ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μπλατ: «Γράφτηκαν fake news για πρόβλημα του Σπανούλη στην καρδιά»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πέρα από τον αγωνα με την Ούνικς αναφέρθηκε και σε… ψευδείς ειδήσεις που γράφτηκαν στην Ρωσία σχετικά με τον αρχηγό της ομάδας.
Μπλατ: «Γράφτηκαν fake news για πρόβλημα του Σπανούλη στην καρδιά»

Μέχρι και μια έκφραση του Ντόναλντ Τραμπ (τον οποίο ξεκαθάρισε ότι «δεν συμπαθεί») χρησιμοποίησε ο κόουτς Μπλατ ώστε να διαψεύσει το… ράδιο αρβύλα που κυκλοφόρησε στην Μόσχα περί προβλήματος του Βασίλη Σπανούλη στην καρδιά.

«Ακουσα πως κάποιος χθες έγραψε ότι είπα πως ο Σπανούλης έχει πρόβλημα καρδιάς και για αυτό δεν ήρθε. Αυτό ποτέ δεν ειπώθηκε. Είναι ανακριβές, είναι λάθος. Θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση από έναν άνθρωπο που δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή, τον Ντόναλντ Τραμπ: ‘Ήταν fake news’. Αυτό ποτέ δεν έγινε… Δεν ξέρω καν πως δημιουργήθηκε όλο αυτό!»! είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού που μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

Για τον αγώνα με την Ούνικς: «Πριν μιλήσω για το παιχνίδι θα ήθελα να ευχηθώ στον κόουτς Πρίφτη καλή τύχη και να έχει μια σπουδαία σεζόν. Έχουμε δουλέψει μαζί και είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Ήταν χαρά μου να έχω την ευκαιρία να βρεθώ μαζί του και σίγουρα αυτή η φιλία θα συνεχιστεί. Σχετικά με το παιχνίδι, χρησιμοποίησα στο τάιμ άουτ μια διάσημη ρωσική έκφραση. Τους είπα ‘η ελπίδα πεθαίνει τελευταία’. Δεν μπορούσαμε να ‘αντέξουμε’ να χάσουμε την ελπίδα μας σε μια δύσκολη κατάσταση.

Τελικά καταφέραμε να κρατηθούμε και να κερδίσουμε το ματς. Και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες. Ειδικά για εμάς το να παίζουμε παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο χωρίς τους Σπανούλη και Παπανικολάου και χωρίς τον Τουπάν από το δεύτερο μέρος και μετά λόγω τραυματισμού, είναι δύσκολο. Όμως, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τέτοιες καταστάσεις γιατί θα προκύψουν κατά την διάρκεια της σεζόν.

Ελπίζω και οι δύο ομάδες να έχουμε σύντομα όλους τους παίκτες κοντά μας στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δυσαρέστησα αρκετούς ανθρώπους στην προετοιμασία όταν είπα πως δεν με νοιάζουν οι νίκες και οι ήττες στα φιλικά».

Για την παρουσία στην Μόσχα και στο τουρνουά: «Για εμένα ήταν πολύ ιδιαίτερο το ότι ήμουν εδώ. Είναι κάτι κοντά στην καρδιά μου και σημαίνει πολλά να είμαι εδώ με τους ανθρώπους από την Ρωσία, με όλη την ιστορία που έχουμε μαζί. Και ειδικά το να βρίσκομαι στο τουρνουά του σπουδαίου Γκομέλσκι είναι τιμή μου.

Είναι ένα ζεστό και ιδιαίτερο συναίσθημα για εμένα, το να είμαι μέρος όλου αυτού και μέρος αυτής της ιστορίας. Ο Ολυμπιακός είναι περήφανος και νιώθει τιμή που μπόρεσε να αποδώσει τον σεβασμό του σε αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο».

Για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος: «Με την εμπειρία μου ως προπονητής έχω να πω πως δεν πρέπει να υπερβάλεις μετά από ένα κακό παιχνίδι. Είναι πολύ σπουδαίος παίκτης για εμάς και αν εκείνος ή κάποιος άλλος παίκτης κάνει ένα άσχημο παιχνίδι δεν πρέπει να αντιδράς άσχημα.

Αυτό δείχνει πως δεν πιστεύεις τον παίκτη ή ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνεις μαζί του. Τέτοιος προπονητής είμαι. Και πιστεύω πάρα πολύ στον Νάιτζελ (Γουίλιαμς Γκος) και προφανώς με τον τρόπο που έπαιξε στα περισσότερα pre-season παιχνίδια και με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα, το απέδειξε…».

Ουίλιαμς-Γκος: “Υπερήφανος για την ομάδα μου”

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, που έστειλε τον αγώνα στην παράταση με δικό του καλάθι στάθηκε στον τρόπο που πάλεψε η ομάδα στην διάρκεια της αναμέτρησης.

«Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου για τον τρόπο που παλέψαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ήμασταν πίσω στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αν δούμε τα στατιστικά είχαμε περισσότερα λάθη από ότι ριμπάουντ.

Πολλά πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε και με το μέρος μας, αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη σε μια σκληρή αναμέτρηση».

Με Βεζένκοφ στο φινάλε ο Ολυμπιακός

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Κάνει… παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μπλόσομγκέιμ που ξέρει πως οι ερυθρόλευκοι ενδιαφέρονται – Η επόμενη μεταγραφή;

Κάνει… παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μπλόσομγκέιμ που ξέρει πως οι ερυθρόλευκοι ενδιαφέρονται – Η επόμενη μεταγραφή;

Η τοποθέτησή του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το όνομά του συνδέεται το τελευταίο διάστημα με τον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Φόβοι για ζημιά του Μιλουτίνοφ

Φόβοι για ζημιά του Μιλουτίνοφ

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος καθώς ακολουθεί το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Γυροφέρνει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Γυροφέρνει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας δε φαίνεται και τόσο απίθανο με 10 ματς να απομένουν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτή θα είναι η εξάδα των ξένων στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου

Ολυμπιακός: Αυτή θα είναι η εξάδα των ξένων στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός με την αλλαγή που έκανε, έδειξε ουσιαστικά και την εξάδα των ξένων, που θα έχει στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ηρακλής – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ηρακλής – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ηρακλής - Ολυμπιακός με διαφορά ποιότητας αλλά και πίεση, οι γηπεδούχοι για μάχη, οι φιλοξενούμενοι για κυριαρχία και σταθερότητα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Καταγγελίες για την είσοδο ΑμεΑ στο ΣΕΦ – «Τους περνάμε στα χέρια για να ανέβουν τα σκαλιά»

Καταγγελίες για την είσοδο ΑμεΑ στο ΣΕΦ – «Τους περνάμε στα χέρια για να ανέβουν τα σκαλιά»

Αντιδράσεις για τον τρόπο εισόδου των ΑμεΑ στο ΣΕΦ, με οπαδούς να μιλούν για μη αξιοπρεπείς συνθήκες και άνιση μεταχείριση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς: Θυμάται Παρτιζάν και αποθεώνει Ντιλικίνα που ήταν καθοριστικός για να πάει στον Ολυμπιακό

Τάιρικ Τζόουνς: Θυμάται Παρτιζάν και αποθεώνει Ντιλικίνα που ήταν καθοριστικός για να πάει στον Ολυμπιακό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Ντιλικίνα που τον κάλεσε άμεσα και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ που τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το επιβεβαίωσε ο Φουρνιέ – Είχε στείλει μήνυμα στον Μπάτλερ να έρθει στον Ολυμπιακό

Το επιβεβαίωσε ο Φουρνιέ – Είχε στείλει μήνυμα στον Μπάτλερ να έρθει στον Ολυμπιακό

Συν αυτό... βέβαια ο Μπάτλερ είναι και παιχταράς και μόλις 25 ετών και κάνει πολυ καλές εμφανίσεις τώρα πλέον με τον Αστέρα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός μπορεί ξανά την πρώτη θέση, με δέκα αγωνιστικές να μένουν όμως κανείς πραγματικά δεν θέλει την… καταραμένη πρωτιά

Ο Ολυμπιακός μπορεί ξανά την πρώτη θέση, με δέκα αγωνιστικές να μένουν όμως κανείς πραγματικά δεν θέλει την… καταραμένη πρωτιά

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η κορυφή τον Φεβρουάριο δεν σημαίνει τίποτα αν δεν συνοδευτεί από σταθερότητα μέχρι τον Απρίλιο.

Μπάσκετ