ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Το «μάθημα» ήταν ξεκάθαρο – Αυτά χρειάζεται ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε μέσα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό και τα κενά που έχει φάνηκαν για τα καλά.
Το «μάθημα» ήταν ξεκάθαρο – Αυτά χρειάζεται ο Ολυμπιακός!

Αρκετά… μαθήματα πήρε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρα, όταν και ο Παναθηναϊκός τον οδήγησε στην ήττα μέσα στο ΣΕΦ με 66-54.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί, χωρίς καθαρή σκέψη στην επίθεση και πάρα πολύ άστοχοι, σε σημείο που με αυτά τα στατιστικά δε θα μπορούσαν να νικήσουν κανένα παιχνίδι με κανέναν αντίπαλο.

Κάτι παρόμοιο μάλιστα είχαμε δει και με την Αρμάνι Μιλάνο για τη Euroleague, όπου και εκεί ο Ολυμπιακός ήταν εγκλωβισμένος επιθετικά, κουρασμένος και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ωστόσο μέσα στο γήπεδο σου, σε ένα ματς που δεν ήθελε άγχος και βιασύνη αλλά ηρεμία και συγκέντρωση, η ομάδα του Πειραιά έδειξε όλα τα προβλήματα που έχει το φετινό της ρόστερ.

Αρχικά θα πρέπει να βγάλουμε τον… ελέφαντα από το δωμάτιο, αφού οι απουσίες του Κώστα Σλούκα αλλά, περισσότερο του Σάσα Βεζένκοφ ήταν εμφανείς.

Και οι δύο παίκτες, ειδικά ο Βούλγαρος φόργουορντ που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, ήταν κομβικοί για το παιχνίδι της ομάδας και παρά τα αρνητικά τους μπορούσαν να ξεκολλήσουν τον Ολυμπιακό όταν κολλούσε.

Φυσικά ο Κώστας Σλούκας που βρίσκεται απέναντι πλέον στην πρώην ομάδα του και μάλιστα πανηγύρισε και τη νίκη με την ψυχή του, καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον ερχομό του Γκος, ωστόσο ο Βεζένκοφ που αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Ολυμπιακός: Τα προβλήματα και η ενίσχυση!

Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει αρκετές δικαιολογίες οι οποίες έχουν βάση. Έχοντας αρκετούς παίκτες του βασικού κορμού του στο Μουντομπάσκετ, με την προετοιμασία να είναι εφιαλτική όπως ανέφερε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ομάδα δε γινόταν να είναι τώρα σε τοπ κατάσταση.

Από κει και πέρα ήρθαν οι τραυματισμοί, αφού ο Σακίλ ΜακΚίσικ που αλλάζει τον ρυθμό όταν βρίσκεται στο παρκέ είναι τραυματίας, αλλά και άλλων παικτών, που πήγαιναν πίσω την ομάδα, ενώ ο Λουκ Σίκμα που αποκτήθηκε για να δίνει ποιοτικές λύσεις με το δικό του τρόπο παιχνιδιού, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε σερί αγώνες.

Η έλλειψη του Ολυμπιακού στο «4» και φυσικά στα γκαρντ, όπου χρειάζονται παίκτες που θα βάζουν… γκολ, δηλαδή την μπάλα στο καλάθι, φαίνεται από μακριά.

Με αρκετούς παίκτες εκτός αγώνα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν παίκτη-σκόρερ που θα μπορέσει όπως προείπαμε να πάρει μπάλα και να ξεκολλήσει την ομάδα τρυπώντας με προσωπικές ενέργειες την άμυνα του Παναθηναϊκού, βάζοντας πόντους ή κερδίζοντας φάουλ.

Αυτό δεν το είχε προφανώς κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο και γι’ αυτό έχασε το δρόμο προς το καλάθι, ενώ ταυτόχρονα το άγχος του τον έφερε σε σημείο να μην μπορεί να βάλει ούτε τις βολές.

Την ίδια στιγμή, το τεράστιο κενό που άφησε ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει καλυφθεί όπως αναφέραμε ούτε στο ελάχιστο και αυτά που έκανε σίγουρα δεν μπορεί να τα βρει εύκολα ο Ολυμπιακός.

Ο Λουκ Σίκμα που τονίζω ότι δεν ήρθε για να μπει στα… παππούτσια του, δε δείχνει να μπορεί να παίξει στο επίπεδο αυτό και το ερωτήμα για το αν πρέπει να τον περιμένει ο Ολυμπιακός, πέφτει στο τραπέζι.

Και αυτό γιατί και οι λύσεις με τον Πίτερς και τον Παπανικολάου να ανεβαίνει στο «4» δείχνουν ότι δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα ήθελε ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Αφού οι παρόντες στο ντέρμπι έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να κοντράρουν τον Ντίνο Μήτογλου που είχε πάρει… φωτιά, είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση.

Ο Ολυμπιακός πρέπει άμεσα να εξετάσει τις επιλογές του, κάτι που η ήττα μπορεί να τον κάνει να πραγματοποιήσει γρηγορότερα και να δει αν μπορεί να ενισχύσει το ρόστερ του, αν και θα πρέπει να λύσει το… γρίφο με τους Έλληνες και τους ξένους παίκτες.

Σίγουρα ο Μπαρτζώκας θα ήθελε πρώτα να δει όλη την ομάδα του να παίζει μαζί και μετά να πάρει αποφάσεις, αλλά ίσως τότε να έχουν μείνει πίσω οι «ερυθρόλευκοι», απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό εντελώς διαφορετικό στην Ελλάδα, αλλά και σε μία Euroleague άκρως απαιτητική.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές πως ο Μόουζες Ράιτ δεν αποκλείεται να φύγει από τη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Ο Σέιμπεν Λι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με Εφές και Μπεσίκτας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του σύμφωνα με τον Ματέο Αντρεάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν πρώτο ματς μάλλον φάνηκε για τα καλά πως ο Μόντε Μόρις ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

«Θα γυρίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», είπε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μέσα στη σεζόν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ο Μόντε Μόρις έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Κολοσσό, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ, αφήνοντας θετικές πρώτες εντυπώσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Με 41 πόντους και 9 στα 14 εύστοχα τρίποντα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Ο Μόρις όλα δείχνουν πως ήρθε για να κάνει την διαφορά, με όρους... Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Το ΣΕΦ έχει κόσμο (7.000) και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Στήριξη στην ομάδα και να... «δούμε επιτέλους τον Μόρις στο παρκέ».

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Έχει γίνει έντονο θέμα συζήτησης τα όσα είπε ο Βαγγέλης Ιωάννου για τον Εβάν Φουρνιέ. Ποιο το λάθος…

Μπάσκετ