ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γουόκαπ βγαίνει μπροστά την κατάλληλη στιγμή και ο Ολυμπιακός μακιγιάρει το πρόβλημα στο σκορ

Ο Ολυμπιακός καλύπτει, αλλά δεν λύνει ολοκληρωτικά το θέμα στο σκοράρισμα
Ο Γουόκαπ βγαίνει μπροστά την κατάλληλη στιγμή και ο Ολυμπιακός μακιγιάρει το πρόβλημα στο σκορ

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του στο Μόναχο. Επικράτησε της Μπάγερν και χρειάζεται ακόμα δύο «διπλά» στη Euroleague για να ελπίζει εξάδα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες να παραμένουν ενωμένοι στο Μόναχο και να φτάνουν στο 14-11 μετά από μια νίκη-θρίλερ.

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος για ροδοπέταλα, καθώς απόντων των Φαλ-Μιλουτίνοφ, ο Σερτζ Ιμπάκα έβλεπε τη ρακέτα των Πειραιωτών σαν… αεροδιάδρομο. Ούτε ο Ράιτ – έκανε το αυτονόητο μαζί του ο Μπαρτζώκας– ούτε ο Πετρούσεφ μπορούσαν ατομικά να τον περιορίσουν κι έτσι ο coach B, επιστράτευσε την απαγόρευση τροφοδότησης στον Ισπανό σέντερ με πιεστικό μαρκάρισμα από τα γκαρντ και τους φόργουορντ.

Κόπηκαν οι πάσες στον Ιμπάκα και ο Ολυμπιακός ανέπνευσε. Ωστόσο, το πρόβλημα στη ρακέτα θα λυθεί σύντομα, μιας και ο Φαλ σε ένα δεκαήμερο θα είναι ξανά διαθέσιμος. Το θέμα όμως που παραμένει αφορά στο σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει σίγουρους 15 πόντους/παιχνίδι από κανένα γκαρντ του

Οι Πειραιώτες δεν έχουν εύκολη την επιθετική συγκομιδή, ιδίως όταν ο Κάναν βγαίνει εκτός αγώνα, καλή ώρα όπως κόντρα στους Γερμανούς. Για καλή τύχη των νταμπλούχων Ελλάδος, ο Τόμας Γουόκαπ φαίνεται ότι μετά από ένα τετράμηνο ντεφορμάρισμα ξυπνάει και βγαίνει μπροστά.

Οι 16 πόντοι και οι 8 ασίστ το μαρτυρούν. Μια ομάδα μόνος του ο Αμερικανός, ο οποίος κράτησε την μπαγκέτα του μαέστρου με μεγάλη ευκολία. Βέβαια, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μόνος του ο Γουόκαπ θα αντέξει σε τέτοιο επίπεδο δημιουργίας για το επόμενο πεντάμηνο.

Σίγουρα θα χρειαστεί και βοήθειες, τις οποίες πιθανόν να πάρει από την front-line και ουχί από γκαρντ. Μπορεί ο Λαρεντζάκης να έκανε εξαιρετικό ματς, αλλά ούτε εκείνος, μήτε οι Κάναν-Γκος εγγυώνται σίγουρους over 15 πόντους ανά ματς.

Με λίγα λόγια δεν είναι καλαθομηχανές. Το προφίλ τους είναι πιο διευρυμένο και όλοι τους κάνουν λίγο απ’όλα. Μόνο ο Κάναν ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί clutch, αλλά τι γίνεται σε οριακές καταστάσεις, που τα παιχνίδια θα κρίνονται στο 40΄ και όλα τα plays των αντιπάλων θα τον κλειδώνουν;

Σ’αυτό θα πρέπει να βρει απάντηση ο ίδιος ο προπονητής των Πειραιωτών (τι συζήτησε με οπαδούς στο πάρκινγκ;).

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime BET: Χριστούγεννα με μπασκετικό πάρτι στην Interwetten!

Χριστούγεννα με μπασκετικό πάρτι στην Interwetten!

Χριστούγεννα με αναμετρήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Euroleague και την Interwetten στις επάλξεις...

Sportime BET
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Τάιλερ Ντόρσεϊ – Πώς δεν έγινε το μεγαλύτερο λάθος από τον Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τάιλερ Ντόρσεϊ – Πώς δεν έγινε το μεγαλύτερο λάθος από τον Μπαρτζώκα

Η πραγματικότητα είναι απλή. Δύο τραυματισμοί δεν άφησαν τον Γ. Μπαρτζώκα να κάνει το μεγαλύτερο λάθος του στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές πως ο Μόουζες Ράιτ δεν αποκλείεται να φύγει από τη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Ο Σέιμπεν Λι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με Εφές και Μπεσίκτας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του σύμφωνα με τον Ματέο Αντρεάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν πρώτο ματς μάλλον φάνηκε για τα καλά πως ο Μόντε Μόρις ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

«Θα γυρίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», είπε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μέσα στη σεζόν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ο Μόντε Μόρις έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Κολοσσό, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ, αφήνοντας θετικές πρώτες εντυπώσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Με 41 πόντους και 9 στα 14 εύστοχα τρίποντα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Ο Μόρις όλα δείχνουν πως ήρθε για να κάνει την διαφορά, με όρους... Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ