτες), όπως και στο αμυντικό ριμπάουντ (26,4, 22,7 ο Ολυμπιακός).

Αντιθέτως ένας τομέας που υπερτερεί ο Ολυμπιακός είναι το τρίποντο, καθώς σουτάρει με 37,7%, ενώ η αντίπαλός του μόλις με 33,1 ούσα μία από τις χειρότερες της διοργάνωσης.

Τέλος να σημειώσουμε πως η Ρεάλ με τα 13 λάθη στα οποία υποπίπτει κατά μέσο όρο σε κάθε ματς, αποτελεί μία από τις χειρότερές επιδόσεις στη λίγκα. Συνεπώς εφόσον ο Ολυμπιακός παίξει την άμυνα που μπορεί και πιέσει καλά την μοναδική αξιόπιστο πλέι μέικερ της αντiπάλου του (Καμπάτσο) τότε μπορεί να αποτελέσει σημείο «κλειδί» για την πρόκρισή του στο final-4.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός : Ο Τάις και το σωστό fit στον Λεσόρ

Παναθηναϊκός : Ο Τάις και το σωστό fit στον Λεσόρ

Αν ο Ντάνιελ Τάις βγει ξανά στην αγορά ως ελεύθερος θα απασχολήσει τον Παναθηναϊκό ή μήπως όχι;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ανάμεσα σε Μίσιτς και Τζέιμς, τι προτιμά ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Ανάμεσα σε Μίσιτς και Τζέιμς, τι προτιμά ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Η συζήτηση για τους Μίσιτς και Τζέιμς δεν σταματά στον Ολυμπιακό. Τι θα ήθελε όμως ο προπονητής των «ερυθρολεύκων»;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σύννεφα για Σπανούλη στη Μονακό…

Σύννεφα για Σπανούλη στη Μονακό…

Δύσκολες καταστάσεις για τον Βασίλη Σπανούλη στη Μονακό, λίγους μόνο μήνες μετά την πρόσληψή τους από τους Μονεγάσκους…

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Όταν ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας… έσπρωχναν λίγες μέρες πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος τον Ντόρσεϊ στην Παρτιζάν – Μετά το πήρε… πάνω του ο Τάιλερ

Όταν ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας… έσπρωχναν λίγες μέρες πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος τον Ντόρσεϊ στην Παρτιζάν – Μετά το πήρε… πάνω του ο Τάιλερ

Τελικά τι θα κάνει τώρα ο Ντόρσεϊ;

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
Μπάσκετ: «Δεν κατάλαβε τίποτα ο Μπαρτζώκας» – Κι όμως, τους κατάλαβε… όλους

«Δεν κατάλαβε τίποτα ο Μπαρτζώκας» – Κι όμως, τους κατάλαβε… όλους

Ο Μπαρτζώκας συνέκρινε μάλιστα την κατάσταση με το μοντέλο του Ολυμπιακού.

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Τρελά λεφτά από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Πίτερς – Βέβαιοι οι Ισπανοί ότι ο παίκτης θα πει το «ναι»

Τρελά λεφτά από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Πίτερς – Βέβαιοι οι Ισπανοί ότι ο παίκτης θα πει το «ναι»

Το συμβόλαιό του λήγει το 2026, αλλά ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως ενίσχυση άμεσου ανταγωνιστή χωρίς το κατάλληλο τίμημα ισοδυναμεί με… αυτογκόλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Ολυμπιακός : Το θέμα είναι τι θέλει και ο Άλεκ Πίτερς…

Ολυμπιακός : Το θέμα είναι τι θέλει και ο Άλεκ Πίτερς…

Επιθυμία του Ολυμπιακού είναι να κρατήσει τον Άλεκ Πίτερς, αλλά το ζήτημα είναι και τα «θέλω» του Αμερικανού παίκτη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Ντοκ Ρίβερς το ξεκαθάρισε για την επόμενη ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Ντοκ Ρίβερς το ξεκαθάρισε για την επόμενη ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Σύμφωνα με τον προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς ο Γιάννης θέλει να παραμείνει στα «ελάφια»

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: «Scary Terry» και Ολυμπιακός: Στοιχηματική εταιρία δίνει φαβορί τους ερυθρόλευκους για τον παικταρά

«Scary Terry» και Ολυμπιακός: Στοιχηματική εταιρία δίνει φαβορί τους ερυθρόλευκους για τον παικταρά

Ο «Scary Terry», που έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC