ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Σπανούλης: «Ομάδα με πνεύμα νικητή και χαρακτήρα»

Το… τζάμπολ της νέας χρονιάς έγινε για τον Ολυμπιακό με τη διεξαγωγή της πρώτης επίσημης προπόνησης και ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα του. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για το νέο ξεκίνημα και ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους. Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης...
Σπανούλης: «Ομάδα με πνεύμα νικητή και χαρακτήρα»

Το… τζάμπολ της νέας χρονιάς έγινε για τον Ολυμπιακό με τη διεξαγωγή της πρώτης επίσημης προπόνησης και ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα του.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για το νέο ξεκίνημα και ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε:

Για την νέα σεζόν: «Είναι μια καινούργια χρονιά. Ξεκινάμε πάλι μια χρονιά γεμάτη φιλοδοξίες και κοντινά όνειρα. Χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε».

Για το αν το ξεκίνημα θυμίζει εκείνο του 2011: «Σίγουρα έχει μερικά κοινά στοιχεία, αλλά ποτέ οι χρονιές δεν ξέρεις αν θα εξελιχθούν ίδιες. Μακάρι να εξελιχθεί ίδια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν καινούργια πρόσωπα, καινούργια φιλοσοφία. Θα χρειαστεί χρόνος να βγάλουμε αυτά που θέλει ο κόουτς στο παρκέ».

Για το αν θα σπάσει τα ρεκόρ του Ναβάρο: «Εγώ περιμένω να τα πάει καλά η ομάδα. Να πάρουμε τίτλους, να έχουμε υγεία, είναι κάτι που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω από όλα για μένα όπως ξέρετε είναι η ομάδα και οι τίτλοι και μετά το προσωπικό».

Για τον νέο Ολυμπιακό: «Ήρθαν νεαροί ταλαντούχοι παίκτες και κάποιοι που παίζουν πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να παντρέψουμε την εμπειρία με τα νιάτα. Ν κάνουμε ένα καλό μίγμα. Να ενώσουμε τα στοιχεία και να τα βγάλουμε στο γήπεδο».

Για το τι θέλει να μάθει στους νέους παίκτες της ομάδας: «Το θέμα είναι να κάνουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους. Πάνω από όλους η ομάδα και μόνο το καλό της. Μόνο έτσι θα έχει επιτυχία η ομάδα».

Για τα καλά λόγια του Ντέιβιντ Μπλατ για τον ίδιο: «Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, είναι όμορφο να ακούς καλά λόγια από τον προπονητή σου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στους τίτλους».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Είμαι καλά, ξεκουράστηκα. Είμαι έτοιμος για μια δύσκολη προετοιμασία. Πρέπει να βάλουμε πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Θα χρειαστεί χρόνος και μυαλό. Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα».

Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Βίρτους – Ολυμπιακός: Ο Παπανικολάου εξηγεί στον Μπαρτζώκα τι πρέπει να γίνει στο τέλος

Βίρτους – Ολυμπιακός: Ο Παπανικολάου εξηγεί στον Μπαρτζώκα τι πρέπει να γίνει στο τέλος

Στιγμιότυπο από το φινάλε του Βίρτους - Ολυμπιακός δείχνει τον Κώστα Παπανικολάου να καθοδηγεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σπανούλης έκανε την Μονακό Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σπανούλης έκανε την Μονακό Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Η εικόνα της EuroLeague μετά τους τελευταίους 8 αγώνες. Μονακό, Βαλένθια και Μπαρτσελόνα στην κορυφή του Net Rating, Ολυμπιακός πρώτος στην επίθεση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Το φάουλ του Γουόκαπ στον Μόργκαν που διαρμαρτύρονται οι Ιταλοί

Ολυμπιακός μπάσκετ: Το φάουλ του Γουόκαπ στον Μόργκαν που διαρμαρτύρονται οι Ιταλοί

Δεν είχε καθαρό μυαλό ο Γουόκαπ στην Μπολόνια και δεν βοήθησε. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν λύσεις και δεν στοίχισε στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ήταν 5 δευτερόλεπτα η επαναφορά του Ντόρσεϊ;

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ήταν 5 δευτερόλεπτα η επαναφορά του Ντόρσεϊ;

Οι διαιτητές άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί αν και... προκύπτει η αίσθηση των «5+ δευτερολέπτων». Ήταν όμως;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Βίρτους – Ολυμπιακός: Συζήτηση για τα «5 δευτερόλεπτα» στην επαναφορά του Ντόρσεϊ

Βίρτους – Ολυμπιακός: Συζήτηση για τα «5 δευτερόλεπτα» στην επαναφορά του Ντόρσεϊ

Αμφιλεγόμενη φάση στο φινάλε του Βίρτους - Ολυμπιακός, με την επαναφορά του Ντόρσεϊ προς τον Μιλουτίνοφ να σηκώνει συζήτηση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Εβάν Φουρνιέ (21 πόντοι, 7 τρίποντα): Βίρτους – Ολυμπιακός 94-97

Εβάν Φουρνιέ (21 πόντοι, 7 τρίποντα): Βίρτους – Ολυμπιακός 94-97

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με 94-97 και ο Φουρνιέ τον κράτησε στο... παιχνίδι όταν όλοι έκαναν τα πάντα για να... αυτοκτονήσει.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μαρόκο – Μάλι: «Μαγεύει» με τις ενέργειές του ο Μπεν Σεγκίρ

Μαρόκο – Μάλι: «Μαγεύει» με τις ενέργειές του ο Μπεν Σεγκίρ

Κάθε επαφή του με την μπάλα συνοδεύεται από δημιουργία και φαντασία, με το κοινό να απολαμβάνει τις ενέργειές του και να τον αποθεώνει.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 94-97: Όταν δεν τα… έβαζε ο Έντουαρτς, τα έβαζαν ο Μόργκαν και ο Βιλντοζα – Πήγε να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 94-97: Όταν δεν τα… έβαζε ο Έντουαρτς, τα έβαζαν ο Μόργκαν και ο Βιλντοζα – Πήγε να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός

Πολλά τα ερυθρόλευκα λάθη στην περιφέρεια, έφεραν εύκολα καλάθια για τους Ιταλούς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παίζει το καλύτερό του μπάσκετ στον Ολυμπιακό ο Εβάν Φουρνιέ; Οι αριθμοί μιλούν

Παίζει το καλύτερό του μπάσκετ στον Ολυμπιακό ο Εβάν Φουρνιέ; Οι αριθμοί μιλούν

Ο Εβάν Φουρνιέ μπορεί να μην έχει 20άρες του ΝΒΑ στον Ολυμπιακό, όμως τα στατιστικά δείχνουν έναν πιο ώριμο και αποδοτικό παίκτη στην EuroLeague.

Μπάσκετ