ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Έχουμε ξανά τελικούς! Ντέρμπι, νέα δεδομένα και μια μάχη (που μπορεί να φτάσει) μέχρι τέλους

Οι δύο πρώτοι τελικοί της Basket League, αλλά και οι απώλειες που έχει ο Ολυμπιακός συνηγορούν στο ότι ο τίτλος μπορεί να κριθεί ακόμη και στο 5ο παιχνίδι.
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Έχουμε ξανά τελικούς! Ντέρμπι, νέα δεδομένα και μια μάχη (που μπορεί να φτάσει) μέχρι τέλους

Αν ο πρώτος τελικός του ΣΕΦ (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 73-70) «άναψε» ελπίδα στους απανταχού Έλληνες μπασκετόφιλους για ανταγωνιστικούς τελικούς στη φετινή Basket League, ο δεύτερος (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-65 ) στο ΟΑΚΑ, πιστοποίησε οτι αυτό είναι και το πιθανότερο να συμβεί τελικά.

Κάτι το ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάζεται επηρεασμένη μετά τον οδυνηρό τρόπο με τον οποίον ηττήθηκε στον τελικό της Euroleague, κάτι το ότι ο Παναθηναϊκός βγάζει νεύρο και αντίδραση, εν αντιθέσει με όσα είδαμε στη σειρά με το Περιστέρι όπου έμοιαζε να κάνει αγγαρεία, δεν θέλει και πολύ.

Βεβαίως και ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί για τον τίτλο και τα δεδομένα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν οι πράσινοι είχαν νικήσει στο πρώτο παιχνίδι. Εκεί που επέστρεψαν δύο και τρεις φορές στο σκορ (λίγο πριν το τέλος προσπέρασαν μάλιστα), όμως τελικά λύγισαν στο… σουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να βρίσκονται τώρα στο 2-0.

Σε κάθε περίπτωση έδειξαν πως είναι «εδώ» και σε συνδυασμό με τα νέα αγωνιστικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν στον Ολυμπιακό, οι ισορροπίες δεν θέλουν και πολύ για να αλλάξουν. Ο Κώστας Σλούκας ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα θα παίξει και ναι μεν θα παίξει στον τριτο τελικό στο ΣΕΦ, όμως μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Πειραιώτες όμως ακούει στο όνομα του Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος αποχώρησε τραυματίας (υπέστη οστικό οίδημα στην οπίσθια επιφάνεια του έσω κνημαίου κονδύλου δεξιού γονάτου) και η συμμετοχή του στον τρίτο τελικό παραμένει ως αυτή τη στιγμή εξαιρετικά αμφίβολη.

Σε αυτά προσθέστε και την απουσία του Κάνααν ο οποίος στα πλέι οφ και το final-4 της Euroleague είχε εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επιπλέον στον δεύτερο τελικό είδαμε παίκτες όπως ο ΜακΚίσικ, ο Λαρεντζάκης και Λούντζης να μην ανταποκρίνονται και να μην μπορούν να δώσουν όσα ήθελε η ομάδα τους όταν έλειψε και ο Γουόκαπ ο οποίος αποβλήθηκε.Έτσι η αρχηγική εμφάνιση που έκανε ο Κώστας Παπανικολάου δεν ήταν αρκετή.

Αντιθέτως για τον Παναθηναϊκό βγήκε μπροστά ο Λευτέρης Μαντζούκας και έτσι το τριφύλλι κατάφερε να νικήσει παρότι ο… αδιάφορος τον τελευταίο καιρό Ντέρικ Γουίλιαμς έμεινε στο παρκέ μόλις 7 λεπτά.

Γενικότερα η ομάδα του Χρήστου Σερέλη κατάφερε και πάλι να επιστρέψει στο ματς 2-3 φορές και όπως διαβάσατε στο Sportime ο Παναθηναϊκός είχε στο τέλος το καθαρό μυαλό να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του Ολυμπιακού.

Βάσει των παραπάνω ο τρίτος τελικός την προσεχή Κυριακή (11/9, 21:15) στο ΣΕΦ μπορεί να κρίνει πάρα πολλά για τον φετινό πρωταθλητή.

Φυσικά να μην ξεχνάμε τις παραμέτρους των τιμωριών με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη τιμωρηθεί με κεκλεισμένων των θυρών (εφόσον φτάσουμε στο 5ο ματς και δεν πέσει η ποινή) και τον Παναθηναϊκό να είναι πιθανό να τιμωρηθεί αναλόγως μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Πέρα από αυτά βασικότερο όμως είναι ότι «έχουμε τελικούς» και όχι ένα έργο με γνωστό τέλος. Το βλέπει κανείς από το ενδιαφέρον των οπαδών. Το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός «τρένταρε» στα social media, στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, αλλά και τις ιστοσελίδες.

Το βλέπεις και από το πάθος των παικτών των δύο ομάδων, από το περιεχόμενο των δηλώσεων των δύο προπονητών και από την ένταση που υπήρξε στα παρκέ και των δύο γηπέδων.

Ακόμη και οι ανακοινώσεις που έβγαλαν εκατέρωθεν (και η ανάρτηση Γιαννακόπουλου) για να διαμαρτυρηθούν καταδεικνύει αυτό που λέμε. Οι τελικοί της Basket League θυμίζουν κάτι από το ένδοξο παρελθόν.

Φυσικά ασχήμιες όπως τα έκτροπα που έλαβαν χώρα από κάποιους ανεγκέφαλους είναι κατακριτέες και μη αποδεκτές. Όπως και η αέναη κουβέντα για τη διαιτησία με τους «αιώνιους» να διαμαρτύρονται για το ποιος… ευνοείται λιγότερο επί της ουσίας. Όμως όλο το υπόλοιπο είναι… μπάσκετ!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έχουμε ξανά τελικούς! Ντέρμπι, νέα δεδομένα και μια μάχη που μπορεί αν φτάσει σε πέμπτο παιχνίδι.

Σε αυτές τις ασχήμιες «απαντά» με τον καλύτερο τρόπο η συγκλονιστική εικόνα με τον Μποχωρίδη να κρατάει το χέρι του τραυματία Βεζένκοφ και μετά να τον ψάχνει στα αποδυτήρια για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του. Έστω κι αν στη συνέχεια οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα έβαλαν μαζί του, αλλά και με τη διαιτησία… 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ αναμέτρηση Κυπέλλου με έντονο παλμό και υψηλές απαιτήσεις, σε παιχνίδι που δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ηρακλής – Μύκονος: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ηρακλής – Μύκονος: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ηρακλής - Μύκονος, παιχνίδι Κυπέλλου με ένταση και στόχο την πρόκριση, σε αναμέτρηση που κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 81-67: Κυριαρχία και πρόκριση αλλά τους κοψοχόλιασε ο Τάιρικ Τζόουνς

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 81-67: Κυριαρχία και πρόκριση αλλά τους κοψοχόλιασε ο Τάιρικ Τζόουνς

Το... μυαλό όλων στον Ολυμπιακό από την τρίτη περίοδο και μετά ήταν τι γίνεται με τον Τάιρικ Τζόουνς που αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Τάιρικ Τζόουνς

Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Τάιρικ Τζόουνς

Λαχτάρα στον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό στο γόνατο του Τάιρικ Τζόουνς που έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Άρης: Αγνώριστος και εκτός Κυπέλλου – Σοκ αποκλεισμού από το Μαρούσι

Άρης: Αγνώριστος και εκτός Κυπέλλου – Σοκ αποκλεισμού από το Μαρούσι

Βαρύς και απρόσμενος αποκλεισμός για τον Άρη στο Final 8 του Κυπέλλου από το εξαιρετικό Μαρούσι...

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο Allwyn Game Time: Δύσκολα τα νοκ άουτ παιχνίδια, ανυπομονούμε για τον τελικό (vid)

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο Allwyn Game Time: Δύσκολα τα νοκ άουτ παιχνίδια, ανυπομονούμε για τον τελικό (vid)

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού μιλάει για το Allwyn Final 8 Κύπελλο Μπάσκετ, τον Κέντρικ Ναν και την κορυφαία πεντάδα της Euroleague

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Allwyn Final 8: Οι παίκτες των πρώτων προημιτελικών περιγράφουν συμπαίκτες τους σε 24 δευτερόλεπτα (vid)

Allwyn Final 8: Οι παίκτες των πρώτων προημιτελικών περιγράφουν συμπαίκτες τους σε 24 δευτερόλεπτα (vid)

Το απόλυτο teammate challenge από την Allwyn λίγο πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Μπορεί ο Χέιζ Ντέιβις να γίνει ο «μεσσίας» της σεζόν;

Παναθηναϊκός: Μπορεί ο Χέιζ Ντέιβις να γίνει ο «μεσσίας» της σεζόν;

Ο Χέιζ Ντέιβις είναι ο παίκτης που μπορεί να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αγωνιστικό τέλμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός - ΑΕΚ σε νοκ άουτ βραδιά Κυπέλλου, με ένταση, δυνατές μονομαχίες, πίεση στην άμυνα και κρίσιμες αποφάσεις στο φινάλε.

Μπάσκετ