ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Φενέρμπαχτσε- Παναθηναϊκός 59-62: Παπαγιάνης έκοψε, Μέικον εκτέλεσε

Ο Ντάριλ Μέικον με τρίποντο στο τέλος έδιωξε την τελευταία θέση από τον Παναθηναϊκό και έδωσε ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Φενέρμπαχτσε- Παναθηναϊκός 59-62: Παπαγιάνης έκοψε, Μέικον εκτέλεσε

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 62-59 της Φενέρμπαχτσε κι έκλεισε με χαμόγελα την Euroleague πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με αυτή τη νίκη στην Πόλη, ο Παναθηναϊκός απέφυγε την τελευταία θέση στη βαθμολογία αλλά κυρίως πήρε ψυχολογία πριν από το μεγάλο αγώνα της Δευτέρας (11/4) που θα κρίνει την πρώτη θέση στην Basket League. Το τρίποντο του Ντάριλ Μέικον στην εκπνοή (σχεδόν) ολοκλήρωσε την εξαιρετική παρουσία των πράσινων στην τελευταία περίοδο που πέτυχαν την ανατροπή ενώ πιο πριν ο Παπαγιάννης κυριαρχούσε στις ρακέτες κι έσπρωξε τον Παναθηναϊκό στην ανατροπή.

Μεγάλη εμφάνιση και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Χωρίς Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός και με τον Σαντ Ρος εκτός για το μεγαλύτερο διάστημα!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε πολύ καλά στον αγώνα και είχε ισορροπία αμυντικά κι επιθετικά. Με σερί 10-0 προηγήθηκε με 14-7 ενώ απέμεναν 4’30’’ για το τέλος της πρώτης περιόδου έχοντας πολύ καλό inside game με τον Παπαγιάννη. Με 6/8 σουτ οι «πράσινοι» κι αντίστοιχα (3/10 οι γηπεδούχοι) είχαν τον έλεγχο στο διάστημα αυτό.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +2 (σκορ 22-20) και είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (7/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα) αλλά και σπουδαία δημιουργία (8 ασίστ με τον Παπαπέτρου να έχει τις μισές). Όμως τα 5 επιθετικά ριμπάουντ της Φενέρμπαχτσε προκαλούσαν ζημιά στην ελληνική άμυνα. Μαζί με τον Πιέρια Χένρι ο οποίος με 10 πόντους ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης των Τούρκων.

Ο Παναθηναϊκός είχε Παπαπέτρου για όλες τις δουλειές

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε πολύ καλή δουλειά όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 28-23 στις αρχές της δεύτερης περιόδου και 32-25 περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» διατήρησαν το προβάδισμα στο τέλος του 20λεπτου με 38-32 βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα αλλά και στις στοχευμένες επιθέσεις όπου διάβασαν όλες τις καταστάσεις στη ρακέτα της Φενέρμπαχτσε όπως αποδεικνύουν και τα 12/17 δίποντα. Η πολύ καλή δημιουργία (12 ασίστ, με Παπαπέτρου και Μέικον να έχουν από 4) ήταν επίσης αξιοσημείωτη

Με λίγο περιορισμό στα επιθετικά ριμπάουντ της Φενέρμπαχτσε (συνολικά 8) θα μπορούσε η διαφορά να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Και παρά το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Χάουαρντ Σαντ Ρος ο οποίος είχε ενόχληση στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού του ποδιού. Ο Κουβανός θα υποβληθεί σε εξετάσεις στην Αθήνα.

Επιθετική καθίζηση στο τρίτο δεκάλεπτο

Η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να ανεβάσει την πίεση στην άμυνά της ενώ επιθετικά επεδίωξε με τον Βέσελι να δημιουργήσει φθορά στην ελληνική ομάδα. Με 3’22’’ να απομένουν για το τέλος της 3ης περιόδου μείωσε σε 44-41 ενώ ο αγώνας πήγαινε σε πιο χαμηλό ρυθμό με τις άμυνες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο.

Οι «πράσινοι» είχαν μεγάλο θέμα στο σκορ πλέον όταν η Φενέρμπαχτσε πέρασε μπροστά με 45-44 (3/13 σουτ μέχρι εκείνο το σημείο αλλά και 4 λάθη) και με 48’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με επιμέρους σκορ 15-2 σε 5’27’’ οι Τούρκοι μετέτρεψαν το 34-42 σε 49-44 στο τέλος του τριτου δεκαλέπτου

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει πλέον τον έλεγχο του αγώνα ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε τόσα λάθη (5) όσα σχεδόν είχε κάνει σε ένα ημίχρονο (συνολικά 6) ενώ περιορίστηκε στους 6 πόντους.

Οι «πράσινοι» όμως έβγαλαν αντίδραση στο σημείο που η Φενέρμπαχτσε έδειχνε ότι είχε πάρει τα ηνία του αγώνα (56-48 στο 33’).

Μείωσαν σε 56-53 στα μισά της τέταρτης περιόδου και έδειχναν ικανοί να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα.

 Ο Παπαγιάννης σήκωσε τον Παναθηναϊκό

Επέμεναν να «πιέζουν» τους γηπεδούχους και 2’ πριν το τέλος μετά από κλέψιμο του Παπαγιάννη (58-55) είχαν τη δυνατότητα να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο και να απειλήσουν κάτι που κατάφεραν με τον διεθνή σέντερ να ολοκληρώνει την αμυντική του προσπάθεια.

Κι όχι μόνο αυτό. Με το τέταρτο μπλοκ του στον Χένρι έδωσε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να βρει επίθεση αλλά και σκορ και να περάσει μπροστά 59-58 με 1’20’’ για το τέλος!

Ο Βέσελι είχε 1/2 βολές και ισοφάρισε (59-59), ο Μέικον με τον Παπαγιάννη δεν έβγαλαν καλή επίθεση αλλά ούτε η Φενέρμπαχτσε βρήκε στόχο.

Ο Ντάριλ Μέικον με τρίποντο και με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο να απομένει χάρισε μια νίκη γοήτρου στον Παναθηναϊκό που απέφυγε την τελευταία θέση της βαθμολογίας κι έκλεισε με ένα χαμόγελο ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 32-38, 49-44, 59-62

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζόρτζεβιτς): Πιερ 9, Μπαρτέλ, Βέσελι 20, Φλόιντ 4, Χαζέρ, Μαχμούτογλου 2, Σταρκς, Χένρι 16, Πολονάρα 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 12, Παπαγιάννης 14, Παπαπέτρου 21, Σαντ Ρος 3, Μποχωρίδης 2, Κασελάκης, Γουάιτ 2, Χουγκάζ, Έβανς 8, Μαντζούκας

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Αθλητικές ειδήσεις

Αυτόν τον παίκτη χάνει ο Παναθηναϊκός!

ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να προκριθεί!

Βουτιές που θα ζήλευε ακόμα και ο Καραγκούνης!

Διαιτητής που τα είχε κάνει μπάχαλο έρχεται για ελληνικό ντέρμπι!

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε το κάθε λάθος του Παναθηναϊκού, κρατώντας τους Ισπανούς στο παιχνίδι ενώ στην Euroleague χρειάζεται και άμυνα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

Η θητεία της Χριστίνας Τσιλιγκίρη στο ΣΕΦ φέρνει έντονα ερωτήματα: γιατί το στάδιο παραμένει ανοχύρωτο, παρά τη στενή σχέση της με την κυβέρνηση που όφειλε να προχωρήσει τα έργα;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: «Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

«Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

Προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος που επέλεξε το MEGA να χειριστεί την υπόθεση του ΣΕΦ για τον μπασκετικό Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Μεταδόσεις: Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Αθλητικές Μεταδόσεις Σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Από τις 02:00 έως τις 22:30, το πρόγραμμα προσφέρει συνεχόμενη δράση σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο και μεγάλα αθλητικά events.

Μεταδόσεις
Μεταδόσεις: Παναθηναϊκός – Βαλένθια κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Βαλένθια κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ο Παναθηναϊκός θα μπει γερά από το 1ο λεπτό απέναντι στη πειθαρχημένη Βαλένθια. Δείτε που θα μεταδοθεί ο αγώνας.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Έχει βάση ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «0–20» στο Ολυμπιακός – Φενέρ; Τι λένε οι κανονισμοί της Euroleague

Έχει βάση ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «0–20» στο Ολυμπιακός – Φενέρ; Τι λένε οι κανονισμοί της Euroleague

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποστηρίζει ότι ο αγώνας Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε πρέπει να κατοχυρωθεί 0–20 λόγω ακαταλληλότητας του ΣΕΦ. Έχει βάση;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο νέος μπασκετικός χάρτης της Ευρώπης σύμφωνα με το NBA – Ο ρόλος κλειδί Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

Ο νέος μπασκετικός χάρτης της Ευρώπης σύμφωνα με το NBA – Ο ρόλος κλειδί Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

Το NBA σκιαγραφεί το πλάνο για την Ευρώπη από το 2027 με δώδεκα σταθερές πόλεις και την Αθήνα να μένει μεγάλο ερωτηματικό ενόψει της νέας λίγκας.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Ναν έριξε τη βόμβα

Παναθηναϊκός: Ο Ναν έριξε τη βόμβα

Ο Παναθηναϊκός είναι στο καλύτερο μομέντουμ της σεζόν και μέσα σε όλα ήρθαν τα καλά μηνύματα από τον Κέντρικ Ναν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός έτσι θα πάρει τη Euroleague

Ο Παναθηναϊκός έτσι θα πάρει τη Euroleague

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση στη Euroleague και αυτό είναι μήνυμα προς όλους

Μπάσκετ