ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μπλατ: «Ήρθα για να κάνω τον Ολυμπιακό πιο πεινασμένο»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει το δικό του σκοπό. Kαι σκοπεύει να τον φέρει εις πέρας. Ο Ολυμπιακός είναι η νέα… πρόκληση για τον Αμερικανοισραηλινό προπονητή. Ο Μπλατ παραχώρησε συνέντευξη στην ισραηλιτική ιστοσελίδα «israelhayom.co.il» και εκεί αναφέρθηκε στη σεζόν που ξεκίνησε και τις προκλήσεις που προβάλλουν. «Ήρθα στον Ολυμπιακό έχοντας ως στόχο να αναζωογονήσω την ομάδα....
Μπλατ: «Ήρθα για να κάνω τον Ολυμπιακό πιο πεινασμένο»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει το δικό του σκοπό. Kαι σκοπεύει να τον φέρει εις πέρας. Ο Ολυμπιακός είναι η νέα… πρόκληση για τον Αμερικανοισραηλινό προπονητή.

Ο Μπλατ παραχώρησε συνέντευξη στην ισραηλιτική ιστοσελίδα «israelhayom.co.il» και εκεί αναφέρθηκε στη σεζόν που ξεκίνησε και τις προκλήσεις που προβάλλουν.

«Ήρθα στον Ολυμπιακό έχοντας ως στόχο να αναζωογονήσω την ομάδα. Να την κάνω πιο φρέσκια, πιο αθλητική, πιο πεινασμένη, χρησιμοποιώντας τους ήδη έμπειρους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της. Ήθελα αθλητές, οι οποίοι να ταίριαζαν στην ομάδα αναφορικά με  όσα θέλουμε να πετύχουμε. Συχνά με ρωτούσαν για άλλους παίκτες που είχα φέρει στο παρελθόν σε άλλες ομάδες: «Ποιοι είναι αυτοί;». Στη συνέχεια είδαν τι έκαναν και που έφτασαν.

Ο Μπλατ αναφέρθηκε και την έλλειψη εμπειρίας μερικών παικτών του Ολυμπιακού: «Μου αρέσει να “χτίζω” πάνω σε αυτούς. Έχουν τη “φλόγα” και την ελπίδα μέσα τους. Μου αρέσουν οι παίκτες που ξεκινούν από χαμηλά και φτάνουν ψηλά».

Για τον Βασίλη Σπανούλη εξήγησε: «Τον βλέπω σαν έναν πολύ σημαντικό παίκτη, έναν άνθρωπο, τον οποίο σέβονται όλοι, ένα…  περιουσιακό στοιχείο από κάθε άποψη. Είναι σύμβολο για την ομάδα, όπως και ο Γιώργος Πρίντεζης! Έχουν το DNA του συλλόγου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορώ να προπονήσω τέτοιους παίκτες».

Για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague: «Είναι πολύ δύσκολο,  μια πρόκληση. Όμως βρισκόμαστε του μαραθωνίου. Όπως σε όλες μου τις ομάδες, είναι περισσότερο σημαντικό πως θα τελειώσουμε τη σεζόν και όχι πως θα την ξεκινήσουμε. Φέτος, η Euroleague είναι ακόμα πιο δυνατή και περισσότερο ανταγωνιστική».

Τέλος για τα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό επεσήμανε: «Είναι τρόπος ζωής, είναι διασκεδαστικό».

Ο Αλ έχει φύγει, ο θρύλος του, όμως, παραμένει

 

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά πόσο καλύτερος είναι ο Μόρις από τον Λι;

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά πόσο καλύτερος είναι ο Μόρις από τον Λι;

Ο Μόρις είναι πιο ώριμος οργανωτής από τον Λι και πιο σταθερός αμυντικά, όμως το κενό στο σκοράρισμα από τον άσο δεν εξαφανίζεται από μόνο του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και ο άσος που λείπει στα δύσκολα

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και ο άσος που λείπει στα δύσκολα

Η κουβέντα για τον Μιλουτίνοφ είναι λογική, όμως ο Ολυμπιακός μοιάζει να κρύβει το βασικό πρόβλημά του, την ανάγκη για γκαρντ που να τελειώνει φάσεις όταν το σκορ κολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά ήταν μέσα στη νίκη στην Πόλη αλλά στο τελος λύγισε από τις απουσίες και το μικρό rotation

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Ο Μπαρτζώκας φαίνεται να αλλάζει τη συνήθη διαδικασία ένταξης νέων παικτών και ο Τζόουνς μπορεί να κάνει ντεμπούτο την Παρασκευή απέναντι στη Μπάγερν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ο Τάιρικ Τζόουνς δυναμώνει τη ρακέτα και ο Μόντε Μόρις φέρνει σταθερότητα, όμως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να χρειάζεται πόιντ γκαρντ που να σκοράρει όταν το παιχνίδι κολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Δημοσιεύματα μίλησαν για «δύσκολες σχέσεις» Μπαρτζώκα με παίκτες και για άρνηση ταλαντούχων Αμερικανών να έρθουν στον Ολυμπιακό, όμως η εικόνα στο παρκέ δείχνει άλλα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

Απουσιάζουν επτά παίκτες, δύσκολη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη για Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά δικό του τον Ταϊρίκ Τζόουνς από την Παρτιζάν και έκλεισε μια από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες της σεζόν. Μια μεταγραφή ουσίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στη γραμμή ψηλών και λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Η Μακάμπι κοιτούσε ζεστά τον Τάιρικ Τζόουνς αλλά τα λεφτά στην Παρτιζάν άνοιξαν το δρόμο στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ