ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ο Ολυμπιακός, ο Μπλατ και η νέα φιλοσοφία του

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι απαιτητικός. Θα αναρωτηθείτε, ποιος προπονητής δεν είναι; Ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στο σκριν που μπορεί να γίνει καλύτερα, στο κόψιμο ενός παίκτη που μπορεί να γίνει πιο αργά ή πιο γρήγορα. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού διέθετε μπόλικη λεπτομέρεια. Μα και εφαρμογή της νέας...
Ο Ολυμπιακός, ο Μπλατ και η νέα φιλοσοφία του

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι απαιτητικός. Θα αναρωτηθείτε, ποιος προπονητής δεν είναι;

Ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στο σκριν που μπορεί να γίνει καλύτερα, στο κόψιμο ενός παίκτη που μπορεί να γίνει πιο αργά ή πιο γρήγορα.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού διέθετε μπόλικη λεπτομέρεια. Μα και εφαρμογή της νέας φιλοσοφίας του Μπλατ.

Σκοπός του νέου προπονητή του Ολυμπιακού είναι η ταχύτητα. Θα δείτε μπόλικη από δαύτη στα ματς των «ερυθρόλευκων». Πάντα με την απαραίτητη σύνεση.

Η ταχύτητα δε σημαίνει αυτόματα και φουλ επιθετικό μπάσκετ. «Οσα βάλουμε και όσα φάμε», δηλαδή. Η ταχύτητα, σε αυτά που δούλεψε στο Μέτσοβο, θα εφαρμοστεί και στην άμυνα. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, επιλέχθηκαν παίκτες με αθλητικά προσόντα, όπως ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος και ο Αξέλ Τουπάν.

Την ίδια στιγμή που ο Μπλατ… μοίραζε το πλάνο του, επέμενε και στην ατομική πρωτοβουλία των παικτών του. Όχι πως είναι γνωστός για τον… αυταρχισμό του. Τους δίνει, δηλαδή, την ελευθερία (όπως και στις προηγούμενες ομάδες του) να πάρουν επάνω τους μία φάση. Είτε κρίσιμη, είτε όχι.

Όσο για την φετινή πρώτη πεντάδα; Είναι πάρα πολύ νωρίς για να ειπωθεί ό,τιδήποτε. Ο Μπλατ χρησιμοποίησε διαφορετικές πεντάδες και στα δύο φιλικά ματς που έδωσαν οι Πειραιώτες στο Μέτσοβο, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη, αντίστοιχα.

Προφανώς στο μυαλό του υπάρχει μία ιδεατή πεντάδα, αλλά φέτος δεν αποκλείεται να δούμε και εκπλήξεις στο πρόσωπα που θα ξεκινούν τις αναμετρήσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μπλατ φρόντισε να βγάλει το… λάδι από τους παίκτες του. Όχι βάζοντάς τους να κάνουν (μόνο) ατελειώτα χιλιόμετρα. Αλλά και μέσα στο γήπεδο.

Στο μεταξύ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεπό σήμερα Κυριακή (2/9) και από αύριο Δευτέρα (3/9) επιστρέφουν στις προπονήσεις με διπλό πρόγραμμα. Την Τρίτη θα έχουν μία προπόνηση, ενώ την Τετάρτη (5/9) θα αναμετρηθούν με το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ σε αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα.

Με οδηγούς τους Γκος-ΛεΝτέι ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αρη (pics)

Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Η τελευταία φορά που κατέκτησε άλλη ομάδα το Κύπελλο στο μπάσκετ

Η τελευταία φορά που κατέκτησε άλλη ομάδα το Κύπελλο στο μπάσκετ

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τη σεζόν, που κατέκτησε άλλη ομάδα το Κύπελλο στο μπάσκετ, σε δραματικό τελικό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Νίκολα Μιλουτίνοφ: Και όμως έχει ελπίδες να παίξει παρά το κάταγμα στον αντίχειρα

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Και όμως έχει ελπίδες να παίξει παρά το κάταγμα στον αντίχειρα

Η απόφαση θα παρθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αν το ιατρικό επιτελείο δώσει το πράσινο φως.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Είναι το κάρμα του, όσους σέντερ και να έχει θα παίζει πάντα με έλλειψη στους σέντερ – Τουλάχιστον γύρισε ο Μόρις

Είναι το κάρμα του, όσους σέντερ και να έχει θα παίζει πάντα με έλλειψη στους σέντερ – Τουλάχιστον γύρισε ο Μόρις

Είναι το κάρμα ίσως, κάποιες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός να βασανίζονται από συνεχόμενους τραυματισμούς.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μαρούσι – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μαρούσι – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μαρούσι - Ολυμπιακός στο Κύπελλο Ελλάδας με φόντο την πρόκριση, ένταση από νωρίς, λεπτομέρειες στο τέλος και υψηλό ρυθμό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Νέα δήλωση του Πίτερς για το παρκέ στο Ηράκλειο

Ολυμπιακός: Νέα δήλωση του Πίτερς για το παρκέ στο Ηράκλειο

Ο Άλεκ Πίτερς έκανε δήλωση για το παρκέ στο γήπεδο του Ηρακλείου, που ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί στον ημιτελικό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Πίτερς έθεσε θέμα για το παρκέ στο γήπεδο του Ηρακλείου

Ολυμπιακός: Ο Πίτερς έθεσε θέμα για το παρκέ στο γήπεδο του Ηρακλείου

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ αλλά ο Άλεκ Πίτερς μίλησε και για το παρκέ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 81-67: Κυριαρχία και πρόκριση αλλά τους κοψοχόλιασε ο Τάιρικ Τζόουνς

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 81-67: Κυριαρχία και πρόκριση αλλά τους κοψοχόλιασε ο Τάιρικ Τζόουνς

Το... μυαλό όλων στον Ολυμπιακό από την τρίτη περίοδο και μετά ήταν τι γίνεται με τον Τάιρικ Τζόουνς που αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Τάιρικ Τζόουνς

Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Τάιρικ Τζόουνς

Λαχτάρα στον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό στο γόνατο του Τάιρικ Τζόουνς που έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός - ΑΕΚ σε νοκ άουτ βραδιά Κυπέλλου, με ένταση, δυνατές μονομαχίες, πίεση στην άμυνα και κρίσιμες αποφάσεις στο φινάλε.

Μπάσκετ