NBA

Αντετοκούνμπο: Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε στάζει «φαρμάκι»!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί μια ονειρική καριέρα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και πτυχώνοντας τα όνειρά του. Όμως, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε έσταξε «φαρμάκι» για τον Έλληνα άσο. «Του είχα πει ότι, εάν δεν με μνημονεύει, θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες»!
Αντετοκούνμπο: Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε στάζει «φαρμάκι»!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί μια ονειρική καριέρα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και πτυχώνοντας τα όνειρά του. Όμως, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε έσταξε «φαρμάκι» για τον Έλληνα άσο. «Του είχα πει ότι, εάν δεν με μνημονεύει, θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες»!

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε και προώθησε τον Γιάννης Αντετοκούνμπο στον χώρο του μπάσκετ θα έπρεπε να είναι πανευτυχής. Καθώς ένα «δικό του παιδί» έχει φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο. Όμως, ο Σπύρος Βελλινιάτης ξέσπασε μέσω της «Espresso». Αιτία την έντονης απογοήτευσής του, να μην τον συμπεριλάβει στην ταινία που ετοιμάζεται για τη ζωή του.

«Μου οφείλει»

Ο έμπειρος κόουτς δεν έκρυψε την οργή του για το γεγονός ότι ετοιμάζεται μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή (και μάλιστα με κρατική επιχορήγηση) για τον δις MVP του ΝΒΑ, με τα κινηματογραφικά συνεργεία να πηγαίνουν στις γειτονιές όπου άρχισε ο «Greek Freak» να χτυπάει την μπάλα του μπάσκετ στο τσιμέντο, δίχως όμως να υπάρχει πρόθεση να γίνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του…

«Πρόκειται για ύβρι στο πρόσωπό μου. ‘Επειτα από όλο τον προσωπικό αγώνα που έκανα για να μπορέσει αυτό το παιδί να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Εγώ είμαι ο προπονητής που ο ίδιος ο Γιάννης έχει πει σε συνέντευξή του ότι, ίσως, χωρίς εμένα δεν θα πήγαινε ποτέ στην Αμερική και πως μου οφείλει πολλά» μας λέει ο Σπύρος Βελλινιάτης και προσθέτει έξω φρενών:

«Κάνει, λοιπόν, μια μυθική ιστορία, όπου όχι απλώς δεν με αναφέρει, αλλά στη θέση μου βάζει ανθρώπους που ήταν μπροστά στα γεγονότα, όμως δεν τον βοήθησαν πριν κάνει τα συμβόλαια με τους Μπακς. Οχι μόνο δεν με αναφέρει, αλλά παραποιεί στοιχεία μέσα στην ίδια μου τη γειτονιά, εδώ όπου μεγάλωσα. Ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής. Αυτό είναι εξοργιστικό και ύβρις μέσα στο… σπίτι μου, μέσα στα Κάτω Πατήσια. Αν δεν είναι αυτό ύβρις, τότε τι είναι, ρε φίλε;»

Σημειώνεται ότι η ταινία για τη ζωή του Γιάννη θα είναι η πιο ακριβή κινηματογραφική παραγωγή που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας. Το κόστος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 16.000.000 ευρώ, ενώ το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας ενισχύει το κόστος παραγωγής με περίπου 6.500.000 ευρώ. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι το κινηματογραφικό εγχείρημα θα μεταδοθεί πρώτη φορά από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Disney+.

Φλέβα χρυσού

Ο Σπύρος Βελλινιάτης, ως μέλος του Φιλαθλητικού, είχε ανακαλύψει τα αδέλφια Αντετοκούνμπο το 2007 στα Σεπόλια και από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι πρόκειται για «φλέβα χρυσού».

Μάλιστα, ο Γιάννης, όπως έχει παραδεχτεί στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του στη Nova, δεν ήθελε, όταν τον είχε προσεγγίσει ο Βελλινιάτης, να ασχοληθεί με το μπάσκετ, αλλά αργότερα το έκανε, ακολουθώντας τον δρόμο του Θανάση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οφείλω τη μισή επιτυχία στον κόουτς Βελλινιάτη». Πάντως, οι σχέσεις τους εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι καλές. Ειδικά μετά το ηγεμονικό συμβόλαιο (2017-2021) των 100.000.000 ευρώ που υπέγραψε ο Γιάννης με τους Μπακς. Εξάλλου, ο κόουτς υποστηρίζει πως ουδέποτε οι Αντετοκούνμπο τήρησαν την προφορική συμφωνία που είχαν κάνει στο ξεκίνημά τους. Και μας εξηγεί: «Είχαμε κάνει μια προφορική συμφωνία με την οικογένειά του, με τον πατέρα του -ήταν μπροστά του η μάνα του και ο ίδιος-, ότι αν πάει ποτέ στο ΝΒΑ, θα μου δώσει το 7% από το πρώτο του συμβόλαιο. Κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα. Δεν είχα αναφερθεί ποτέ στο θέμα δημοσίως, γιατί περίμενα ο ίδιος ο Γιάννης να κάνει την κίνηση».

Μάλιστα, έχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις στον Αντετοκούνμπο, αλλά δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, ο Σπύρος Βελλινιάτης γυρνά τον χρόνο πίσω και μας εξιστορεί ένα απίστευτο περιστατικό με τον πατέρα της οικογένειας, τον Τσαρλς, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

«Με βλέπει στον δρόμο και περνάει με τα πόδια με κόκκινο, για να μου μιλήσει. “Εχω τύψεις στην καρδιά μου, δεν μπορώ να κοιμηθώ”, μου λέει, “από τις τύψεις”. Του λέω: “Γιατί;” “Οταν ήρθες στο σπίτι την πρώτη φορά για τα παιδιά και μιλήσαμε, νομίζαμε ότι είχαμε τον… βλάκα που θα τον εκμεταλλευτούμε…” Και του απάντησα πως ό,τι έκανα το έκανα εν γνώσει μου. “Δεν χρειάζεται να έχεις τύψεις” του είπα».

Ο Σπύρος Βελλινιάτης μάς εξηγεί: «Υπήρχε μια καχυποψία πως όλοι θα τους ρίξουν, επειδή δεν ήξεραν γράμματα και καλά ελληνικά. Πίστευαν ότι θα τους εκβιάσει κάποιος κάποια στιγμή και, για να μην υπάρχει το συναίσθημα σε αυτούς που θα εμποδίσει στην εξέλιξη του παιδιού, δεν έκανα γραπτή τη συμφωνία του 7%. Επειδή πολλά ακούγονται, συνολικά έχω λάβει 1.600 ευρώ: 50 ευρώ όταν ο Γιάννης έκανε τη μεταγραφή στη Σαραγόσα, 500 γυρνώντας από το ντραφτ, καθώς περνούσα δύσκολα, έχοντας τη μάνα μου στο νοσοκομείο, 50 μέσα σε φάκελο έπειτα από ένα κάλεσμα σε τραπέζι στη Γλυφάδα και 1.000 ύστερα από ένα event γνωστής εταιρίας, όταν τους είχα αποκαλύψει τις δυσκολίες που περνάω. Τότε, μάλιστα, μου είχαν πει “δεν θα σε ξεχάσουμε”, αλλά οι πράξεις δεν τους δικαιώνουν. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα».

Ο Σπύρος Βελλινιάτης αποκαλύπτει και μια συνομιλία που είχε με τον «Greek Freak»: «Του είχα πει ότι, εάν δεν μου δώσει τα λεφτά που είχαμε συμφωνήσει, θα το ξεπεράσω, εάν όμως ακούσω να μη με μνημονεύει, θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες…» Ο ίδιος αναφέρει στην «Espresso» πως η τελευταία επικοινωνία τους ήταν όταν ο Γιάννης έγινε πρώτη φορά μπαμπάς. Από τότε έως σήμερα υπάρχει… κενό.

Ιωνικός: Ιστορική συνύπαρξη ποδοσφαίρου- μπάσκετ!

 

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στους Μπακς αλλά η συζήτηση δεν τελείωσε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στους Μπακς αλλά η συζήτηση δεν τελείωσε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ανταλλάχθηκε στο deadline του 2026 όμως το μέλλον του στο Μιλγουόκι παραμένει ανοιχτό.

Μπάσκετ
NBA: Σαν Αντόνιο Σπερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Σαν Αντόνιο Σπερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Σαν Αντόνιο Σπερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με φουλ ρυθμό στο ΝΒΑ, μάχη κατοχών, πίεση στην άμυνα και μεγάλα σουτ στο φινάλε.

NBA
Μπάσκετ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε την απόφασή του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε την απόφασή του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται πως πήρε την απόφασή του για τη συνέχεια της καριέρας του μετά το χαμό που έγινε

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Οι Μπόστον Σέλτικς απέκτησαν τον Νίκολα Βούτσεβιτς

Οι Μπόστον Σέλτικς απέκτησαν τον Νίκολα Βούτσεβιτς

Η κίνηση δείχνει ότι οι Σέλτικς θέλουν βάθος και μέγεθος για τα playoffs, ειδικά κόντρα σε ομάδες όπως οι Νικς, οι Καβαλίερς ή οι Νάγκετς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η Μινεσότα πάει για τη βόμβα του αιώνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η Μινεσότα πάει για τη βόμβα του αιώνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πάνω που είχαν ηρεμήσει λίγο οι Αμερικάνοι, πλέον όλες οι αναφορές κάνουν για δυναμικό μπάσιμο της Μινεσότα για τον Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ
NBA: Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μάβερικς 1/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μάβερικς 1/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χιούστον Ρόκετς - Ντάλας Μάβερικς με ένταση και ρυθμό, οι γηπεδούχοι θέλουν πίεση, οι φιλοξενούμενοι καθαρό μυαλό στις κρίσιμες κατοχές.

NBA
NBA: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Ντιτρόιτ Πίστονς 31/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Ντιτρόιτ Πίστονς 31/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - Ντιτρόιτ Πίστονς ανοίγουν το πρόγραμμα στο NBA, με ρυθμό, τρίποντα, άμυνες και κρίσιμες κατοχές.

NBA
Must Read: Σαν σήμερα 30 Ιανουαρίου: Η βραδιά που ο Τζόρνταν έγραψε ιστορία με 64 πόντους στο Boston Garden

Σαν σήμερα 30 Ιανουαρίου: Η βραδιά που ο Τζόρνταν έγραψε ιστορία με 64 πόντους στο Boston Garden

30 Ιανουαρίου 1988 - ο Μάικλ Τζόρνταν έβαλε 64 πόντους στο Boston Garden απέναντι στους Σέλτικς, γράφοντας ιστορία στο NBA.

Must Read
NBA: Χιούστον Ρόκετς – Σαν Αντόνιο Σπερς 29/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χιούστον Ρόκετς – Σαν Αντόνιο Σπερς 29/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χιούστον Ρόκετς Σαν Αντόνιο Σπερς σε ματς ρυθμού και κατοχών, με άμυνες να καθορίζουν σερί και λεπτομέρειες στα κρίσιμα σημεία.

NBA