ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός: Το μαγικό τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια θύμισε Κάουνας!

Με τρομερή τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίρτους Μπολόνια, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον ημιτελικό του Final Four με τη Μονακό
Ολυμπιακός: Το μαγικό τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια θύμισε Κάουνας!

Ο Ολυμπιακός «δάγκωσε» τη Βίρτους για ένα δεκάλεπτο και δεν χρειάστηκε άλλο προκειμένου να φτάσει στην 5η διαδοχική του νίκη στη Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη διαφορά από τους Ιταλούς και τους προσπέρασαν στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μια ανάσα από την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μισό του αγώνα, αφού βρέθηκε πίσω με -12 (34-46), με την απουσία του Τόμας Γουόκαπ να είναι εμφανής.

Παρόλα αυτά, το… κλειδί της όλης υπόθεσης έμελλε να είναι το δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός δέχτηκαν όλους και όλους 23 πόντους, παίζοντας άμυνα από… άλλο πλανήτη.

Μάλιστα, σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο η ιταλική ομάδα πέτυχε μόνο 5 πόντους, βάζοντας το πρώτο της καλάθι εντός πεδιάς στην περίοδο περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν αυτή ολοκληρωθεί, καθώς μέχρι τότε είχε σκοράρει μόνο με βολές!

Έτσι, το απίθανο επιμέρους σκορ 20-5 στην τρίτη περίοδο έφερε αναμνήσεις από τον ημιτελικό του Final Four κόντρα στη Μονακό την περασμένη σεζόν.

Τότε, οι Πειραιώτες είχαν πραγματοποιήσει ένα διαστημικό τρίτο δεκάλεπτο, μετατρέποντας το 29-41 του πρώτου ημίχρονου σε 56-43 στο φινάλε της περιόδου.

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς περιορίστηκε σε ένα (!) εντός παιδιάς καλάθι, στους δύο πόντους, με το επιμέρους σκορ (27-2) να αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά σε οποιοδήποτε παιχνίδι και οποιοδήποτε δεκάλεπτο στην ιστορία της Euroleague.

Γιώργος Νικολαΐδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Γυροφέρνει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Γυροφέρνει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας δε φαίνεται και τόσο απίθανο με 10 ματς να απομένουν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αυτή θα είναι η εξάδα των ξένων στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου

Ολυμπιακός: Αυτή θα είναι η εξάδα των ξένων στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός με την αλλαγή που έκανε, έδειξε ουσιαστικά και την εξάδα των ξένων, που θα έχει στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ηρακλής – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ηρακλής – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ηρακλής - Ολυμπιακός με διαφορά ποιότητας αλλά και πίεση, οι γηπεδούχοι για μάχη, οι φιλοξενούμενοι για κυριαρχία και σταθερότητα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Καταγγελίες για την είσοδο ΑμεΑ στο ΣΕΦ – «Τους περνάμε στα χέρια για να ανέβουν τα σκαλιά»

Καταγγελίες για την είσοδο ΑμεΑ στο ΣΕΦ – «Τους περνάμε στα χέρια για να ανέβουν τα σκαλιά»

Αντιδράσεις για τον τρόπο εισόδου των ΑμεΑ στο ΣΕΦ, με οπαδούς να μιλούν για μη αξιοπρεπείς συνθήκες και άνιση μεταχείριση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς: Θυμάται Παρτιζάν και αποθεώνει Ντιλικίνα που ήταν καθοριστικός για να πάει στον Ολυμπιακό

Τάιρικ Τζόουνς: Θυμάται Παρτιζάν και αποθεώνει Ντιλικίνα που ήταν καθοριστικός για να πάει στον Ολυμπιακό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Ντιλικίνα που τον κάλεσε άμεσα και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ που τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το επιβεβαίωσε ο Φουρνιέ – Είχε στείλει μήνυμα στον Μπάτλερ να έρθει στον Ολυμπιακό

Το επιβεβαίωσε ο Φουρνιέ – Είχε στείλει μήνυμα στον Μπάτλερ να έρθει στον Ολυμπιακό

Συν αυτό... βέβαια ο Μπάτλερ είναι και παιχταράς και μόλις 25 ετών και κάνει πολυ καλές εμφανίσεις τώρα πλέον με τον Αστέρα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός μπορεί ξανά την πρώτη θέση, με δέκα αγωνιστικές να μένουν όμως κανείς πραγματικά δεν θέλει την… καταραμένη πρωτιά

Ο Ολυμπιακός μπορεί ξανά την πρώτη θέση, με δέκα αγωνιστικές να μένουν όμως κανείς πραγματικά δεν θέλει την… καταραμένη πρωτιά

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η κορυφή τον Φεβρουάριο δεν σημαίνει τίποτα αν δεν συνοδευτεί από σταθερότητα μέχρι τον Απρίλιο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 92-86: Τι περίεργο παιχνίδι – Πόσα λάθη στο τέλος αλλά μίλησε ο Βεζένκοφ

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 92-86: Τι περίεργο παιχνίδι – Πόσα λάθη στο τέλος αλλά μίλησε ο Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα στο τέλος για να χάσει όμως δεν έχανε.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τον ήθελε ο Μπαρτζώκας και ήξερε γιατί – Ανέβαζε τον Ολυμπιακό επίπεδο

Τον ήθελε ο Μπαρτζώκας και ήξερε γιατί – Ανέβαζε τον Ολυμπιακό επίπεδο

Ο Τζάρεντ Μπάτλερ, γεννημένος το 2000 στις ΗΠΑ, άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του τον Οκτώβριο του 2025, όταν υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα μετά από τετραετή παρουσία στο ΝΒΑ.

Μπάσκετ