ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ο διαφορετικός Ντόρσεϊ, ο Γουόρντ που… συστήθηκε για τα καλά και το θέμα στους γκαρντ!

Μπορεί ακόμα να είμαστε στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 90-86 στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, με παίκτες που σήκωσαν την ομάδα στις πλάτες τους. Εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με...
Ολυμπιακός: Ο διαφορετικός Ντόρσεϊ, ο Γουόρντ που… συστήθηκε για τα καλά και το θέμα στους γκαρντ!

Μπορεί ακόμα να είμαστε στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 90-86 στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, με παίκτες που σήκωσαν την ομάδα στις πλάτες τους.

Εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 22 πόντους… σβηστά, ενώ μάζεψε και έξι ριμπάουντ, ενώ κυρίαρχος ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχοντας 12 πόντους, με πέντε ριμπάουντ, δύο τελικές πάσες και ένα μπλοκ.

Φυσικά δεν ήταν οι μόνοι που ξεχώρισαν, αφού σταθερές απειλές ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που αν και δεν άρχισε ιδανικά, παρέμεινε σταθερός και σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ πήρε και τον ρόλο δημιουργού, κάτι που δε συνηθίζει, με οκτώ ασίστ και κατέβασε και πέντε ριμπάουντ.

Ενώ ο Τάισον Γουόρντ… συστήθηκε για τα καλά στο πρώτο του ντέρμπι, έχοντας 12 πόντους, με πέντε ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ένα μπλοκ, δίνοντας τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Ολυμπιακός: Δεν αλλάζει το πρόβλημα στα γκαρντ!

Το πρόβλημα που έχει όμως ο Ολυμπιακός, φάνηκε για ακόμα μία φορά και είχε να κάνει με τα γκαρντ και την παρουσία τους και στις δύο μεριές του παρκέ.

Με την απουσία του Τόμας Γουόκαπ, ο Τι Τζέι Σορτς έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ, χωρίς να μπορούν οι Φρανκ Νιλικίνα και Σέιμπεν Λι να τον περιορίσουν, καθώς τους… χτυπούσε με κάθε ευκαιρία, ενώ… πάρτι για ένα χρονικό διάστημα έκανε και ο Τολιόπουλος με το κλασικό του στυλ.

Φυσικά η παρουσία στην επίθεση δεν ήταν καθόλου καλύτερη, αφού ο Παναθηναϊκός άφησε όλους τους γκαρντ, εκτός φυσικά του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ελεύθερους να σουτάρουν στο τρίποντο και τα περισσότερα έφευγαν εκτός.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι Λι και Νιλικίνα μαζί είχαν 1/7, ενώ μόνο ο πρώτος κατάφερε κάπως να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, έχοντας τέσσερις ασίστ, με τον Ντόρσεϊ να βγαίνει μπροστά και γι’ αυτό το ρόλο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει βοήθεια στα γκαρντ και θέλει απειλή από τον άσο του, κάτι που για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός έδειξε να το έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν έχασε.

Μην ξεχνάμε ότι έπαιζε χωρίς τον κορυφαίο παίκτη του, τον Κέντρικ Ναν (όπως και ο Ολυμπιακός χωρίς Φουρνιέ), ωστόσο έδειξε το πόσο γεμάτη είναι η γραμμή των γκαρντ του, που μπορούν να σκοράρουν με κάθε τρόπο, αν ειδικά είναι στη μέρα τους.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Ο Σέιμπεν Λι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με Εφές και Μπεσίκτας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του σύμφωνα με τον Ματέο Αντρεάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν πρώτο ματς μάλλον φάνηκε για τα καλά πως ο Μόντε Μόρις ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

«Θα γυρίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», είπε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μέσα στη σεζόν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ο Μόντε Μόρις έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Κολοσσό, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ, αφήνοντας θετικές πρώτες εντυπώσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Με 41 πόντους και 9 στα 14 εύστοχα τρίποντα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Ο Μόρις όλα δείχνουν πως ήρθε για να κάνει την διαφορά, με όρους... Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Το ΣΕΦ έχει κόσμο (7.000) και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Στήριξη στην ομάδα και να... «δούμε επιτέλους τον Μόρις στο παρκέ».

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Έχει γίνει έντονο θέμα συζήτησης τα όσα είπε ο Βαγγέλης Ιωάννου για τον Εβάν Φουρνιέ. Ποιο το λάθος…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σέιμπεν Λι άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων – Δεν θα είναι ο μόνος

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σέιμπεν Λι άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων – Δεν θα είναι ο μόνος

Ο Ολυμπιακός προχωρά σε αναπροσαρμογή ρόστερ με τον Σέιμπεν Λι να οδηγείται στην έξοδο μετά την άφιξη του Μόντε Μόρις.

Μπάσκετ