ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Πιέρ Τζάκσον: Η πορεία του «δυναμίτη τσέπης», τα απίστευτα ρεσιτάλ και ο σοβαρός τραυματισμός

Ο Παναθηναϊκός έβαλε για τα καλά πλώρη για την απόκτηση του Πιέρ Τζάκσον και ο μικρός το δέμας (1,80μ.), αλλά μεγάλος «μπόμπερ» δείχνει να είναι προ των πυλών του ΟΑΚΑ. Ο Πιέρ Τζάκσον επιλέχθηκε για πολλούς λόγους. Ανάμεσά τους φυσικά το γεγονός ότι ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από την άλλη έχει πάρα πολλά «συν». Ο...
Πιέρ Τζάκσον: Η πορεία του «δυναμίτη τσέπης», τα απίστευτα ρεσιτάλ και ο σοβαρός τραυματισμός

Ο Παναθηναϊκός έβαλε για τα καλά πλώρη για την απόκτηση του Πιέρ Τζάκσον και ο μικρός το δέμας (1,80μ.), αλλά μεγάλος «μπόμπερ» δείχνει να είναι προ των πυλών του ΟΑΚΑ.

Ο Πιέρ Τζάκσον επιλέχθηκε για πολλούς λόγους. Ανάμεσά τους φυσικά το γεγονός ότι ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από την άλλη έχει πάρα πολλά «συν».

Ο 28χρονος Αμερικανός είναι γρήγορος και εκρηκτικός γκαρντ. Εχει πολύ γρήγορο πρώτο βήμα, σκοράρει μετά από ντρίμπλα. Σουτάρει με μεγάλα ποσοστά από τα 6,75μ. Είναι δυνατός και βοηθάει πολύ στην άμυνα παρά το μικρό ύψος του. Είναι πολύ καλός «κλέφτες». Είναι εξαιρετικός οργανωτικά, πασάρει εξαιρετικά. Μπορεί να τρέξει την ομάδα και ξέρει καλά να στήνει πικ ‘εν ρολ.

Πιέρ Τζάκσον: Τα «μείον»

Το ύψος του, τον… κάνει εύκολο στόχο στην άμυνα. Παρασύρεται κάποιες φορές και κάνει εύκολα το λάθος. Έχει κάποια θέματα στο ντράιβ όταν η αντίπαλη άμυνα είναι γεμάτη παίκτες.

To Sportime παρουσιάζει τον βίο και την πολιτεία του, τα απίστευτα ρεσιτάλ που έχει δώσει σε G-League (έβαλε 58 πόντους σε ένα ματς) και Κίνα (έβαλε 67 πόντους σε ένα παιχνίδι), αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η πορεία του

Ο Πιέρ Τζάκσον γεννήθηκε στις 29/8/1991 στο Λας Βέγκας. Αποφοίτησε από το Μπέιλορ (29,8π., 7,1ασ. στην τελευταία του χρονιά).

Επιλέχθηκε στο Νο 42 του ντραφτ του 2013 από τους Σίξερς, αλλά ανταλλάχθηκε αμέσως και πήγε στους Πέλικανς. Στο ΝΒΑ πάντως, δεν έπαιξε με καμία από τις δυο ομάδες. Εχει παίξει 8 ματς στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη με άλλο ομάδα, το Ντάλας (4,4π. με 27,3% στα τρίποντα, 1,1ριμπ., 2,4ασ.) τη σεζόν 2016-17.

Στην Ευρώπη έπαιξε σε Φενέρμπαχτσε (6 ματς με μ.ο. 3,3π., 1,3ριμπ., 1,3ασ.) το 2013-14, Τσεντεβίτα (15,8π., 1,2ριμπ., 6,6ασ. στην ΑΒΑ League) το 2016-17, Μακάμπι Τελ Αβίβ (είχε μ.ο. 14,5π. με 46,2% στα τρίποντα, 2,9ριμπ., 4,2ασ. 1,4κλεψ.) το 2017-18.

Εχει παίξει στην Κίνα (Μπεϊζίνγκ Φλάι Ντράγκονς και Σενζέν Λέοπαρντς με τους οποίους είχε μ.ο. 23π., 6ασ.), ενώ έχει περάσει και την G-League, όπου αγωνίστηκε στους Αϊνταχο Σταμπέιντ το 2013-14 και φέτος ήταν στους Σάουθ Μπέι Λέικερς (20,7π., με 39,9% στα τρίποντα, 3,9ριμπ., 5,9ασ.).

Τα ρεσιτάλ με τους 58 και τους 67π. αντίστοιχα

Στην καριέρα του έχει κάνει μεγάλα ματς στα οποία σκόραρε με ρυθμό οπλοπολυβόλου και δεν σταμάταγε να βάζει καλάθια.

Ο Τζάκσον έκανε… μαγικά πράγματα την σεζόν 2013-14 στην G-League. Το απόλυτο ρεσιτάλ του το έδωσε σε ένα ματς τους Αϊνταχο Σταμπέιντ με τους Τέξας Λέτζεντς στις 4/2/2014.

Εκεί έβαλε 58 πόντους και έσπασε το ρεκόρ στην G-League (το ρεκόρ είχε ο Μορις Αλμοντ με 53π.από το 2008)! Σε εκείνο το μας είχε 7/13 τρίποντα και συνολικά 24/33 σουτ, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 2 λάθη σε 45΄.12΄΄.

Τα διαπιστευτήριά του τα έδειξε και στην Κίνα κι εκεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Στις 25/10/2018 στην 3η αγωνιστική του Κινέζικου πρωταθλήματος η τότε ομάδα του Μπεϊζίνγκ Φλάι Ντράγκονς αντιμετώπιζε την μετέπειτά ομάδα του, τους Σενζέν Λέοπαρντς.

Ο Τζάκσον πήρε φωτιά και έκανε στάχτη το αντίπαλο καλάθι, καθώς το φόρτωσε με 67 πόντους, ενώ είχε ακόμα 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 43’! Σε εκείνο το ματς είχε 10/18 τρίποντα, 21/24 βολές, 8/8 δίποντα!

Άφησε σύξυλη την Βιλερμπάν

Δεν έχει δείξει σημάδια προβληματικού χαρακτήρα, αλλά την σεζόν 2013-14 έκλεισε στην Βιλερμπάν, πήγε στην Γαλλία, αλλά έγινε καπνός και ακόμα τον ψάχνουν οι άνθρωποι της ομάδας. Ο Αμερικανός αποκτήθηκε από την γαλλική ομάδα και ήταν τον Σεπτέμβριο στην Λιόν, αλλά είπε ότι του έλειπε η πατρίδα του και έτσι έφυγε, δεν έπαιξε ούτε μισό ματς και το συμβόλαιό του λύθηκε.

Ο σοβαρός τραυματισμός

Η μοίρα χτύπησε τον 28χρονο γκαρντ με ίσως τον πιο σοβαρό τραυματισμό που μπορεί να πάθει ένας παίκτης. Ο Τζάκσον υπέστη ρήξη αχίλλειου το καλοκαίρι του 2014 σε ένα ματς του Summer League του ΝΒΑ με τους Σίξερς. Ολοι έλεγαν τότε ότι θα έπαιζε με τους Σίξερς στο ΝΒΑ. Η ομάδα τον κράτησε μεν σε ένδειξη καλής θέλησης, λόγω του τραυματισμού του, αλλά δεν έπαιξε ποτέ όταν επανήλθε.

ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΕ TOYΣ 58 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ G-LEAGUE

 

ΤΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 67 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗ ΚΙΝΑ

 

Ο ΣΟΒΑΡΟΣ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΤΕΝΟΝΤΑ

Στέφανος Σύριγγας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Featured: Η Φενερμπαχτσέ δίνει 600.000 δολάρια για Γιουρτσεβέν

Η Φενερμπαχτσέ δίνει 600.000 δολάρια για Γιουρτσεβέν

Η Φενερμπαχτσέ καταθέτει πρόταση για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν και ο Παναθηναϊκός κοιτάζει τον Ματ Κοστέλο της Βαλένθια για αντικαταστάτη.

Featured
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Ρισόν Χολμς και τέλος οι μεταγραφές (vid)

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Ρισόν Χολμς και τέλος οι μεταγραφές (vid)

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρισόν Χολμς και έκλεισε το ρόστερ μια και δεν αναμένονται άλλες μεταγραφές

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Κώστας Σλούκας: «Έδειξε» Μπαρτζώκα για το καλάθι του Γιούλ κόντρα στη Ρεάλ!

Κώστας Σλούκας: «Έδειξε» Μπαρτζώκα για το καλάθι του Γιούλ κόντρα στη Ρεάλ!

Για μία ιδιαίτερη στιγμή μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σλούκας: Ήθελα να αποδείξω στον Ολυμπιακό ότι έκανε λάθος – Με άφησε με κακό τρόπο!

Σλούκας: Ήθελα να αποδείξω στον Ολυμπιακό ότι έκανε λάθος – Με άφησε με κακό τρόπο!

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε και πάλι για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ρισόν Χολμς στον Παναθηναϊκό: Ο πρώην NBAer υπογράφει στους «πράσινους»

Ρισόν Χολμς στον Παναθηναϊκό: Ο πρώην NBAer υπογράφει στους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός ενισχύει τη ρακέτα του με τον δυναμικό NBAer Ρισόν Χολμς, που ετοιμάζει βαλίτσες για ΟΑΚΑ μετά από σχεδόν μια δεκαετία παρουσίας στις ΗΠΑ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης άνοιξε την πόρτα…

Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης άνοιξε την πόρτα…

Ο Παναθηναϊκός και ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν πρόκειται να συνεργαστούν φέτος αλλά ο Έλληνας σέντερ άνοιξε την πόρτα για το μέλλον

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ξανά σενάρια για Βούτσεβιτς και Παναθηναϊκό από την Ισπανία!

Ξανά σενάρια για Βούτσεβιτς και Παναθηναϊκό από την Ισπανία!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να φέρει τον Βούτσεβιτς στην Ευρώπη;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Σλούκας είναι ο ίδιος Σλούκας που χειροκροτούσε την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ λόγω διαιτησίας υπέρ του Παναθηναϊκού;

Ο Σλούκας είναι ο ίδιος Σλούκας που χειροκροτούσε την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ λόγω διαιτησίας υπέρ του Παναθηναϊκού;

Η αντίθεση ανάμεσα στις δύο τοποθετήσεις είναι εντυπωσιακή αλλά και αποκαλυπτική.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Κράτησε τον Γιουρτσεβέν

Παναθηναϊκός: Κράτησε τον Γιουρτσεβέν

Ο Παναθηναϊκός κρατά στο ρόστερ του και τον Γιουρτσεβέν και πλέον αυτό που μένει είναι η απόκτηση ενός ακόμα ψηλού

Μπάσκετ