ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ο Φουρνιέ… τελείωσε τον Ντόρσεϊ!

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα και πρέπει άμεσα να βρει λύση με τον Ντόρσεϊ!
Ολυμπιακός: Ο Φουρνιέ… τελείωσε τον Ντόρσεϊ!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας της Εφές με 92-89 στο ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί, κυριαρχώντας για τρία δεκάλεπτα, ενώ έφτασαν μέχρι και το +18 στο 33′. Ωστόσο κάπου εκεί ήταν σα να τράβηξε… χειρόφρενο, γι’ αυτό και η τουρκική ομάδα έφτασε τόσο κοντά στο σκορ, χωρίς ωστόσο να απειλεί πραγματικά.

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν για άλλη μια φορά ο ηγέτης της ομάδας με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις του, έχοντας ως κακή… παρένθεση το ματς με τη Φενέρ, για τα δικά του στάντερ. Σημαντική ήταν φυσικά και η συμβολή του Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος πρόσθεσε 20 πόντους, δείχνοντας την κλάση του σε κρίσιμες στιγμές.

Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κώστας Παπανικολάου είχαν εξαιρετική παρουσία και δείχνουν να ανεβαίνουν την κρίσιμη στιγμή, που τους χρειάζεται η ομάδα τους.

Ολυμπιακός: Το θέμα του Ντόρσεϊ!

Ωστόσο, το ζήτημα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ παραμένει ανοιχτό και δημιουργεί συζητήσεις και πλέον έχουμε και εξελίξεις. Ο ομογενής γκαρντ αγωνίστηκε για μόλις 3’49’’ κόντρα στην Εφές και δεν μπόρεσε να δείξει κάτι ουσιαστικό.

Μάλιστα όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έβγαλε από το ματς, δεν του έδωσε το χέρι του και έδειξε αρκετά εκνευρισμένος, τότε με τον εαυτό του αλλά και με τον προπονητή του.

Ο ίδιος φυσικά εδώ και καιρό δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δίνονται, όμως και ο Μπαρτζώκας από την πλευρά του φαίνεται να δυσκολεύεται να τον εμπιστευτεί για περισσότερο χρόνο στο παρκέ.

Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε πως όταν κάποιος δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την ομάδα, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι θέλει πολύ να δει τον Ντόρσεϊ να ανεβαίνει και να προσφέρει.

Η πίεση πάντως που νιώθει ο Ντόρσεϊ φαίνεται να έχει επηρεαστεί και από την παρουσία του Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος είναι εμφανώς ανώτερης κλάσης και έχει πάρει μεγάλο μέρος των λεπτών.

Ο Ντόρσεϊ είχε έρθει το καλοκαίρι, με την προοπτική του βασικού, ωστόσο ο ερχομός του Γάλλου σούπερ σταρ, τον περιόρισε πάρα πολύ και πλέον δείχνει να έχει «κλειδώσει» ψυχολογικά, με τα νεύρα να τον κυριεύουν και να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Καλώς ή κακώς, η σύγκριση με τον Φουρνιέ δεν τον ευνοεί, αφού ο Γάλλος είναι ένας πιο ολοκληρωμένος παίκτης, που κάνει τη διαφορά, οπότε θα πρέπει να κοιτάξει τον πραγματικό ανταγωνισμό του και έτσι να κερδίσει περισσότερα λεπτά στο παρκέ.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά πόσο καλύτερος είναι ο Μόρις από τον Λι;

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά πόσο καλύτερος είναι ο Μόρις από τον Λι;

Ο Μόρις είναι πιο ώριμος οργανωτής από τον Λι και πιο σταθερός αμυντικά, όμως το κενό στο σκοράρισμα από τον άσο δεν εξαφανίζεται από μόνο του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και ο άσος που λείπει στα δύσκολα

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και ο άσος που λείπει στα δύσκολα

Η κουβέντα για τον Μιλουτίνοφ είναι λογική, όμως ο Ολυμπιακός μοιάζει να κρύβει το βασικό πρόβλημά του, την ανάγκη για γκαρντ που να τελειώνει φάσεις όταν το σκορ κολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ : Ο Αταμάν έχασε τα αποδυτήρια και τους παίκτες και προσπαθεί να σώσει την κατάσταση

Παναθηναϊκός μπάσκετ : Ο Αταμάν έχασε τα αποδυτήρια και τους παίκτες και προσπαθεί να σώσει την κατάσταση

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό, με το κλίμα στα αποδυτήρια να είναι βαρύ και τον Τούρκο τεχνικό να παλεύει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των παικτών του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπάγερν Μονάχου – Μπασκόνια (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπάγερν Μονάχου – Μπασκόνια (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπάγερν Μονάχου - Μπασκόνια στην Euroleague, με στόχο το αποτέλεσμα που δίνει ανάσα στη βαθμολογία και ανεβάζει αυτοπεποίθηση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ηρακλής – Τζίκι Βαρσοβίας (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ηρακλής – Τζίκι Βαρσοβίας (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ο Ηρακλής υποδέχεται την Τζίκι Βαρσοβίας για την ENBL, σε παιχνίδι με στόχο τη νίκη και ρυθμό που κρίνει πολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πανιώνιος – Μπουντούτσνοστ (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πανιώνιος – Μπουντούτσνοστ (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πανιώνιος και Μπουντούτσνοστ μονομαχούν στο EuroCup για πολύτιμη νίκη, σε ματς με ένταση, ρυθμό και μεγάλες απαιτήσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αθηναϊκός WBC – Ολυμπιακός (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αθηναϊκός WBC – Ολυμπιακός (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αθηναϊκός WBC - Ολυμπιακός σε προημιτελικό Κυπέλλου Γυναικών με φόντο την πρόκριση, σε ματς με ένταση, ρυθμό και ενδιαφέρον.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αναντόλου Εφές – Παρί (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αναντόλου Εφές – Παρί (7/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αναντολού Εφές και Παρί κοντράρονται στην Euroleague για πολύτιμη νίκη, σε ματς με ένταση, ποιότητα και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 74-87: Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τους πράσινους

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 74-87: Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύση στον Μπρουκς και έχασε δεύτερο σερί ματς στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά από την Αρμάνι Μιλάνο

Μπάσκετ