ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Βασίλης Σπανούλης : The decision!

Ο Βασίλης Σπανούλης στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της καριέρας του δέκα χρόνια μετά την μετακόμισή του στον Ολυμπιακό. Τι θα επικρατήσει;
Βασίλης Σπανούλης : The decision!

Δεν το επέλεξε o Βασίλης Σπανούλης. Η άτιμη η μοίρα, που παίζει τα δικά της σκληρά παιχνίδια, έκανε την επιλογή για εκείνον. Τον χτύπησε με δύναμη. Με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον έφερε μπροστά στο πιο κρίσιμο και μεγάλο σταυροδρόμι της αθλητικής του καριέρας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται πια μπροστά στο σημείο που ενώνονται δυο διαφορετικοί δρόμοι. Πρέπει να επιλέξει τον έναν από τους δυο. Η επιλογή δύσκολη. Αμφότεροι οι δρόμοι έχουν να κάνουν όχι με μια απλή επιλογή, αλλά με μια επιλογή ζωής.

Τι θα αποφασίσει;

Ο σοβαρός τραυματισμός του στους περονιαίους συνδέσμους του αστραγάλου του και η επέμβαση που έκανε προχθές τον αναγκάζουν να μείνει από 6 έως 9 μήνες εκτός δράσης. Μα συνάμα τον αναγκάζουν να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει το μπάσκετ ή αν θα μπει εδώ η τελευταία τελεία στο ολόχρυσο βιβλίο της αθλητικής του καριέρας.

Και οι δυο επιλογές είναι δύσκολες. Πολύ δύσκολες. Από την μια πρέπει να περιμένει τόσους μήνες μακριά από τα γήπεδα και να επιστρέψει εκεί, έχοντας περάσει έναν αληθινό Γολογοθά και μην γνωρίζοντας 100% αν θα είναι ο πια ίδιος παίκτης ή ο παίκτης που θέλει να είναι.

Σπανούλης

Η δεύτερη επιλογή

Η δεύτερη επιλογή είναι ακόμα πιο δύσκολη, πιο σκληρή. Καλείται να πει «αντίο» σε μια παραμυθένια διαδρομή στο παρκέ, σε μια πορεία γεμάτη ολόχρυσες στιγμές και να κρεμάσει τα παπούτσια του παίρνοντας μια θέση στο πάνθεον των μύθων των ερυθρολεύκων και του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κι ας τα εξετάσουμε διεξοδικά.

Ο Βασίλης… παλεύει με τον Σπανούλη!

Το πόσο δύσκολη είναι, πλέον, η κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη το διαβάσατε την Τρίτη 2/4 στο Sportime με την ανάλυση του τρόπου αλλά και του χρόνου αποκατάστασης σε ότι αφορά στην επέμβαση των περονιαίων συνδέσμων. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο προς Οκτώβριο, την χειρότερη τον Δεκέμβριο.

Οσο κι αν ο Βασίλης Σπανούλης είναι «τοτέμ» κι αποτελεί την κορυφαία προσωπικότητα στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, ο χρόνος έχει περάσει και τα σημάδια είναι ανεξίτηλα επάνω του. Σε αθλητές όπως ο Σπανούλης η κρίσιμη απόφαση της αποχώρησης ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ εξαρτάται από τους ίδιους. Εχουν κατακτήσει αυτό το δικαίωμα να πουν το «ΑΝΤΙΟ» στην ενεργό δράση και σε μια υπέρλαμπρη καριέρα, που οι ίδιοι έχτισαν.

Σπανούλης

Από το 2010 στο 2020

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Βασίλης Σπανούλης, που υπέγραψε στον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2010 και ανακοινώθηκε στο… ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Με αρχηγό και ηγέτη τον «Kill Bill» ο Ολυμπιακός κατέκτησε 3 πρωταθλήματα- 1 κύπελλο- 2 Ευρωλίγκες και 1 Διηπειρωτικό κι έζησε στιγμές δόξας.

Εννέα χρόνια μετά την υπογραφή του, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Φυσικά δεν βρίσκεται στην πρώτη του νιότη καθώς περπατάει στο 37ο χρόνο της ζωής του. Το κορμί του είναι ταλαιπωρημένο ενώ πριν από ένα 48ωρο υπεβλήθη και σε επέμβαση στους περονιαίους συνδέσμους, βάζοντας πρόωρο τέλος στην σεζόν. Κι εδώ μπαίνει το πρώτο υστερόγραφο: Το καλοκαίρι του 2018 ο Σπανούλης είχε επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό για ένα χρόνο. Αρα εκπνέει σε λίγους μήνες…

Το ερώτημα είναι το εξής: Τι θα γίνει με τον Βασίλη και τον Ολυμπιακό;

Η πανίσχυρη προσωπικότητα

Αυτό φυσικά δεν μπορεί παρά να το απαντήσει ο ίδιος ο αρχηγός του Ολυμπιακού για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Όπως συνέβη με τους περισσότερους μεγάλους ηγέτες στην σύγχρονη ιστορία: Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Ναβάρο, Γιασικεβίτσιους και άλλοι…

Για να φτάσουμε ως εκεί όμως θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουμε τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του αρχηγού του Ολυμπιακού: Είναι νικητής. Είναι εγωιστής. Δεν του αρέσει να χάνει. Θέλει πάντα να βγαίνει μπροστά. Δεν υπολογίζει το κόστος… Εκτός κι αν θεωρεί κάποιος τόσο εύκολη την απόφαση να αφήσει τον πρώτο Παναθηναϊκό το 2010 για να ηγηθεί σε μια ομάδα ισχυρή που πάντως δεν μπορούσε να εκθρονίσει τον μεγάλο αντίπαλο. Καθόλου εύκολη… Πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου…

Και μια υποσημείωση…

Αυτή τη στιγμή ο Βασίλης…παλεύει με τον Σπανούλη. Ο ρεαλιστής με τον δοξασμένο. Εκείνος που πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά μ’ εκείνον που έμαθε να ηγείται. Και να δίνει τα πάντα για να νικά.

Ποιος θα επικρατήσει; Είπαμε: Η απόφαση είναι του ιδίου. Με μια υποσημείωση: Απ’ όσα έχουμε δει φέτος περιμένουμε να δούμε και το τι σκέφτονται  ΓΕΝΙΚΑ οι ίδιοι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι για την επόμενη μέρα.

Όχι για τον Σπανούλη ειδικά, αλλά γενικά…

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, έκανε το 2/2 στα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα επόμενα μεγάλα ραντεβού των δύο «αιωνίων»

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του στη Euroleague και έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυριαρχίας

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Και με Ταϊρίκ Τζόουνς δεν θα παίζεται – Να μην παρασυρθεί από το διπλό στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Και με Ταϊρίκ Τζόουνς δεν θα παίζεται – Να μην παρασυρθεί από το διπλό στο ΟΑΚΑ

Η νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ήταν τεράστια σε σημασία, όμως δεν πρέπει να γίνει παγίδα. Γιατί με την προσθήκη του Ταϊρίκ Τζόουνς, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ανέβουν πραγματικά επίπεδο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως δεν δίστασε να αποθεώσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αναγνωρίζοντας ανοιχτά ότι έκανε τη διαφορά στο παρκέ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Με κορυφαίους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του στη Euroleague.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ταϊρίκ Τζόουνς: Μόνο Ολυμπιακό βλέπουν πλέον στη Σερβία

Ταϊρίκ Τζόουνς: Μόνο Ολυμπιακό βλέπουν πλέον στη Σερβία

Η αντίστροφη μέτρηση για την 5η Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει και στη Σερβία τα ρεπορτάζ δείχνουν ξεκάθαρα μία κατεύθυνση: Ολυμπιακός. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο λιμάνι.

Μπάσκετ
Sportime BET: Σούπερ ποδαρικό με απίθανη απόδοση στην Interwetten!

Σούπερ ποδαρικό με απίθανη απόδοση στην Interwetten!

Τρελή απόδοση από την Interwetten για το αιώνιο ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Sportime BET
Sportime BET: Ποδαρικό στην αγωνιστική δράση του 2026 με μεγάλα παιχνίδια και σούπερ promos* από το Πάμε Στοίχημα

Ποδαρικό στην αγωνιστική δράση του 2026 με μεγάλα παιχνίδια και σούπερ promos* από το Πάμε Στοίχημα

Με τον τελικό του Super Cup Ολυμπιακός-ΟΦΗ και το ελληνικό ντέρμπι της Euroleague Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ανοίγει η αυλαία του 2026

Sportime BET
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός κρίνεται σε ρυθμό, άμυνα και καθαρό μυαλό, με κάθε κατοχή να έχει βάρος τελικού.

Μπάσκετ