ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τζέιμς Μπέιτμον έμαθε να σκοράρει (Vid)

Γνωρίστε τον παίκτη που άφησε το στίγμα του στη 2η αγωνιστική της Basket League, τον Τζέιμς Μπέιτμον που με το buzzer beater πίσω από το κέντρο του γηπέδου χάρισε την ιστορική και πολύτιμη νίκη στην Καρδίτσα
Ο Τζέιμς Μπέιτμον έμαθε να σκοράρει (Vid)

Το απίθανο καλάθι του Τζέιμς Μπέιτμον κόντρα στον Κολοσσό είχε ιστορική αλλά και ουσιαστική ή αγωνιστική σημασία για την Καρδίτσα

Πρώτον, ο Μπέιτμον χάρισε τη νίκη στην ομάδα του σ’ έναν αγώνα που φαινόταν χαμένος και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε μπορεί να αλλάξει όλη τη ψυχολογία. Μη ξεχνάτε ότι ήταν ο πρώτος αγώνας στην έδρα της με το «πρέπει» να είναι έντονο.

Δεύτερον, είναι ιστορικής σημασίας αφού πρόκειται για την πρώτη νίκη στην ιστορία της Καρδίτσας στην Basket League.

Τρίτον, οι νεοφώτιστοι πήραν έναν αγώνα απ’ αυτούς που (όπως προαναφέραμε) έμπαινε το «πρέπει» στην προσπάθεια που θα καταβάλουν προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το καλάθι του Μπέιτμον φυσικά και ήταν τυχερό καθώς δεν ήταν θέμα ικανότητας ενώ από τέτοια απόσταση δεν παίζει ρόλο ούτε η προπόνηση ούτε η ικανότητα όσο κι αν το πιστεύεις.

Θυμηθείτε το

https://youtu.be/LC1bHXYE4JE?t=1

Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι ο 25χρονος και ύψους 1,85 μέτρων έχει το ένστικτο του «εκτελεστή» που τον καθοδηγεί σε όλη του την πορεία.

Τη σεζόν 2017-2018 ο Μπέιτμον είχε 17,8 πόντους με 39% στα τρίποντα κι ακόμα 4,6 ασίστ και 3,6 ριμπάουντ στο Λογιόλα Μέριμαουντ.

Την επόμενη σεζόν, την τελευταία του στο Κολέγιο είχε 16,4 πόντους- 3,6 ασίστ- 3,1 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα. Τα ποσοστό του στα τρίποντα έπεσε στο 28% αλλά το κορυφαίο του επίτευγμα ήταν άλλο.

Όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος σε συνέντευξή του, το 2019 έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειάς του που αποφοίτησε από Κολέγιο! Είναι κάτι που προφανώς αποδεικνύει τους υψηλούς στόχους που θέτει ώστε να γίνεται πάντοτε καλύτερος.

Στο NCAA είχε τρεις «τριαντάρες», 16 αγώνες όπου πέτυχε τουλάχιστον 25 πόντους και 25 που πέτυχε τουλάχιστον 20 σε σύνολο 64 συμμετοχών. Μόνο σε μια δεν πέτυχε ούτε πόντο όταν είχε 0/8 σουτ κόντρα στο Μπρίγκαμ Γιανγκ.

Το ρεκόρ του στα εύστοχα τρίποντα ήταν 5 κόντρα στην Ουάσινγκτον, στις ασίστ ήταν 12 κόντρα στο Cal State του Λος Άντζελες (ενώ άλλες τρεις φορές είχε 10) ενώ στα κλεψίματα σε 4 αγώνες είχε από 4.

Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε από την Όγκρε η οποία αγωνίστηκε στο ενιαίο πρωτάθλημα Λετονίας/Εσθονίας και ο Μπέιτμον τν οδήγησε στην καλύτερη θέση της ιστορίας της (2η). Ο ίδιος είχε μια εξαιρετική σεζόν με 17,3 πόντους- 3,9 ριμπάουντ- 3,5 ασίστ και το εκκωφαντικό 45% στα τρίποντα τη σεζόν 2019-2020.

Έκανε μερικές τρομερές εμφανίσεις με αποκορύφωμα τους 34 πόντους με 11/13 σουτ (εκ των οποίων 4/5 τρίποντα) σε 29 λεπτά κόντρα στην Ράπλα.

Την επόμενη σεζόν έπαιξε στην Γαλλία και συγκεκριμένα στη δεύτερη κατηγορία με την Βισί με την οποία σε 13 αγώνες είχε 17,8 πόντους- 4,2 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ σουτάροντας με 48% στα τρίποντα!

Παρέμεινε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας τη σεζόν 2021-2022 και συγκεκριμένα στην Τουρ αλλά η πορεία της ομάδας ήταν κακή: Ρεκόρ 14-20 και υποβιβασμός στην πρώτη τοπική κατηγορία.

Ο Μπέιτμον συνέχισε να σκοράρει με συνέπεια αφού είχε 15,2 πόντους με 41% στα τρίποντα και κορυφαία στιγμή τους 28 πόντους στη νίκη επί της προηγούμενης ομάδας του, της Τουρ!

Στους πρώτους δύο αγώνες της Basket League ο Μπέιτμον έχει 18 πόντους με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (41% στα σουτ και 31% στα τρίποντα με 4/13) αλλά το εύστοχο στην εκπνοή με τον Κολοσσό ίσως είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από τα ποσοστά

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Μιλγουόκι Μπακς – Ντάλας Μάβερικς 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μιλγουόκι Μπακς – Ντάλας Μάβερικς 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μιλγουόκι Μπακς και Ντάλας Μάβερικς ανοίγουν το ξημέρωμα με NBA, σε ματς ρυθμού, έντασης και κρίσιμων κατοχών μέχρι τέλους.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Μαρούσι 92-81: Κάλυψε τα κενά και λύγισε το Μαρούσι

Παναθηναϊκός – Μαρούσι 92-81: Κάλυψε τα κενά και λύγισε το Μαρούσι

Νίκη με χαρακτήρα για τον Παναθηναϊκό απέναντι στο Μαρούσι με 92-81 παρά τα κενά και με στόχο να κρατήσει επαφή με την κορυφή.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπαρτσελόνα – Τενερίφη 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπαρτσελόνα – Τενερίφη 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπαρτσελόνα - Τενερίφη στο ισπανικό μπάσκετ, ματς ρυθμού, ποιότητας και σωστών επιλογών, οι οποίες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σήκωσε πυρετό ο Γιουρτσέβεν ούτε 12αδα δεν συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μαρούσι

Σήκωσε πυρετό ο Γιουρτσέβεν ούτε 12αδα δεν συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μαρούσι

Η ατυχία συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Γιουρτσέβεν ανέβασε πυρετό και οι πράσινοι πάνε στο Μαρούσι με σημαντικές ελλείψεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 85-98: Ο Γουόρντ τριπλ νταμπλ και διπλό στη Ρόδο

Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 85-98: Ο Γουόρντ τριπλ νταμπλ και διπλό στη Ρόδο

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Καλλιθέα Ρόδου, με οδηγό τον Γουόρντ που έκανε τριπλ νταμπλ σε ματς με νεύρα και διακυμάνσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Η κατάρα των τραυματισμών χτύπησε και τον Τάιρικ Τζόουνς

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η κατάρα των τραυματισμών χτύπησε και τον Τάιρικ Τζόουνς

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αποβολή για τον Βεζένκοφ που πήγε να χτυπήσει τον Πετρόπουλο που τον έσπρωξε

Αποβολή για τον Βεζένκοφ που πήγε να χτυπήσει τον Πετρόπουλο που τον έσπρωξε

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός: Στην αρχή της 4ης περιόδου, ο Σάσα Βεζένκοφ αντέδρασε σε σπρώξιμο του Ανδρέα Πετρόπουλου.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Σπανούλης βρήκε πόιντ γκαρντ του Μπαρτζώκα

Ο Σπανούλης βρήκε πόιντ γκαρντ του Μπαρτζώκα

Ο Κόρι Τζόζεφ υπέγραψε στον Ολυμπιακό και το deal έχει και μια μικρή ειρωνεία αφού στη Μονακό ήταν επιλογή που ταίριαζε στο πλάνο Σπανούλη.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: Παναθηναϊκός – Μαρούσι 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Μαρούσι 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Μαρούσι με έδρα, ένταση και ξεκάθαρο πλάνο, σε ματς όπου ο ρυθμός και η συγκέντρωση παίζουν καθοριστικό ρόλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC