ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Χρειάζεται γκαρντ που θα κάνει τη διαφορά, για να μην… πυροβολήσει τα πόδια του!

Ο Ολυμπιακός έκανε λάθος και πρέπει άμεσα να το διορθώσει!
Ολυμπιακός: Χρειάζεται γκαρντ που θα κάνει τη διαφορά, για να μην… πυροβολήσει τα πόδια του!

Αρκετή κουβέντα έχει ξεσηκώσει ο Ολυμπιακός, μετά τον τραυματισμό του Κίναν Έβανς, που θα τον αφήσει σχεδόν ένα μήνα εκτός δράσης, χάνοντας το Super Cup και την πρεμιέρα της Euroleague.

Η ομάδα του Πειραιά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας φυσικά, έκαναν ένα σημαντικό λάθος στο προγραμματισμό και τώρα πρέπει να… τρέξουν να το διορθώσουν.

Συγκεκριμένα, περίμεναν να δουν την κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν ο Αμερικανός, μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, για να κρίνουν αν θα κινηθούν για παίκτη, αφού ήθελαν να του δώσουν βασικό ρόλο.

Αυτή η απόφαση γύρισε… μπούμερανγκ, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι έναν τέτοιο ρόλο δε θα μπορούσε να έχει ένας παίκτης με αρκετούς τραυματισμούς στην καριέρα του και πάνω από ένα χρόνο να πατήσει παρκέ.

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει κινηθεί πολύ νωρίτερα για ένα γκαρντ βασικό, αφού τώρα έχει μείνει με μόνο… καθαρό «1» τον Τόμας Γουόκαπ και τους Σέιμπεν Λι, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σακίλ ΜακΚίσικ που κατά συνθήκη μπορούν να κατεβάσουν την μπάλα.

Ολυμπιακός: Είναι ξεκάθαρο αυτό που χρειάζεται!

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν. Ο Ολυμπιακός καλείται να φέρει ένα κορυφαίο γκαρντ, είτε από κάποια άλλη ομάδα της Euroleague, είτε από το NBA.

Δε χρειάζεται έναν παίκτη σαν τον Νικ Καλάθη, αλλά κάποιον που θα μπορεί και να σκοράρει και φυσικά να δημιουργεί για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, όταν κολλάνε στο σκορ οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Έλληνας γκαρντ, που ακούστηκε, βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένη ηλικία και με αρκετούς τραυματισμούς, ωστόσο μπορεί να αποκτηθεί ως μία εναλλακτική, πίσω φυσικά από τον βασικό γκαρντ που χρειάζεται η ομάδα.

Το πρόβλημα αυτό άλλωστε δεν είναι τωρινό, αφού οι πρωταθλητές της Basket League ψάχνουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έναν τέτοιο παίκτη.

Μην ξεχνάμε ότι την ίδια στιγμή, ο μεγάλος αντίπαλος, που είναι φυσικά ο Παναθηναϊκός, έχει την πληρέστερη γραμμή γκαρντ στην Ευρώπη, με τους Κέντρικ Ναν, Τι Τζέι Σορτς, Κώστα Σλούκα και Τζέριαν Γκραντ, ενώ πιο πίσω έρχονται ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Με τους τέσσερις πρώτους, να μπορούν να κάνουν τα πάντα μέσα στο παρκέ, στο επιθετικό κομμάτι και να προκαλέσουν πάρα πολλά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός με τον Κίναν Έβανς να επιστρέφει και τελικώς να τραυματίζεται ξανά και τον Τόμας Γουόκαπ να είναι καλά, αλλά να έρχεται από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ πέρσι, δεν έχει την πολυτέλεια να μην έχει ένα τέτοιο κορυφαίο γκαρντ ακόμα στο ρόστερ του.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Ο Σέιμπεν Λι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με Εφές και Μπεσίκτας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του σύμφωνα με τον Ματέο Αντρεάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν πρώτο ματς μάλλον φάνηκε για τα καλά πως ο Μόντε Μόρις ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

«Θα γυρίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», είπε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μέσα στη σεζόν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ο Μόντε Μόρις έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Κολοσσό, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ, αφήνοντας θετικές πρώτες εντυπώσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Με 41 πόντους και 9 στα 14 εύστοχα τρίποντα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Ο Μόρις όλα δείχνουν πως ήρθε για να κάνει την διαφορά, με όρους... Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Το ΣΕΦ έχει κόσμο (7.000) και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Στήριξη στην ομάδα και να... «δούμε επιτέλους τον Μόρις στο παρκέ».

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Έχει γίνει έντονο θέμα συζήτησης τα όσα είπε ο Βαγγέλης Ιωάννου για τον Εβάν Φουρνιέ. Ποιο το λάθος…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σέιμπεν Λι άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων – Δεν θα είναι ο μόνος

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σέιμπεν Λι άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων – Δεν θα είναι ο μόνος

Ο Ολυμπιακός προχωρά σε αναπροσαρμογή ρόστερ με τον Σέιμπεν Λι να οδηγείται στην έξοδο μετά την άφιξη του Μόντε Μόρις.

Μπάσκετ