ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε τον Παναθηναϊκό που… δεν ήθελε να δει!

Ο κόουτς Πρίφτης δεν έχει χρόνο, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι συνεχείς και το ρόστερ δεν έχει ούτε υψηλή ποιότητα ούτε και βάθος. Αλλα θα παλέψει.
Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε τον Παναθηναϊκό που… δεν ήθελε να δει!

Μπορεί να… καταπιεί σπαθιά και να κάνει διάφορα ταχυδακτυλουργικά ο Δημήτρης Πρίφτης ώστε να μεταμορφωθεί ο Παναθηναϊκός;

Η ουσία είναι ότι ο κόουτς Πρίφτης είδε στο Μονακό αυτά που… δεν ήθελε να δει. Και κυρίως μια ομάδα που δεν έβγαλε ενέργεια. Που δεν είχε καθόλου δημιουργία, που δεν κατάφερε να καλύψει τις δεδομένες αδυναμίες της.

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που δεν ανηκει και στο υψηλότερο επίπεδο. Και κυρίως με τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν στο ρόστερ να δημιουργούν αμφιβολίες για το αν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ριζικές.

Κι εννοούμε για παρεμβάσεις εσωτερικές εκτός κι αν βρεθούν κάποια καλά χρήματα. Οπότε ο Πρίφτης προφανώς και θα είναι ο πρώτος που θα χαρεί.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα της πρεμιέρας, τα πράγματα περιγράφονται από τα παρακάτω:

Παναθηναϊκός είχε στα 0/17 σουτ τους Πέρι και Νέντοβιτς που μάλιστα μαζί είχαν… -19 στην αξιολόγηση.

-Παράλληλα, μηδέν ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις μία στο ημίχρονο και στο ίδιο διάστημα είχε μηδέν πόντους από αιφνιδιασμό και 1/7 τρίποντα.

-Στο τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε σχεδόν τα διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ από την Μονακό (14-8) αλλά πήρε… λιγότερους πόντους από τις δεύτερες επιθέσεις (13 έναντι 14)!

-Δεν πήρε ΚΑΝΕΝΑ εύστοχο περιφερειακό σουτ από τη θέση 4.

-Οι μόλις 7 ασίστ (για 8 λάθη) φανερώνουν το σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία.

Γιώργος Παπαγιάννης χωρίς έναν καθαρό P&R point guard δε μπορεί να βοηθήσει επιθετικά. Κι αυτό πρέπει να το προσέξουν γιατί ο ψηλός στην επίθεση δείχνει απομονωμένος. Οι «πράσινοι» δεν έχουν καθόλου post παιχνίδι.

-Σε συνέχεια του θέματος Παπαγιάννη, ο Φλόιντ είναι παίκτης που έχει προοπτική, αλλά προς το παρόν… μαθαίνει! Δεν ήταν κακός στο Μονακό. Αλλά δεν είναι για πρώτος.

-Στο πέντε εναντίον πέντε ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο θέμα. Ειδικά όταν ΔΕΝ είναι έτοιμος ο Νέντοβιτς. Και όταν ΔΕΝ μπαινουν το σουτ. Και όταν ΔΕΝ έχει παιχνίδι στο post.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποια πράγματα.  ‘Όπως για παράδειγμα ότι ο πλέον ποιοτικός παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ακόμα δεν είναι έτοιμος. Προσπαθεί να βρει ρυθμό. Έχει χάσει μήνες. Και για μια ομάδα που δεν περισσεύει το ταλέντο, το να μην έχει τον Νέντοβιτς δημιουργεί μεγάλο θέμα.

Τι μπορεί να κάνει ο Δημήτρης Πρίφτης; Απ’ εδώ και πέρα να ανασυνταχθεί ενόψει της πρεμιέρας της Basket League (με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη) αλλά και του πολύ πιο δύσκολου αγώνα που ακολουθεί: Με την πολύ ισχυρή Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ.

Η πνευματική προετοιμασία των παικτών είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Διότι ξεκάθαρα δεν υπήρχε στο Μονακό αφού η προσέγγιση στον αγώνα ήταν εντελώς λανθασμένη. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετική υπόθεση, ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετικός αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι.

Θα ήθελε πολύ ο κόουτς Πρίφτης να έχει την οικονομική ευχέρεια ώστε να ενισχύσει την ομάδα. Αλλά και πάλι, θα έχουμε να κάνουμε με… οχτώ ξένους; Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα, ούτε και οι αξιόλογοι pg βρίσκονται έτσι απλά.

 

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Στην Τουρκία ο Χέιζ Ντέιβις για να συζητήσει με Φενέρ – Όχι στον Παναθηναϊκό

Στην Τουρκία ο Χέιζ Ντέιβις για να συζητήσει με Φενέρ – Όχι στον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χέιζ Ντέιβις απέρριψε τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται μεταξύ Χάποελ Τελ Αβίβ και Τούρκων.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: ΑΣ Καρδίτσας – Παναθηναϊκός 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

ΑΣ Καρδίτσας – Παναθηναϊκός 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

ΑΣ Καρδίτσας - Παναθηναϊκός σε ματς με ξεκάθαρο φαβορί αλλά και παγίδες, όπου η ένταση και ο ρυθμός καθορίζουν πολλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Πάει δυνατά και για Σάριτς με απόφαση Γιαννακόπουλου

Παναθηναϊκός: Πάει δυνατά και για Σάριτς με απόφαση Γιαννακόπουλου

Οι πράσινοι ανοίγουν κι άλλο τη μεταγραφική τους ατζέντα με στόχο παίκτη πρώτης γραμμής.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπορεί να τιμωρηθεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την καταγγελία του Παναθηναϊκού

Μπορεί να τιμωρηθεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την καταγγελία του Παναθηναϊκού

Η καταγγελία του Παναθηναϊκού ανοίγει θέμα πιθανών κυρώσεων από τη EuroLeague.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Χωρίς Σλούκα και Ναν στην Καρδίτσα ο Παναθηναϊκός

Χωρίς Σλούκα και Ναν στην Καρδίτσα ο Παναθηναϊκός

Δύο σημαντικές απουσίες αλλά και μία επιστροφή για τον Παναθηναϊκό ενόψει Καρδίτσας.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Νάιτζελ Χέις Ντέιβις σύμφωνα με τη Wikipedia

Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Νάιτζελ Χέις Ντέιβις σύμφωνα με τη Wikipedia

Μάλλον οι φίλοι του Παναθηναϊκού έβαλαν το... χερακι τους και άλλαξαν την ομάδα του Νάιτζελ Χέις Ντέιβις στη Wikipedia.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η τρελή πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις

Η τρελή πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Τουρκία, ο Αμερικανός φόργουορντ έχει τρεις συγκεκριμένες προτάσεις στο τραπέζι όλες με διάρκεια 2,5 ετών.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Χέιζ-Ντέιβις: Χαμός, Παναθηναϊκός και άλλες δύο ομάδες στο κόλπο

Χέιζ-Ντέιβις: Χαμός, Παναθηναϊκός και άλλες δύο ομάδες στο κόλπο

Αυτό είναι, ο Χέιζ-Ντέιβις είναι το απόλυτο πρόσωπο στην μπασκετική Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός στο κόλπο για τη μεταγραφή

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παρτίζαν – Παναθηναϊκός: Στο πρώτο έφυγε ο Ομπράντοβιτς στο δεύτερο;

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός: Στο πρώτο έφυγε ο Ομπράντοβιτς στο δεύτερο;

Το μπάσκετ έχει έναν περίεργο τρόπο να επαναλαμβάνει τον εαυτό του.

Μπάσκετ