ΜΠΑΣΚΕΤ

«100άρα» ο Ολυμπιακός με «35άρα» στο 1ο δεκάλεπτο, Νόλεϊ και Χοτζ το κέρδος για τον Άρη

Με εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο σημείωσε 35 πόντους ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Άρη με 102-72 στο ΣΕΦ.
«100άρα» ο Ολυμπιακός με «35άρα» στο 1ο δεκάλεπτο, Νόλεϊ και Χοτζ το κέρδος για τον Άρη

Ο Ολυμπιακός «πάτησε το γκάζι» στο πρώτο δεκάλεπτο «τρέχοντας» επιμέρους 35-12 κι έτσι κάνοντας ουσιαστικά «συντήρηση» σε όλο το υπόλοιπο επικράτησε εύκολα του νωθρού Άρη στο ΣΕΦ με 102-72 για την 2η αγωνιστική της Basket League.

Σπουδαία εμφάνιση για τον Μόουζες Ράιτ με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, 22 είχε ο σταθερά καλός Σάσα Βεζένκοφ, ενώ θετικός ήταν και ο Εβάν Φουρνιέ με 11πόντους και 7 ασίστ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε βασικό τον Μουσταφά Φαλ και τον άφησε στο παρκέ για 15 λεπτά, με τον Γάλλο σέντερ να έχει 9 πόντους και 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες, παίρνοντας συμμετοχή σε 2ο σερί ματς μετά από αυτό της Παρασκευής με τη Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα.

Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του δίνοντας 20 λεπτά στον Λαρεντζάκη, 15 στον Μήτρου-Λονγκ, και 22 στον Άλεκ Πίτερς, ενώ άφησε στον πάγκο τον Πετρούσεφ λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Από την πλευρά του ο Άρης έπαιξε πολύ άσχημα στην άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έστω και αν το σκορ στα τρία τελευταία δεκάλεπτα ήταν ισορροπημένο ή κάκιστη παρουσία στο πρώτο ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς από νωρίς

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός είχε 15/17 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τα 13/14 να είναι δίποντα! Επίσης ο Άρης επέτρεψε στον αντίπαλό του να μοιράσει 27 ασίστ, να κάνει 14 κλεψίματα, την ίδια ώρα που η δική του επίδοση στις ασίστ ήταν μόλις 14 ενώ υπέπεσε και σε 20 λάθη.






Από το ματς αυτό ο Άρης κρατά την καλή επιθετικά απόδοση του Λάντερς Νόλεϊ που είχε 21 πόντους, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Ντιμόι Χοτζ ο οποίος στα 17 λεπτά που έμεινε στο παρκέ είχε 4 πόντους και ήταν από τους ελάχιστους κιτρινόμαυρους σήμερα που έπαιξαν άμυνα.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα μετά το +17 της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +26 (57-31), τιμωρώντας κάθε λάθος των φιλοξενούμενων, που είχαν φτάσει τα 13.

Ο Φουρνιέ εκτόξευσε τη διαφορά στους 29 πόντους από τα 6,75 με την έναρξη της τρίτης περιόδου (60-31), ενώ η πιο καλή προσπάθεια του Άρη έγινε όταν η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μείωσε με Νόλεϊ και Ντε Τζούλιους (ο δεύτερος που ξεχώρισε σήμερα από τους κίτρινούς) σε 64-47 στο 26′.

Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Σάσα Βεζένκοφ που με οκτώ δικούς του πόντους κι ένα τρίποντο του Φουρνιέ εκτοξευσαν το προβάδισμα για τους Πειραιώτες στο +29 (76-47 στο 29′). Τα πάντα είχαν κριθεί οριστικά.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Γιάννης Καστρίτης έστειλε τον Λευτέρη Μαντζούκα στα αποδυτήρια στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με μια συμπεριφορά του παίκτη του (φέρεται να έκανε παρατηρήσεις σε συμπαίκτη του). Πάντως στο θέμα φαίνεται οτι δεν θα δοθεί συνέχεια και έληξε εκεί.

Ολυμπιακός – Άρης 102-72

Τα δεκάλεπτα: 32-15, 57-31, 74-49, 102-72

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό φύλλο αγώνα 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε το κάθε λάθος του Παναθηναϊκού, κρατώντας τους Ισπανούς στο παιχνίδι ενώ στην Euroleague χρειάζεται και άμυνα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: «Το ΣΕΦ δεν πάει άλλο»: Η επιστολή εργαζομένων γκρεμίζει τα άλλοθι πολιτείας και εμπλεκόμενων

«Το ΣΕΦ δεν πάει άλλο»: Η επιστολή εργαζομένων γκρεμίζει τα άλλοθι πολιτείας και εμπλεκόμενων

Η σκληρή επιστολή των εργαζομένων του ΣΕΦ προς το Υπουργείο αποκαλύπτει εγκατάλειψη, υποστελέχωση και πλήρη αδράνεια. Η Τσιλιγκίρη και η κυβέρνηση βρίσκονται πλέον χωρίς δικαιολογίες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

Η θητεία της Χριστίνας Τσιλιγκίρη στο ΣΕΦ φέρνει έντονα ερωτήματα: γιατί το στάδιο παραμένει ανοχύρωτο, παρά τη στενή σχέση της με την κυβέρνηση που όφειλε να προχωρήσει τα έργα;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Πότε θα γίνει το ματς με τη Φενέρ

Ολυμπιακός: Πότε θα γίνει το ματς με τη Φενέρ

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε με τη Φενέρ λόγω της κακοκαιρίας και αυτές είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες για το τζάμπολ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: «Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

«Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

Προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος που επέλεξε το MEGA να χειριστεί την υπόθεση του ΣΕΦ για τον μπασκετικό Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σαν Σήμερα: Πένθος στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Στέφαν Γέλοβατς

Σαν Σήμερα: Πένθος στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Στέφαν Γέλοβατς

Η είδηση του θανάτου του Στέφαν Γέλοβατς σε ηλικία μόλις 32 ετών βύθισε την ΑΕΚ και ολόκληρο τον κόσμο του μπάσκετ στο πένθος.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Έχει βάση ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «0–20» στο Ολυμπιακός – Φενέρ; Τι λένε οι κανονισμοί της Euroleague

Έχει βάση ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «0–20» στο Ολυμπιακός – Φενέρ; Τι λένε οι κανονισμοί της Euroleague

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποστηρίζει ότι ο αγώνας Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε πρέπει να κατοχυρωθεί 0–20 λόγω ακαταλληλότητας του ΣΕΦ. Έχει βάση;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός και αναβολή με Φενέρ: Πώς επηρεάζεται το πρόγραμμα και η προετοιμασία του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός και αναβολή με Φενέρ: Πώς επηρεάζεται το πρόγραμμα και η προετοιμασία του Μπαρτζώκα

Η αναβολή της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε δημιουργεί νέα δεδομένα για τους Πειραιώτες, που καλούνται πλέον να προσαρμοστούν σε ένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το ματς στη Euroleague αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το ματς στη Euroleague αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας

Η σφοδρή κακοκαιρία Byron που πλήττει την Αττική οδήγησε στην άμεση αναβολή του αγώνα Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Μπάσκετ