Παναθηναϊκός: Παραλίγο να γίνει ξανά… μπλουζάκι με το 73-38 αλλά είχε τον Σλούκα
Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ό,τι ήθελε.
Παραλίγο και ο Ερυθρός Αστέρας να κάνει… μπλουζάκι με το 73-38 ξανά, όπως τότε ο Ολυμπιακός στους τελικούς του ’96. Στο 29’, το σκορ έγραφε 65-37, μια εικόνα που έκανε ακόμα και τους πιο ψύχραιμους να θυμηθούν μία από τις πιο σκοτεινές ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έδειχναν χαμένοι στο παρκέ, χωρίς ενέργεια, χωρίς ρυθμό, χωρίς πλάνο.
Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ό,τι ήθελε. Έπαιζε με πίεση σε όλο το γήπεδο, έτρεχε στο τρανζίσιον, έβρισκε σωστές αποστάσεις και κινούνταν με μαθηματική ακρίβεια χωρίς την μπάλα.
Το -28 στο φινάλε της τρίτης περιόδου έκανε τους φίλους του Παναθηναϊκού να παγώσουν. Ο φόβος πως θα γραφτεί ιστορία με… αρνητικό τρόπο ήταν πραγματικός. Κι αν δεν υπήρχε εκείνο το μικρό ξέσπασμα στο φινάλε, το σκορ θα έπαιρνε διαστάσεις ιστορικής συντριβής, όπως τότε στο ΣΕΦ με το αξέχαστο 73-38 στους τελικούς του 1996.
Ο Σλούκας οδήγησε το «τριφύλλι» σε αυτό το μικρό ξέσπασμα, μειώνοντας τη διαφορά στους 13 πόντους, μια ένδειξη ότι, ακόμη και στις δύσκολες βραδιές, ο Παναθηναϊκός δεν παραδίνεται.