ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ζαλγκίρις- Παναθηναϊκός: Βεβαίως και υπάρχει το «ΠΡΕΠΕΙ»

Ο αγώνας είναι εκτός έδρας αλλά δε μοιάζει με τους υπόλοιπους. Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να νικήσει, ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να κάνει έστω και μισό βήμα μπροστά και να δείξει κάτι.
Ζαλγκίρις- Παναθηναϊκός: Βεβαίως και υπάρχει το «ΠΡΕΠΕΙ»

Ο Παναθηναϊκός αναζητά στο Κάουνας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Euroleague κόντρα στην Ζαλγκίρις που έχει ρεκόρ 0-9!

Από πότε έχει να νικήσει εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός; Το είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ ότι η τελευταία του νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ ήταν στις 5 Φεβρουαρίου του 2021. Στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από τότε μετρά δέκα συνεχόμενες ήττες. Πέντε φέτος και πέντε… κάβα από πέρυσι. Γενικά μακριά από το ΟΑΚΑ πέφτει πολύ καθώς περιορίζεται στους 65,6 πόντους. Με αποκορύφωμα τον αγώνα στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα όταν πέτυχε 48!

Συμπερασματικά; Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ στην αποστολή του στο Κάουνας (20:00-NS PRIME). Διότι θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να νικήσει εκτός έδρας και στη Λιθουανία έχει αυτή την προοπτική. Δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα, άλλωστε για τον φετινό Παναθηναϊκό τίποτα δεν είναι εύκολο.

Θα πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να αποδείξουν και οι πράσινοι ότι η ήττα και το «δεν πειράζει» δε μπορεί να γίνουν συνήθεια.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δε θα έχει στη διάθεσή του τον Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος λόγω ίωσης έμεινε στην Αθήνα. Ο Ζαλγκίρις θα παρουσιάσει τον Τάι Γουέμπστερ, το Νεοζηλανδό που θα δώσει τον δεύτερο αγώνα του στη διοργάνωση με τους Λιθουανούς.

Η Ζαλγκίρις διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην Euroleague με 68,5 πόντους κατά μέσο όρο. Μόνο η Μπασκόνια σκοράρει λιγότερους.

Επίσης έχει και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με παθητικό στους 81,4 πόντους. Η ΤΣΣΚΑ την… περνάει για λίγο (έχει 81,8).

Εντός έδρας, πάντως, δέχεται 74,7 πόντους αλλά στην επίθεση δε βελτιώνεται και ιδιαίτερα (69,3 πόντοι).

Μέσα στην έδρα της επίσης σουτάρει με 48% στα δίποντα (η χειρότερη ομάδα στη διοργάνωση σ’ αυτόν τον τομέα) και περίπου κοντά στο 35% στα τρίποντα.

Τα στατιστικά των Λιθουανών

Είναι ξεκάθαρο ότι ο παίκτης που ξεφεύγει από τη γενική μετριότητα (και πάλι καλά…) της Ζαλγκίρις είναι ο Τζος Νέμπο. Ο Στρέλνιεκς είναι ο μόνος με διψήφιο μέσο όρο πόντων, που τον προσεγγίζει και ο Λεκαβίτσιους. Ο τελευταίος μαζί με τον Καλνιέτις αποτελούν και την πηγή δημιουργίας της Ζαλγκίρις.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός AKTOR: Αβεβαιότητα για Ντουμπάι

Παναθηναϊκός AKTOR: Αβεβαιότητα για Ντουμπάι

Επιθέσεις στο Ντουμπάι δημιουργούν ερωτήματα για τη διεξαγωγή του αγώνα Dubai BC με τον Παναθηναϊκό AKTOR στις 24 Μαρτίου.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Αυτά είναι τα έξι επόμενα κρίσιμα ματς στη Euroleague

Παναθηναϊκός: Αυτά είναι τα έξι επόμενα κρίσιμα ματς στη Euroleague

Ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει μια εξάδα δύσκολων και κρίσιμων αγώνων στη συνέχεια της πορείας στη Euroleague

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τώρα χαμηλώστε τα φώτα…

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τώρα χαμηλώστε τα φώτα…

Τελικά το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από αυτή που θα περίμενε κανείς για ένα τέτοιο ματς

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Παρί 99-104: Από το Κύπελλο… στην απότομη προσγείωση

Παναθηναϊκός – Παρί 99-104: Από το Κύπελλο… στην απότομη προσγείωση

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-θρίλερ από την Παρί στο OAKA με 99-104, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η πρόβλεψη του Τάκη Τσουκαλά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ είναι 22-7…

Η πρόβλεψη του Τάκη Τσουκαλά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ είναι 22-7…

Σίγουρος για το 22-7 ο Τάκης Τσουκαλάς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ την άλλη Παρασκευή…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι τόσο κρίσιμο όσο ένα ματς πλέι οφ

Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι τόσο κρίσιμο όσο ένα ματς πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δώσουν το ντέρμπι έχοντας μεγάλο βαθμολογικό άγχος πάνω από το κεφάλι τους

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Παρί: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός – Παρί: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός - Παρί Ευρωπαϊκή βραδιά υψηλής έντασης με στόχο τον έλεγχο του ρυθμού και καθοριστικές λεπτομέρειες στο φινάλε.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μεγάλη ανατροπή στον Παναθηναϊκό

Μεγάλη ανατροπή στον Παναθηναϊκό

Από εκεί που φαινόταν σίγουρο πως θα φύγει από τον Παναθηναϊκό, δε θα πρέπει να θεωρείται και τόσο δεδομένο

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Συναγερμός με Ναν στον Παναθηναϊκό

Συναγερμός με Ναν στον Παναθηναϊκό

Άπαντες στον Παναθηναϊκό βλέπουν ως turning point το ματς με την Παρί, συναγερμός όμως με τον Ναν που έμεινε εκτός προπόνησης

Μπάσκετ