ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ρεάλ-Ολυμπιακός 72-63: Ούτε που απείλησε

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός απέναντι στη Ρεάλ σε κανένα σημείο του αγώνα και οι Μαδριλένοι έφτασαν εύκολα στη νίκη (72-63)
Ρεάλ-Ολυμπιακός 72-63: Ούτε που απείλησε

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός απέναντι στη Ρεάλ σε κανένα σημείο του αγώνα και οι Μαδριλένοι έφτασαν εύκολα στη νίκη (72-63)

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δε φάνηκε καν απειλητικός απέναντι σε μια ομάδα που δεν έκανε και το… σούπερ παιχνίδι. Απλώς πήρε τον έλεγχο από την αρχή και διατήρησε, μάλλον άνετα, μια διαφορά ως το τέλος. Με 63 πόντους (οι 25 στην τελευταία περίοδο όταν όλα είχαν κριθεί) και με 23/60 σουτ αλλά και 17 λάθη ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να περιμένει τίποτα καλύτερο,

Πολύ καλός ο Βεζένκοφ (22π) για ακόμα ένα παιχνίδι. Η άμυνα της Ρεάλ κράτησε τον Σλούκα εκτός πνεύματος αγώνα. Ο Ταβάρες και ο Μπεκ έκαναν ζημιά για τον Ολυμπιακό ενώ η Ρεάλ σούταρε με το εντυπωσιακό 68% στα δίποντα (19/28)…

Ο αγώνας ήταν πολύ κακός ποιοτικά. Σε αργό τέμπο και οι δύο ομάδες, στο πέντε εναντίον πέντε. Παρά τα πολλά λάθη και κλεψίματα οι φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο ήταν από ελάχιστες ως ανύπαρκτες. Η Ρεάλ επέβαλλε αυτό τον τρόπο από την αρχή και γι’ αυτό κυριάρχησε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 20-11 με τον Ολυμπιακό να έχει 0/4 τρίποντα και 4 λάθη. Αλλά και τη Ρεάλ να «εκτελεί» από προσωπικές φάσεις όπως άλλωστε μαρτυρά και η μόλις μία ασίστ που είχε! Πάντως διατηρούσε τον έλεγχο στο «σετ» παιχνίδι (7/10 δίποντα).

Δεν άλλαξε τίποτα στη δεύτερη περίοδο. Οι Μαδριλένοι έκλεισαν το ημίχρονο στο 36-26 με μόλις 5 ασίστ για 10 λάθη αλλά και με τον Ντεκ (14π) να κάνει φοβερή ζημιά στον Ολυμπιακό. Μέσα από την άμυνά τους είχαν τον έλεγχο και κρατούσαν τον Ολυμπιακό σε απόσταση. Οι Πειραιώτες με 10/32 σουτ (1/8 τρίποντα και 9/24 δίποντα) και με 8 λάθη για 7 ασίστ ήταν μακριά… Παρά τα 6 κλεψίματα δεν είχαν βρει εύκολο καλάθι.

Κι όταν στην 3η περίοδο πια έκαναν προσπάθεια να πλησιάσουν (41-33) δύο τρίποντα από Τέιλορ και Τόμπκινς τους έκοψαν τα φτερά. Η Ρεάλ βρέθηκε στο 49-33 στο 27’30’’ και στο 53-38 στο τέλος του δεκαλέπτου έχοντας κρατήσει τον Ολυμπιακό στα 14/45 σουτ. Ενώ και οι δύο ομάδες είχαν μεγάλο αριθμό λαθών (15 η Ρεάλ και 14 ο Ολυμπιακός).

Όμως είχε γίνει καλή δουλειά επάνω στον Σλούκα που έμεινε χαμηλά και ήταν… εκτός παιχνιδιού. Το αμυντικό πλάνο των Μαδριλένων λειτουργούσε ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τα 9 κλεψίματα που είχαν ως τότε.

Η Ρεάλ έφτασε στο 62-46 στο 34’ κι εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο. Ήταν ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Έμεινε πολύ χαμηλά στο σκορ, δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα σε κανένα σημείο και παρότι η Ρεάλ δεν έκανε και το… σούπερ παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν την απείλησε ποτέ. Απλώς στο τέλος μείωσε τη διαφορά όσο μπορούσε με ένα παραγωγικό τελευταίο δεκάλεπτο. Τότε που πετυχε 25 πόντους ενώ στα προηγούμενα 30 λεπτά είχε πετύχει 38… Όλα είχαν κριθεί όμως καθώς η Ρεάλ είχε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-11, 36-26, 53-48, 72-63

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό…

Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό…

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρησή του από τον μπασκετικό Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι. Δύσκολη η ανατροπή…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η πρόβλεψη του Τάκη Τσουκαλά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ είναι 22-7…

Η πρόβλεψη του Τάκη Τσουκαλά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ είναι 22-7…

Σίγουρος για το 22-7 ο Τάκης Τσουκαλάς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ την άλλη Παρασκευή…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το μεγάλο λάθος με το ρόστερ, πόσο φταίει ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Το μεγάλο λάθος με το ρόστερ, πόσο φταίει ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός πάει και φέρνει άσους στο ρόστερ και τελικά μένει να παίζει ουσιαστικά με τον Γουόκαπ ως κομβικό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι τόσο κρίσιμο όσο ένα ματς πλέι οφ

Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι τόσο κρίσιμο όσο ένα ματς πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δώσουν το ντέρμπι έχοντας μεγάλο βαθμολογικό άγχος πάνω από το κεφάλι τους

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ρίχνει τους τόνους ο Φουρνιέ για τον τσακωμό με τον Μπαρτζώκα

Ρίχνει τους τόνους ο Φουρνιέ για τον τσακωμό με τον Μπαρτζώκα

Ο κόουτς θεώρησε πως υπήρχε πάσα στην τελευταία φάση όμως ο ίδιος δεν είχε πλήρη εικόνα του χρόνου εκείνη τη στιγμή.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αδικήθηκε ο Ολυμπιακός από την διαιτησία στο Κάουνας;

Αδικήθηκε ο Ολυμπιακός από την διαιτησία στο Κάουνας;

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι υπήρξαν επαφές που έπρεπε να σφυριχτούν και εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τη συγκεκριμένη φάση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Εκνευρίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Μπαρτζώκας και γι αυτό χάνουν την ψυχραιμία τους

Εκνευρίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Μπαρτζώκας και γι αυτό χάνουν την ψυχραιμία τους

Η παρολίγον κλωτσοπατινάδα με τον Φουρνιέ ας είναι καμπανάκι του Ολυμπιακού για το μέλλον.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Θα παίξει με τον Παναθηναϊκό ο Βεζένκοφ;

Θα παίξει με τον Παναθηναϊκό ο Βεζένκοφ;

Τι δήλωσε ο Μπαρτζώκας για τους δύο τραυματισμένους παίκτες του Ολυμπιακού.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 99-94: Όσο δεν έχει πόιντ γκαρντ αυτά θα παθαίνει

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 99-94: Όσο δεν έχει πόιντ γκαρντ αυτά θα παθαίνει

Το ματς το γύρισε ο Γκος (23 πόντους), πρώην του Ολυμπιακού, με εύστοχα τρίποντα στο τέλος ενώ double double έκανε ο Ράιτ, επίσης πρώην του Ολυμπιακού.

Μπάσκετ