NBA

Χιτ – Μπακς 115-100: Ολική κατάρρευση, MVP ο Μπάτλερ (vids)

Με την πλάτη στον κρύο τοίχο. Τρίτη αναμέτρηση, τρίτη συνεχόμενη ήττα. Και αν οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητές τους, θα πρέπει να εκτελέσουν ένα μπασκετικό... θαύμα.
Χιτ – Μπακς 115-100: Ολική κατάρρευση, MVP ο Μπάτλερ (vids)

Με την πλάτη στον κρύο τοίχο. Τρίτη αναμέτρηση, τρίτη συνεχόμενη ήττα. Και αν οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητές τους, θα πρέπει να εκτελέσουν ένα μπασκετικό… θαύμα.

Η «φούσκα» στο Ορλάντο μοιάζει αμείλικτη. Όποιος δεν αποδίδει, αποβάλλεται. Και οι Μπακς βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο εμπόδιο: Το Μαϊάμι πλέον προηγείται με 3-0 στην ημιτελική σειρά της Ανατολής, μετά την επικράτησή του με 115-100.

Ο τρόπος που το έκανε καταδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την κατάσταση των Μπακς. Δίχως λύση, δίχως ψυχολογία, δίχως πίστη. Το τρίτο δωδεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Μπακς οδηγούς και διαφορά 12 πόντων (87-75).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί οι Μαϊάμι Χιτ θα ζορίσουν τους Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Τζίμι Μπάτλερ. Στο αγαπημένο του τελευταίο δωδεκάλεπτο. Ο Μπάτλερ σημείωσε 17 από τους 30 πόντους σε αυτό το διάστημα και οι Χιτ επικράτησαν με 40-13!!! Οριστική διάλυση. Ένα αποτέλεσμα που παίρνει μαζί και την ψυχή των Μιλγουόκι Μπακς.

Χαρακτηριστικό είναι πως στα τελευταία 4:41 του αγώνα, η ομάδα του Μιλγουόκι δεν σημείωσε ούτε πόντο: είχε 0/10, τα επτά απ’ αυτά τρίποντα.

Καμία ομάδα στην ιστορία του NBA δεν έχει επιστρέψει από χάντικαπ τριών ηττών. Και οι Μπακς της… φούσκας δεν φαίνονται να είναι εκείνοι που θα γράψουν ιστορία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε σχεδόν 35 λεπτά, με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ να εξηγεί πως δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει παραπάνω. Ο ίδιος ο Giannis τόνισε πως μπορούσε να παίξει παραπάνω και πως ο τραυματισμένος αστράγαλός του δεν τον ενοχλεί (σ.σ.: χτύπησε στο Game 3).

Ωστόσο, όταν επιχείρησε να αποχωρήσει από την αρένα, κούτσαινε… Τελείωσε το ματς με 21 πόντους (0/7 τρίποντα, 7/12 βολές), 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ο Μίντλετον πρόσθεσε άλλους 18, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπρουκ Λόπες με 22.

Για το Μαϊάμι, πέρα από την τριαντάρα του Μπάτλερ, 20 πόντους και 16 ριμπάουντ κατέγραψε ο Μπαμ Αντεμπάγιο. Χώρια την προσπάθεια στην άμυνα.

Tα δεκάλεπτα: 29-30, 50-57, 75-87, 115-100.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (Έρικ Σπόλστρα): Μπάτλερ 30 (2), Κράουντερ 17 (5/11 τρίπ.), Αντεμπαγιο 20 (16 ριμπ.), Ρόμπινσον 6 (2/8 τρίπ.), Ντράγκιτς 15 (3), Λέοναρντ, Χίροου 13 (2 τρίπ., 8 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 6 (2), Ναν 2, Τζόουνς Τζ. 6 (2).

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μάικ Μπούντενχολζερ): Μίντλετον 18 (2 τρίπ., 7 ασίστ), Γιάννης Αντετοκούνμπο 21 (7/14 δίπ., 0/7 τρίποντα, 7/12 βολές, 16 ριμπ., 9 ασίστ), Λόπεζ 22 (3/9 τρίπ., 6 ριμπ.), Μάθιους 6 (2), Μπλέντσο 8 (1), Χιλ 13 (1), ΝτιΒιντσέντσο 10 (2), Γουίλιαμς 2 (9 ριμπ.), Κόρβερ, Κόνατον.

Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ήρθε η ώρα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ήρθε η ώρα

Το NBA χορεύει στους ρυθμούς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το trade από το Μιλγουόκι φαίνεται πιο πιθανό από ποτέ

Μπάσκετ
NBA: Γιατί η μικρή απουσία του Γιάννη μοιάζει τελικά σαν καλό νέο για τους Μπακς

Γιατί η μικρή απουσία του Γιάννη μοιάζει τελικά σαν καλό νέο για τους Μπακς

Η διάταση του Γιάννη τον αφήνει εκτός για λίγο, όμως οι Μπακς μπορεί να βγουν κερδισμένοι. Τι σημαίνει η απουσία του και ποιοι παίκτες παίρνουν την ευκαιρία.

NBA
Μπάσκετ: NBA: Αλλάζει ξανά το All-Star Game – USA vs World!

NBA: Αλλάζει ξανά το All-Star Game – USA vs World!

Ακόμα μία αλλαγή στο NBA!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σοκ στους Σίξερς με τον Τζοέλ Εμπίντ: Νέος τραυματισμός στο γόνατο

Σοκ στους Σίξερς με τον Τζοέλ Εμπίντ: Νέος τραυματισμός στο γόνατο

Νέος τραυματισμός για τον Τζοέλ Εμπίντ πριν το ντέρμπι με τους Σέλτικς. .

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παγκόσμιο ρεκόρ! Οι Λέικερς άλλαξαν χέρια για 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Παγκόσμιο ρεκόρ! Οι Λέικερς άλλαξαν χέρια για 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι Λέικερς μετά από 46 χρόνια αλλάζουν ιδιοκτησία στη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του αθλητισμού, παγκόσμιο ρεκόρ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παίκτης της Εβδομάδας στην Ανατολή με ασύλληπτα νούμερα!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παίκτης της Εβδομάδας στην Ανατολή με ασύλληπτα νούμερα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στη νέα σεζόν του NBA και επιβραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο Παίκτη της Εβδομάδας στην Ανατολική Περιφέρεια

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Όλο το NBA υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Ιστορική εκκίνηση για τον «Greek Freak»

Όλο το NBA υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Ιστορική εκκίνηση για τον «Greek Freak»

Έτοιμος να διαλύσει κάθε ρεκόρ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Σπουδαίο ρεκόρ σε όλη την ιστορία του NBA!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Σπουδαίο ρεκόρ σε όλη την ιστορία του NBA!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μία κατηγορία μόνος του!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Εκρηκτική πρεμιέρα στο ΝΒΑ: Ο Γιάννης «καθάρισε» τους Γουίζαρντς – Θρίαμβοι για Ουεμπανιάμα και Μάξι

Εκρηκτική πρεμιέρα στο ΝΒΑ: Ο Γιάννης «καθάρισε» τους Γουίζαρντς – Θρίαμβοι για Ουεμπανιάμα και Μάξι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Γουίζαρντς με 37 πόντους, ενώ Μάξι και Ουεμπανιάμα έγραψαν ιστορία στην πρεμιέρα του ΝΒΑ 2025/26.

Μπάσκετ