ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Αθηναϊκός συνεχίζει ακάθεκτος, ανακοίνωσε και την Ρόμπιν Παρκς
Ο Αθηναϊκός έντυσε στα χρώματά του και την Ρόμπιν Παρκς
Ο Αθηναϊκός συνεχίζει ακάθεκτος. Σαρώνει μεταγραφικά τα πάντα στο πέρασμά του στο μπάσκετ Γυναικών. Και ανακοίνωσε ακόμα μια μεταγραφή. Αυτή είναι… άλλου επιπέδου.
Ο Αθηναϊκός έντυσε στα χρωματά του και την Ρόμπιν Παρκς. Θα είναι παίκτρια της ομάδας του Βύρωνα για τα επόμενα δύο χρόνια. Σούπερ κίνηση. Η πρώτη νατουραλιζέ αθλήτρια στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας αγωνίστηκε την προηγούμενη σεζόν στην Εμλάτ Κονούτ με την οποία είχε μέσο όρο 13 πόντους, έξι ριμπάουντ και 3.2 ασίστ σε 34 λεπτά ανά αγώνα.
Ξεκίνησε το καλοκαίρι αγωνιζόμενη στις Connecticut Sun, και έπαιξε στο ευρωμπάσκετ με μέσο όρο 12 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ.
Η Ρόμπιν Παρκς έχει τεράστια ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) εμπειρία, αφού στην δεκαετή της πορεία έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες. Γκραν Κανάρια, Πεκς, Campus Promete, Σοσνόβιεκ, Sant Adria, Βαλένθια, Σαραγόσα, Magnolia Campobasso και Σκίο με συμμετοχές στο Eurocup και στη Euroleague και εξαιρετικά νούμερα.
Έχει παίξει, επίσης, σε Αγκόλα, Αίγυπτο, Μεξικό και Ιορδανία.
«Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος του Αθηναϊκού! Έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για το σύλλογο και ανυπομονώ να έρθω και να γνωρίσω όλο το staff της ομάδας και όσους δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίζω ως τώρα. Πιστεύω ότι θα είναι μια ξεχωριστή σεζόν για μας και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο για την ομάδα, την πόλη και τους οπαδούς μας» είπε η Παρκς μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Αθηναϊκό.
«Μετά την πολύ πετυχημένη παρουσία της στην Εθνική ομάδα, ήρθε η ώρα για το επόμενο κεφάλαιο: Να γνωρίσει τη μικρή μας Ματίνα (και τον Αθηναϊκό)! Η διοικούσα επιτροπή του Αθηναϊκού Qualco έχει τη χαρά να ανακοινώσει την απόκτηση της Ρόμπιν Παρκς (33χρ., 1μ.85) για τα επόμενα δύο χρόνια.
Καλωσορίζουμε την Robyn Parks στην οικογένεια του Αθηναϊκού και το 8ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα την περιμένει τον Σεπτέμβριο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του συλλόγου.