ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ας κερδίζει κι ας είναι κακός τον Οκτώβρη!

Ο Ολυμπιακός… ίδρωσε αλλά κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη Euroleague.
Ολυμπιακός: Ας κερδίζει κι ας είναι κακός τον Οκτώβρη!

Και εκεί που φαινόταν ότι θα περάσει ένα εύκολο βράδυ στη Euroleague o Ολυμπιακός, η Ζαλγκίρις Κάουνας του έβαλε δύσκολα, αλλά κατάφερε να τη νικήσει με 74-68.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα… τρομακτικό πρώτο 10λεπτο, στο οποίο προηγήθηκαν με 21-6, ωστόσο η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική.

Η Ζαλγκίρις ανέβασε στροφές και ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να χάσει τα τρία τελευταία δεκάλεπτα και να χρειαστεί να… ιδρώσει στο τέλος.

Η ομάδα του Πειραιά, δεν ήταν καλή στην άμυνα παίζοντας χωρίς συγκέντρωση, ενώ έκανε κακές επιλογές και στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία, επιτρέποντας στους Λιθουανούς να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Έτσι χρειάστηκε δύο από τα βασικά του επιθετικά… όπλα για να καταφέρει να πάρει το παιχνίδι, κάνοντας την εμφάνισή τους όταν έπρεπε.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ακόμα ένα νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Εβάν Φουρνιέ έδειξε σε καλύτερη κατάσταση, με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ενώ και η επιστροφή του Μουσταφά Φαλ έδειξε δείγματα για το τι θα δούμε όταν ο Γάλλος επιστρέψει υγιής μέσα στο παρκέ.

Ολυμπιακός: Να παίρνει τις νίκες ακόμα και έτσι!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ομάδες δε γίνεται να είναι έτοιμες, ούσες μόλις στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς.

Αρκετές από αυτές, όπως και η ομάδα του Πειραιά, είχαν αρκετούς παίκτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που τώρα τους βλέπουμε ότι χρειάζονται το χρόνο τους για να επανέλθουν.

Το σημαντικό σε αυτό το αρχικό στάδιο, είναι ο Ολυμπιακός να καταφέρνει ακόμα και κακός να πάρει τις νίκες που χρειάζεται και να βελτιώνει συνέχεια το ρεκόρ του.

Ο Ολυμπιακός το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πότε θα φορμαριστεί και πότε θα μπορέσει να παίξει το μπάσκετ που δεν έχει… ταβάνι.

Έχει άλλωστε την ποιότητα που δεν έχει σχεδόν καμία άλλη ομάδα, μετά το… τρελό μεταγραφικό καλοκαίρι που πέρασε και πρέπει να παρουσιαστεί ασταμάτητος, τη χρονική στιγμή που πρέπει και έχει όλα τα φόντα να το κάνει.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παρί – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παρί – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παρί - Ολυμπιακός κορυφαία ευρωπαϊκή αναμέτρηση με ένταση, δυνατές μονομαχίες σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει άλλη ήττα

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει άλλη ήττα

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει με τον χειρότερο τρόπο στο 2026 και πλέον κάθε ματς γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο από ότι ήταν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η κίνηση ματ του Μπαρτζώκα αλλάζει την Ευρωλίγκα

Ολυμπιακός: Η κίνηση ματ του Μπαρτζώκα αλλάζει την Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός αν συνεχίσει να του βγαίνει η κίνηση που έκανε ο Μπαρτζώκας, ίσως αλλάξει και τις πιθανότητες του

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Για ποιο λόγο δεν πάει με τον Ολυμπιακό στη Γαλλία ο Γουόκαπ

Για ποιο λόγο δεν πάει με τον Ολυμπιακό στη Γαλλία ο Γουόκαπ

Θα μπορούσε να ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στη Γαλλία ο Τόμας Γουόκαπ, αλλά υπάρχει λόγος που πρέπει να προστατευτεί…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Οργισμένος από την ήττα από τον Ηρακλή αλλά δεν θα κάνει κάτι ακόμα – Ποιον εννοούσε ότι του τα έλεγε;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Οργισμένος από την ήττα από τον Ηρακλή αλλά δεν θα κάνει κάτι ακόμα – Ποιον εννοούσε ότι του τα έλεγε;

«Σημείωση για τον εαυτό σου. Εν οργή μήτε τι λέγειν μήτε πράσσειν. Όταν μου τα έλεγες πετούσα χαρταετό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Αταμάν παραδέχεται ότι η ομάδα του βρίσκεται σε δύσκολη αγωνιστική περίοδο.

Ο Αταμάν παραδέχεται ότι η ομάδα του βρίσκεται σε δύσκολη αγωνιστική περίοδο.

«Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση μέσα στη σεζόν, αλλά πρέπει να βρούμε τη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ηρακλής – Παναθηναϊκός AKTOR 76-74: Γύρισε από το -21 ο Γηραιός και άφησε τον Αταμάν να κοιτά το… κενό

Ηρακλής – Παναθηναϊκός AKTOR 76-74: Γύρισε από το -21 ο Γηραιός και άφησε τον Αταμάν να κοιτά το… κενό

«Δεν κρατήσαμε τη διαφορά και χάσαμε. Όλοι μας, όχι μόνο εγώ. Ευχαριστώ», είπε ο Αταμάν μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σιγά μην τα παράταγε έτσι ο Σπανούλης – Αυτός ποτέ

Σιγά μην τα παράταγε έτσι ο Σπανούλης – Αυτός ποτέ

Όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Βασίλη Σπανούλη ξέρουν καλά ότι δεν είναι άνθρωπος που τα παρατά εύκολα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ποιοι είναι οι δύο παίκτες που έχρισε διαδόχους του ο Στεφ Κάρι

Ποιοι είναι οι δύο παίκτες που έχρισε διαδόχους του ο Στεφ Κάρι

O Κάρι εξήγησε πως το παιχνίδι αλλάζει συνεχώς και όλο και περισσότεροι παίκτες βασίζουν το παιχνίδι τους στο μακρινό σουτ.

Μπάσκετ