ΜΠΑΣΚΕΤ

O Παναθηναϊκός με ρεκόρ πόντων του Σλούκα και «κλειδί» τον Παπαπέτρου έκανε το 1-1 με τη Μακάμπι!

Με όπλο την άμυνά και τον έλεγχο των ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός τη Μακάμπι (95-79) και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ στη Euroleague.
O Παναθηναϊκός με ρεκόρ πόντων του Σλούκα και «κλειδί» τον Παπαπέτρου έκανε το 1-1 με τη Μακάμπι!

Ο Κώστας Σλούκας κάνοντας ρεκόρ πόντων στη euroleague (28π., με 8/9διπ., 4/7τριπ., 3ριμπ., 4ασ., 2λ.), ο Ιωάννης Παπαπέτρου τα έκανε όλα (15π., με 3/4τριπ., 3ριμπ., 3ασ., 2κλ., 1λ.) και ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι με 95-79 στο κατάμεστο και πάλι ΟΑΚΑ!

Οι πράσινοι μπορούσαν και λιγότερο αγχωτικά (καθώς ξέφυγαν ακόμη και με 18π.) με τους Ισραηλινούς να μειώνουν μέχρι τους 3, αλλά την ομάδα του Αταμάν να ξεσπά στο τέλος για το επιβλητικό +16!

Ακόμη κι έτσι όμως «έκαναν τη δουλειά», ισοφάρισαν τη σειρά των πλέι οφ της Euroleague σε 1-1 και πλέον πηγαίνουν στη Σερβία για τα δύο επόμενα παιχνίδια (στις 30/4, 20:00 το 3ο ματς). Σκοπός φυσικά αν γίνεται να τελειώσουν εκεί τη σειρά με τους Ισραηλινούς ή να ξαναγυρίσουν για 5ο παιχνίδι και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός ήλεγξε τα ριμπάουντ αυτή τη φορά καθώς μετά τα 15 επιθετικά που πήραν οι Ισραηλινοί στο πρώτο ματς (και 37 συνολικά), έναντι των 27 απόψε (25/4), εκ των οποίων μόνο 10 ήταν επιθετικά. 12-21 για τον Παναθηναϊκό, αντιθέτως και συνολικά 33. Σημαντική για την ομάδα του Τελ Αβίβ η απουσία του τραυματία Μπαλντγουιν (15π. στο α’ παιχνίδι) που αναμένεται να είναι διαθέσιμος στη Σερβία.

Καθόλου καλό δεν ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, εκεί όπου η Μακάμπι σκόραρε όπως και με όποιο τρόπο ήθελε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ισραηλινοί σημείωσαν 28 ολόκληρους πόντους (με 8/9 δίποντα, 47/τριπ.), μοίρασαν 9 ασίστ είχαν ανέλπιστο πρωταγωνιστή τον Τζέικ Κοέν που είχε 10 πόντους!

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ευάλωτος στην άμυνα δεν χρησιμοποίησε καθόλου τα φάουλ (μόλις 1 σε ολόκληρη την περίοδο) ειδικά στην περιφέρεια εκεί από όπου η ομάδα του Κάτας έπαιζε… ρολόι. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμη και με 9 στο διάστημα αυτό (16-25).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικό  καθώς ο Παναθηναϊκός έγινε πολύ πιο σκληρός (βοήθησε και η είσοδος των Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκη και Αντετοκούνμπο), ενώ ο Κώστας Σλούκας (15π. στο α΄ μέρος, η πλειοψηφία στο 2ο δεκάλεπτο)1 ειχε… πάρει φωτιά από την περιφέρεια (3/4 τριπ.).

Κώστας Σλούκας

Η Μακάμπι σκόραρε πλέον με δυσκολία (και όχι από την περιφέρεια πλέον) και όσο κυλούσε η δεύτερη περίοδος έμπαινε σε όλο και μεγαλύτερη τρικυμία. Το απίστευτο (βάσει της εικόνας του ματς ως εκείνο το σημείο) επιμέρους 31-11 για το 51-39 στο ημίχρονο τα λέει όλα! Το κατάμεστο ΟΑΚΑ αποθέωσε τους πράσινους καθώς αποχωρούσαν για την ανάπαυλα, καθώς ειδικά στο τελευταίο τετράλεπτο είχαν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα.

Στην 3η περίοδο φάνηκε οτι το παιχνίδι θα εξελιχθεί σε «πάρτι», καθώς με τον Παπαπέτρου να εξακολουθεί να αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ περιφέρειας και ψηλών, τον Σλούκα να συνεχίζει το σκοράρισμα και τη Μακάμπι να αδυνατεί να πετυχαίνει πόντους με… αίμα, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» ακόμη και στους 18 (64-46).

Όσο όμως το δεκάλεπτο κυλούσε οι παίκτες του Αταμάν έδειχναν να έχουν πιστέψει οτι το ματς τελείωσε. Ίσως να ήταν και η εικόνα της Μακάμπι τέτοια που έδειχνε να τα έχει παρατήσει και να μην έχει άλλα κουράγια. Και όμως η ομάδα του Κάτας τα βρήκε. Κοιμίζοντας τον Παναθηναϊκό οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με υπέρ τους 20-21 σκορ, ενώ με 8,5 λεπτά για τη λήξη του αγώνα πλησίασαν στο τρίποντο (71-68)!

Κάπου εκεί όμως ήρθε το δεύτερο μεγάλο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού που δεν είχε καμία διάθεση να συνεχίσει να φλερτάρει με 2ο σοκ από τη Μακάμπι μέσα σε λίγες ημέρες. Ο Λεσόρ ανέλαβε δράστη στο επιθετικό κομμάτι και με λίγη βοήθεια από τους Σλούκα, Παπαπέτρου και Γκραντ, οδήγησαν την ελληνική ομάδα σε αυτό το επιβλητικό +16 στο τέλος.

Το φινάλε του ματς βρήκε τους 18.000 φιλάθλους του τριφυλλιού να αποθεώνουν την ομάδα τους και ειδικότερα τον Κώστα Σλούκα τον οποίο ο Αταμάν απέσυρε λίγο νωρίτερα προκειμένου να λάβει θερμό χειροκρότημα. Ολα αυτά στην επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚ μετά από περίπου δύο χρόνια.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι 95-79

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Αρμάνι Μιλάνο- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αρμάνι Μιλάνο- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μια βραδιά που μετριέται στις λεπτομέρειες: ρυθμός, συγκέντρωση και αποφάσεις θα κάνουν τη διαφορά, σε ματς που δεν συγχωρεί διαστήματα.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που έψαχνε ο Μπαρτζώκας – Δεν ήθελε στιλ Σορτς αλλά καλύτερο Γουόκαπ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που έψαχνε ο Μπαρτζώκας – Δεν ήθελε στιλ Σορτς αλλά καλύτερο Γουόκαπ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει τι θέλει και δεν βάζει νερό στο κρασί του. Με τον δικό του τρόπο θα πορευτεί ο Ολυμπιακός.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Έκανε το μπαμ, παραμιλά η Ευρώπη

Ολυμπιακός μπάσκετ: Έκανε το μπαμ, παραμιλά η Ευρώπη

Ολυμπιακός μπάσκετ: Είναι επίσημο το μπαμ, οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μόντε Μόρις και έκαναν αίσθηση

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Παίρνει και ψηλό

Ολυμπιακός μπάσκετ: Παίρνει και ψηλό

Ολυμπιακός μπάσκετ: Οι ερυθρόλευκοι δεν σταματούν στη μεταγραφή του Μόρις μια και ετοιμάζονται να προσθέσουν και ψηλό στο ρόστερ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας είπε το ναι για τον παικταρά που του έδινε πάσες ο Γιόκιτς

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας είπε το ναι για τον παικταρά που του έδινε πάσες ο Γιόκιτς

Ολυμπιακός μπάσκετ: Οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν να αλλάξουν το φετινό χάρτη με τη μεταγραφή του παίκτη που του έδινε πάσες ο Γιόκιτς

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μπάσκετ : Πόσο πιθανό είναι να επιθυμεί εμπλοκή ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο μπασκετικό τμήμα

Ολυμπιακός μπάσκετ : Πόσο πιθανό είναι να επιθυμεί εμπλοκή ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο μπασκετικό τμήμα

Έχουν αρκετά να χωρίσουν ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Τι περιμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Πρόσκληση στον Ολυμπιακό να χρησιμοποιεί το Σπύρος Κυπριανού στην Κύπρο, όσο φτιάχνεται το ΣΕΦ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Πρόσκληση στον Ολυμπιακό να χρησιμοποιεί το Σπύρος Κυπριανού στην Κύπρο, όσο φτιάχνεται το ΣΕΦ

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των ετήσιων βραβεύσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΑΕΚ: Συναγερμός! Μπορεί να χάσει τον καλύτερο της παίκτη

ΑΕΚ: Συναγερμός! Μπορεί να χάσει τον καλύτερο της παίκτη

Συναγερμός στην ΑΕΚ μια και ο καλύτερος της παίκτης στο μπάσκετ έχει buy out και ήδη υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός BC- ΑΕΚ BC κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός BC- ΑΕΚ BC κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της GBL, σε ένα παιχνίδι που απαιτεί καθαρό μυαλό και σκληρές άμυνες.

Μεταδόσεις