ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ο Ολυμπιακός έχασε το τελευταίο σουτ και η Φενερμπαχτσέ πήρε τη νίκη με φοβερό Παπαγιάννη

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ στην Πόλη με 79-77 πληρώνοντας το πολύ κακό πρώτο του ημίχρονο.
Ο Ολυμπιακός έχασε το τελευταίο σουτ και η Φενερμπαχτσέ πήρε τη νίκη με φοβερό Παπαγιάννη

Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός συνέχισαν τις μονομαχίες τους στη EuroLeague από εκεί που τις άφησαν στα playoffs της περσινής σεζόν με τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων να κρίνεται για ακόμη μία φορά στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στο τελευταίο σουτ.

Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι δε βρήκαν ένα σουτ σαν του Κώστα Σλούκα πέρσι για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα καθώς ο Γκος βρήκε σίδερο στο floater της ισοφάρισης (υπάρχουν παράπονα για φάουλ στη φάση) ενώ και ο Μιλουτίνοφ με το τιπ που έκανε στη μπάλα δε κατάφερε να τη στείλει στο δίχτυ για την παράταση.

Η Φενερμπαχτσέ εκμεταλλεύτηκε το καλό της ξεκίνημα και την… απουσία του Ολυμπιακού από το γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον Γιώργο Παπαγιάννη (15π. 3 τρίποντα, 2ρ., 1ασ, 2κλεψ., 1μπλοκ) να είναι καταλυτικός στο τέλος επικράτησε με 79-77.

Απών ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο

O Ολυμπιακός ήταν ωσεί παρών στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν εμφανώς επηρεασμένοι από την κακή τους εμφάνιση και ήττα κόντρα στον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα δίνοντας συνέχεια. Με κορυφαίους τους Πιερ και Χέις η Φενέρ έφτασε εύκολα 29-14 στο πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμη μία φορά προβλέψιμος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση με την επίθεση του να κινείται πιο γρήγορα και να ψάχνει τον αιφνιδιασμό και καλύτερες αμυντικές προσπάθειες. Κάποιες προσπάθειες των Μιλουτίνοφ, Πίτερς απέδωσαν καρπούς για τους ερυθρόλευκους και το ημίχρονο έκλεισε στο μάλλον κολακευτικό -13 (46-33) για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα στον αγώνα. «Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα του παιχνιδιού», δήλωνε ο Μπαρτζώκας στο ημίχρονο.

Θύμισε Ολυμπιακό στο δεύτερο – Ματσάρα και φοβερός Παπαγιάννης

Μετά την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός μπήκε αναγεννημένος με την επίθεση του να θυμίζει περισσότερο αυτό που έχουμε μάθει τα τελευταία 2 χρόνια. Την ίδια ώρα η Φενέρ χωρίς τον κορυφαίο Πιερ που αποχώρησε με τραυματισμό από νωρίς έδειχνε πελαγωμένη.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τον ρυθμό τους στην επίθεση τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Με καλάθι του Πίτερς ο Ολυμπιακός έφτασε στον πόντο και το 53-52 όμως ο Ντόρσεϊ απάντησε με 3/3 βολές. Ένα μεγάλο τρίποντο του Κάνααν έφερε ξανά τον Ολυμπιακό στο -1. Το επιμέρους σκορ τελείωσε στο 12-21 υπέρ των ερυθρόλευκων.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο είδαμε τιτανομαχία βγαλμένη από πέρσι. Οι ερυθρόλευκοι έκανα τεράστια προσπάθεια για την ανατροπή. Το καλάθι της ισοφάρισης ήρθε τελικά από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έκανε το 71-71 με 3 λεπτά να απομένουν.

Κάπου εκεί ξεκίνησε η ραψωδία του Γιώργου Παπαγιάννη ο οποίος κουβάλησε τη Φενερμπαχτσέ μέχρι τη νίκη. Ο Έλληνας διεθνής απάντησε με τρίποντο για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Μεγάλη τάπα από τον Πίτερς στην επόμενη φάση και ο Γκος ισοφάρισε ξανά το ματς με δικό του τρίποντο. Ο Παπαγιάννης απάντησε με δίποντο ενώ στη συνέχεια έκανε το κρίσιμο κλέψιμο για να βάλει ένα μεγάλο τρίποντο για το 79-74 με 1 λεπτό να απομένει. Ο Πίτερς έδωσε ζωή στον Ολυμπιακό με νέο τρίποντο.

Ακολούθησε πολύ δύσκολη απόφαση των διαιτητών για το ποιος έβγαλε τη μπάλα ανάμεσα σε Γκος και Παπαγιάννη και η μπάλα πήγε στον Ολυμπιακό που είχε την τελευταία επίθεση.

Εκεί το σύστημα του Μπαρτζώκα δε βγήκε και ο Γκος πήρε την προσπάθεια πάνω του. Το floater σταμάτησε στο σίδερο και η προσπάθεια του Μιλουτίνοφ σταμάτησε επίσης στο σίδερο.

Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Καταγγελίες για την είσοδο ΑμεΑ στο ΣΕΦ – «Τους περνάμε στα χέρια για να ανέβουν τα σκαλιά»

Καταγγελίες για την είσοδο ΑμεΑ στο ΣΕΦ – «Τους περνάμε στα χέρια για να ανέβουν τα σκαλιά»

Αντιδράσεις για τον τρόπο εισόδου των ΑμεΑ στο ΣΕΦ, με οπαδούς να μιλούν για μη αξιοπρεπείς συνθήκες και άνιση μεταχείριση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς: Θυμάται Παρτιζάν και αποθεώνει Ντιλικίνα που ήταν καθοριστικός για να πάει στον Ολυμπιακό

Τάιρικ Τζόουνς: Θυμάται Παρτιζάν και αποθεώνει Ντιλικίνα που ήταν καθοριστικός για να πάει στον Ολυμπιακό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Ντιλικίνα που τον κάλεσε άμεσα και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ που τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το επιβεβαίωσε ο Φουρνιέ – Είχε στείλει μήνυμα στον Μπάτλερ να έρθει στον Ολυμπιακό

Το επιβεβαίωσε ο Φουρνιέ – Είχε στείλει μήνυμα στον Μπάτλερ να έρθει στον Ολυμπιακό

Συν αυτό... βέβαια ο Μπάτλερ είναι και παιχταράς και μόλις 25 ετών και κάνει πολυ καλές εμφανίσεις τώρα πλέον με τον Αστέρα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός μπορεί ξανά την πρώτη θέση, με δέκα αγωνιστικές να μένουν όμως κανείς πραγματικά δεν θέλει την… καταραμένη πρωτιά

Ο Ολυμπιακός μπορεί ξανά την πρώτη θέση, με δέκα αγωνιστικές να μένουν όμως κανείς πραγματικά δεν θέλει την… καταραμένη πρωτιά

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η κορυφή τον Φεβρουάριο δεν σημαίνει τίποτα αν δεν συνοδευτεί από σταθερότητα μέχρι τον Απρίλιο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 92-86: Τι περίεργο παιχνίδι – Πόσα λάθη στο τέλος αλλά μίλησε ο Βεζένκοφ

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 92-86: Τι περίεργο παιχνίδι – Πόσα λάθη στο τέλος αλλά μίλησε ο Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα στο τέλος για να χάσει όμως δεν έχανε.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τον ήθελε ο Μπαρτζώκας και ήξερε γιατί – Ανέβαζε τον Ολυμπιακό επίπεδο

Τον ήθελε ο Μπαρτζώκας και ήξερε γιατί – Ανέβαζε τον Ολυμπιακό επίπεδο

Ο Τζάρεντ Μπάτλερ, γεννημένος το 2000 στις ΗΠΑ, άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του τον Οκτώβριο του 2025, όταν υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα μετά από τετραετή παρουσία στο ΝΒΑ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτές θα είναι οι απουσίες

Ολυμπιακός: Αυτές θα είναι οι απουσίες

Ο Ολυμπιακός δίνει σημαντικό ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, χωρίς περιθώρια για γκέλα και θα έχει σημαντικές απουσίες

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας φέρνει ένταση πάθος δυνατές άμυνες σκληρές μονομαχίες και κρίσιμες κατοχές που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Έχει θέμα με τις απουσίες

Ολυμπιακός: Έχει θέμα με τις απουσίες

Ο Ολυμπιακός δεν είναι βέβαιο πως με τον Ερυθρό Αστέρα θα έχει τους παίκτες που έλειπαν με τραυματισμό και με Βίρτους

Μπάσκετ