ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Η Παρτιζάν που του έδειξε τη διαφορά της «ομάδας» και ο Ναν που πρέπει να κόψει τις «Αμερικανιές»

Ο Παναθηναϊκός θέλει χρόνο ακόμη ώστε να γίνει «ομάδα», κάτι που του έδειξε η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Παναθηναϊκός: Η Παρτιζάν που του έδειξε τη διαφορά της «ομάδας» και ο Ναν που πρέπει να κόψει τις «Αμερικανιές»

Κακή ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, και όχι γιατί έχασε από μια ομάδα στην οποία είναι προπονητής είναι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η οποία πέρσι «άγγιξε» την πρόκριση στο Final-4, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε.

Με 4:18 για το τέλος του κανονικού αγώνα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε το ξέσπασμα που χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +10 και να είναι το απόλυτο αφεντικό του παρκέ.

Ίσως ούτε ο «Ζοτς» να μην περίμενε η Παρτιζάν επιστρέψει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Οι Παρτιζάνοι ως τώρα δεν θυμίζουν το καλοδουλεμένο σύνολο που θύμιζαν πέρσι ως και τα πλέι οφ με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Euroleague Ρεάλ. Έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές στο ρόστερ (σημαντική απώλεια ο πράσινος πλέον Λεσόρ), ενώ έχουν σαφώς μικρότερο μπάτζετ και ποιότητα από τον Παναθηναϊκό.

Και όμως στα τελευταία 4:18 του κανονικού αγώνα και ακόμη περισσότερο στο 5λεπτο της παράτασης, φάνηκε ποια από τις δύο είναι ποιο «ομάδα». Ο Παναθηναϊκός κλονίστηκε όταν η Παρτιζάν άρχισε να μειώνει τη διαφορά και άρχισε να κάνει ό,τι ακριβώς δεν έπρεπε ώστε να  τη βάλει πάλι στο ματς. Το επιμέρους 29-14 ως το τέλος του ματς τα λέει όλα.

Παναθηναϊκός: Η Παρτιζάν που του έδειξε τη διαφορά της «ομάδας» και ο Ναν που πρέπει να περιορίσει τις «Αμερικανιές»

Αντιθέτως οι Σέρβοι, υπό την ψύχραιμη καθοδήγηση του Ομπράντοβιτς διατήρησαν την ψυχραιμία τους κατάφεραν και εξαιρετικές άμυνες να παίξουν και να βρουν πολύ σκοράρισμα μέσα στη ρακέτα, αλλά και μεγάλα σουτ

Οι πράσινοι εγκλωβίστηκαν και στις δύο μεριές του παρκέ, ατού όπως ο Μήτογλου έμειναν αποκομμένα από το υπόλοιπο σύνολο, ενώ ο Σλούκας έμεινε στον πάγκο από επιλογή του Αταμάν που ίσως ήταν λανθασμένη.

Πανικός δεν χρειάζεται, απλά κάποιος χρόνος ακόμη. Που βρισκόταν ο Παναθηναϊκός δύο μήνες και που τώρα. Τώρα είναι σαφώς πιο ομάδα, αλλά σε οριακές καταστάσεις όπως το παιχνίδι με την Παρτιζάν που είναι πιο «ομάδα» τη δεδομένη στιγμή.

Το «τριφύλλι» τα κατάφερε με τις Βαλένθια, Βίρτους, Ζαλγκίρις και Άλμπα, όμως για κάποιες «ειδικές» καταστάσεις όπως το παιχνίδι στο Βελιγράδι θέλει λίγο ακόμη «τριβή». Κρίμα γιατί έχασε μια νίκη που θα έδινε ώθηση 4άδας.

Από εκεί και πέρα ο Κέντρικ Ναν παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται και προσαρμόζεται σιγά σιγά. Ακόμη όμως κάποιες… αμερικανιές δεν τις έχει κόψει. Τα πήγε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο Βελιγράδι (19π.), όμως στα κρίσιμα σημεία λειτούργησε… α λα NBA. Εκβίασε προσπάθειες, επιχείρησε τραβηγμένα σουτ και πήγε κατά μέτωπο σε ολόκληρη την άμυνα της Παρτιζάν. Ναι ο Παναθηναϊκός θέλει το «φαντεζί» και το διαφορετικό από εκείνον, όμως και ο Ναν πρέπει να μπει σε ένα ευρωπαϊκό καλούπι.

Οπως και ολόκληρος ο Παναθηναϊκός και αυτός θέλει λίγο χρόνο ακόμη…

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Φιλαδέλφεια Σίξερς – Νιου Γιορκ Νικς: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Φιλαδέλφεια Σίξερς – Νιου Γιορκ Νικς: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Φιλαδέλφεια Σίξερς - Νιου Γιορκ Νικς υπόσχεται ένταση ρυθμό μεγάλες φάσεις δυνατές μονομαχίες και μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η ατυχία δεν λέει να αφήσει την ΑΕΚ

Η ατυχία δεν λέει να αφήσει την ΑΕΚ

Ο αρχηγός της Ένωσης ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο σε ανύποπτη φάση του αγώνα και αποχώρησε άμεσα από το παρκέ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιούρι Ζντοβτς: Μαθαίνουμε από τέτοια ματς

Γιούρι Ζντοβτς: Μαθαίνουμε από τέτοια ματς

Ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε για την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Μπιλμπάο και τα ματς με το Περιστέρι στους 8.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: O ΠΑΟΚ Στους 8 παρά το 87-88 από τη Μπιλμπάο

O ΠΑΟΚ Στους 8 παρά το 87-88 από τη Μπιλμπάο

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 87-88 από την Μπιλμπάο αλλά προκρίθηκε στους 8 του FIBA Europe Cup και θα παίξει με το Περιστέρι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Η ΑΕ Γλαύκος Έσπερος 101-83 τον Προμηθέα

Η ΑΕ Γλαύκος Έσπερος 101-83 τον Προμηθέα

Η ΑΕ Γλαύκου Έσπερου νίκησε 101-83 τον ΕΑ Προμηθέα 2014 σε εξ αναβολής αγώνα της 17ης αγωνιστικής.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Χέιζ Ντέιβις: Γύρισε το παιχνίδι ο ΠΑΟ

Χέιζ Ντέιβις: Γύρισε το παιχνίδι ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κερδίζει έδαφος για τον Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις μετά την αβεβαιότητα στη Χάποελ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Άρης Betsson: Εκτός EuroCup μετά το 111-92

Άρης Betsson: Εκτός EuroCup μετά το 111-92

Ο Άρης Betsson ηττήθηκε 111-92 από την Cluj και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EuroCup κλείνοντας με 8-10.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Έχει θέμα με τις απουσίες

Ολυμπιακός: Έχει θέμα με τις απουσίες

Ο Ολυμπιακός δεν είναι βέβαιο πως με τον Ερυθρό Αστέρα θα έχει τους παίκτες που έλειπαν με τραυματισμό και με Βίρτους

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Λε Μαν – Γαλατασαράι: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Λε Μαν – Γαλατασαράι: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Λε Μαν - Γαλατασαράι στο Basketball Champions League, ματς έντασης και επαφών, με ριμπάουντ, άμυνες και καθοριστικές κατοχές.

Μπάσκετ