ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Σλούκας: Οι καημοί της πρώτης του θητείας στον Ολυμπιακό

Εντάξει εκείνο το τραγούδι «Κάθε λιμάνι και καημός» μπορεί να υπερβάλει κομματάκι. Από την άλλη, όμως, δεν λέει και ψέματα. Ρωτήστε και τον Κώστα Σλούκα. Το λιμάνι του Πειραιά έγινε το λιμάνι της καρδιάς του. Εκεί ανδρώθηκε, έλαμψε, καταξιώθηκε. Εκεί θέλει να γυρίσει και πάλι, καθώς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό...
Σλούκας: Οι καημοί της πρώτης του θητείας στον Ολυμπιακό

Εντάξει εκείνο το τραγούδι «Κάθε λιμάνι και καημός» μπορεί να υπερβάλει κομματάκι. Από την άλλη, όμως, δεν λέει και ψέματα. Ρωτήστε και τον Κώστα Σλούκα. Το λιμάνι του Πειραιά έγινε το λιμάνι της καρδιάς του. Εκεί ανδρώθηκε, έλαμψε, καταξιώθηκε. Εκεί θέλει να γυρίσει και πάλι, καθώς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό αν μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε.

Το Sportime θυμάται στιγμές από τα όσα έζησε ο Κώστας Σλούκας στην πρώτη θητεία του στο λιμάνι, που είχε μεν λαμπερές στιγμές, αλλά είχε και αρκετούς… καημούς.

Όλα ξεκίνησαν το 2008 για τον «Σλούκι Λουκ». Ο Ολυμπιακός αποκτάει έναν 18χρονο νεαρό γκαρντ από το Μαντουλίδη, ο οποίος έχει δείξει ότι είναι σπουδαίο ταλέντο.

Τον «έκοψε» ο Ομπράντοβιτς

Εκείνο το καλοκαίρι θα μπορούσε να είχε πάει και στον Παναθηναϊκό. Ο αείμνηστος Θανάσης Γιαννακόπουλος τον πιστεύει πολύ και προτείνει στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς την απόκτησή του. Μάλιστα του λέει ότι τα έχει βρει με τον Μαντουλίδη. Ο Ζοτς λέει όμως, «όχι» και έτσι πάει στον Ολυμπιακό. Η άτιμη η μοίρα, βέβαια, τα έφερε έτσι που την σεζόν 2015-16, ο Σέρβος τον πήρε στην Φενέρμπαχτσε και ο Σλούκας έγινε ο αγαπημένος του παίκτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για το μπαμ με Καλάθη και Σλούκα»

Έτσι φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Ο τότε προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης τον πιστεύει. Μάλιστα, τον ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά. Κάνει ντεμπούτο με την ομάδα στην Basket League στις 11/10/2008 κόντρα στο Αιγάλεω στην 1η Αγωνιστική. Μένει στο παρκέ 4΄.46΄΄ και έχει 2 πόντους (2/2βολές) και 1 κλέψιμο.

Παίζει συνολικά 10 ματς (μ.ο. 2,2 π.).

Στην Euroleague δεν αγωνίζεται, καθώς εκείνη την σεζόν η ομάδα είναι γεμάτη στα γκαρντ (Τεόντοστς, Πάργκο, Χαλπερίν, Γκριρ κλπ.).
Την επόμενη χρονιά παίζει 12 ματς (4,9π., 1,3ας., 1,1ριμπ.), αλλά και πάλι είναι… πιο πίσω, καθώς η γραμμή των κοντών είναι «φουλ» (Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Μπέβερλι).

Κάνει όμως, ντεμπούτο στην Euroleague. Παίζει κόντρα στην Ορλεάν στις 21/10/2009 στην πρεμιέρα (1π. με 1/2βολ., 0/1διπ., 1ριμπ. σε 5΄.23΄΄). Δεν ξαναπαίζει πάντως, στη διοργάνωση στη συνέχεια.

Ο Ιβκοβιτς που δεν τον πίστευε

Την σεζόν 2010-11 παραχωρείται δανεικός στον Αρη για να ψηθεί, καθώς ο τότε προπονητής της ομάδας, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν… τρελαίνεται και πολύ για τον Σλούκα.

Ο «Σλούκι Λουκ» γυρίζει στο λιμάνι το καλοκαίρι του 2011. Ο Ντούντα, όμως, θεωρεί ότι θέλει κι άλλο… ψήσιμο. Μάλιστα παραλίγο να τον στείλει δανεικό στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Τελικά ο Σλούκας μένει, παίζει 15 ματς στην Euroelague και σηκώνει με την ομάδα το τρόπαιο. Την κούπα την ξανασηκώνει και την επόμενη χρόνια με τον Μπαρτζώκα πια στο πάγκο.

Οι λόγοι που είπε το «αντίο» το 2015

Το 2015 ο Ολυμπιακός θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Η υπόθεση γίνεται σίριαλ. Το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Ο Σλούκας θέλει να βγαίνει μπροστά, να είναι από τους «στρατηγούς» της ομάδας, αλλά η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη δεν του το επιτρέπει αυτό.

Ετσι αποχωρεί λέγοντας: «Πάλεψα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου και κατέληξα στην απόφαση ότι αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το καλύτερο για την καριέρα και το αγωνιστικό μου μέλλον είναι να συνεχίσω μακριά από τον Ολυμπιακό. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε αποκλειστικά και μόνο με αγωνιστικά κριτήρια».

Στέφανος Σύριγγας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Έχασε άλλον έναν παικταρά πόιντ γκαρντ ο Μπαρτζώκας – Που υπέγραψε

Έχασε άλλον έναν παικταρά πόιντ γκαρντ ο Μπαρτζώκας – Που υπέγραψε

Πρόκειται για μία ακόμη χαμένη καλή ευκαιρία στην αγορά των γκαρντ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αγωνία για Βεζένκοβ και Τζόουνς πριν το Κάουνας και τον Παναθηναϊκό

Αγωνία για Βεζένκοβ και Τζόουνς πριν το Κάουνας και τον Παναθηναϊκό

Το θετικό για τους Πειραιώτες είναι το κενό εννέα ημερών που ακολουθεί μετά τη Ζάλγκιρις, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τελικοί και Μπαρτζώκας: Το μεγάλο ερωτηματικό

Τελικοί και Μπαρτζώκας: Το μεγάλο ερωτηματικό

Δεκατρία χρόνια χωρίς Ευρωλίγκα είναι ένα δεδομένο που βαραίνει τη συζήτηση, ειδικά μετά από έναν ακόμα χαμένο τελικό Κυπέλλου.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το χρόνιο «αγκάθι» του Ολυμπιακού του Μπαρτζώκα

Το χρόνιο «αγκάθι» του Ολυμπιακού του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα αποδίδει εξαιρετικά σε σειρές αγώνων, όμως στα νοκ άουτ και στα παιχνίδια που δεν έχουν αύριο, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Αθηναϊκός (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός – Αθηναϊκός (22/02/2026): Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός - Αθηναϊκός με ρυθμό, δυνατές μονομαχίες στη ρακέτα και μάχη κατοχών σε κρίσιμο παιχνίδι της Α1 Γυναικών.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τελικά ήταν λάθος που κόπηκε ο Πίτερς με τον Παναθηναϊκό με τόση… αστοχία που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού;

Τελικά ήταν λάθος που κόπηκε ο Πίτερς με τον Παναθηναϊκό με τόση… αστοχία που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού;

Αν και το βασικό ερώτημα δεν είναι αν έλειπε ο Πίτερς αλλά γιατί τόσοι παίκτες με καλά ποσοστά τα «έσπασαν» σε άλλη μία βραδιά τελικού.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπαρτζώκας: Απογοήτευση μετά τον τελικό

Μπαρτζώκας: Απογοήτευση μετά τον τελικό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και χαρακτήρισε κατώτερη του αναμενομένου την εικόνα του Ολυμπιακού.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σύνθημα για Μπαρτζώκα από τους Παναθηναϊκούς μετά τον τελικό – Τον… γλέντησαν

Σύνθημα για Μπαρτζώκα από τους Παναθηναϊκούς μετά τον τελικό – Τον… γλέντησαν

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη στον τελικό τραγούδησαν σύνθημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 29-45: Γλέντι του Παναθηναϊκού στην 2η περίοδο με τον Ολυμπιακό να είναι τραγικός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 29-45: Γλέντι του Παναθηναϊκού στην 2η περίοδο με τον Ολυμπιακό να είναι τραγικός

Έπαθαν σε αυτή την δεύτερη περίοδο ότι παθαίνουν οι ομάδες του Γιώργου Μπαρτζώκα στους τελικούς.

Μπάσκετ