ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ- Ολυμπιακός 87-89: Επαγγελματίας νικητής

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε και πάλι επί ισπανικού εδάφους αφού μετά την Μπαρτσελόνα γονάτισε και την Ρεάλ. Ο Σλούκας το νικητήριο καλάθι με 3'' για το τέλος
Ρεάλ- Ολυμπιακός 87-89: Επαγγελματίας νικητής

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ψύχραιμος κι εύστοχος με 3” να απομένουν για το τέλος και ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από την Μαδρίτη (89-87).

Ο Ολυμπιακός έκανε το 3/3 και πλέον σαρώνει στην Euroleague αφού μετά την Βαρκελώνη πέρασε κι από την Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ. Τρομερή αντίδραση από τους Πειραιώτες που ξεπέρασαν την αστοχία τους στα τρίποντα παίζοντας έξυπνα στο τέλος. Μεγάλη κίνηση από τον Μπαρτζώκα το σχήμα με Σλούκα- Γουόκαπ- Λαρεντζάκη που άλλαξε όλο τον αγώνα.

Νέο double- double από τον Βεζένκοφ (23 πόντοι και 12 ριμπάουντ), εξαιρετικός ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής Σλούκας (14 πόντοι και 7 ασίστ), πάλι με «κρύο αίμα» και άγνοια κινδύνου ο Λαρεντζάκης, καθοριστικός ο Γουόκαπ, ανεβασμένος ο ΜακΚίσικ.

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε στην έδρα της Ρεάλ έχοντας 28% στα τρίποντα και ο αντίπαλος 44% αντίστοιχα.

Η πρώτη περίοδος ήταν αμφίρροπη με την Ρεάλ να «κλείνει» με βραχεία κεφαλή (21-20) και με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα (4/9) όπως και δημιουργία (8 ασίστ). Ο Ολυμπιακός είχε θέμα στο μακρινό σουτ (2/9 τρίποντα) ενώ πήρε και τους 20 πόντους του μόνο από τρεις παίκτες (Γουόκαπ και Βεζένκοφ από 7 και 6 ο Φαλ).

Με δεδομένη την αστοχία από τη γραμμή του τρίποντου (2/11 στο πρώτο ημίχρονο) οι Πειραιώτες προσπάθησαν να «χτυπήσουν» κοντά στο καλάθι. Ο αγώνας ουσιαστικά δεν άλλαξε μορφή αφού οι δύο ομάδες ήταν σταθερά κοντά και το ημίχρονο έληξε 38-37 για την Ρεάλ. Όπως προαναφέραμε τα 2/11 τρίποντα του Ολυμπιακού ήταν μεγάλο πρόβλημα και συνέχισαν να είναι και στην 3η περίοδο.

Την ίδια στιγμή που ο Τζάναν Μούσα έφτανε τα 3/3 τρίποντα, η Ρεάλ σούταρε κοντά στο 45% και ο Ολυμπιακός ήταν στα 3/14 η κατάσταση στο σκορ ακόμα ήταν ρευστή (55-52). Όμως το τρίποντο του Κάνααν αφύπνισε τον Ολυμπιακό που μέσα σε ενάμιση λεπτά έτρεξε σερί 7-0 με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά με 59-57 κι ενώ απέμεναν 2 λεπτά για το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο ΜακΚίσικ ήταν ο παίκτης που έδινε πνοή κι ενέργεια στον Ολυμπιακό στο διάστημα αυτό ενώ ο Βεζένκοφ ήταν πάλι παραγωγικός έχοντας ξεπεράσει τους 20 πόντους κι έχοντας ακόμα ένα double- double από το 29’.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο αρχικά με 6-0 (σκορ 68-63) και στη συνέχεια βρέθηκε στο 73-67 καθώς οι παίκτες της συνέχισαν να σουτάρουν καλά έξω από τα 6,75μ.

Ο Λαρεντζάκης  με 5 συνεχόμενους πόντους κράτησε κοντά τον Ολυμπιακό (76-72). Με το σκορ στο 83-79 και με 2’38’’ για το τέλος ο Μπαρτζώκας επανέφερε τον Γουόκαπ σε σχήμα με Σλούκα και Λαρεντζάκη (απέσυρε τον Πίτερς). Ένα μεγάλο τρίποντο του Λαρεντζάκη (1’51’’) έφερε το σκορ στον πόντο, ακολούθησε καλή άμυνα και κλέψιμο που οδήγησε σε καλάθι του Σλούκα κι έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (84-83). Νέα καλή άμυνα του Μπόλομποϊ κι επιθετικό φάουλ του Ταβάρες έδωσε νέα ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους».

Με 58’’ πλέον για το φινάλε ο Μπόλομποϊ είχε δικαίωμα για δύο βολές κι ευστόχησε μόνο στην πρώτη (85-83). Ο Γιουλ είχε 2/2 βολές (85-85) ενώ με 32,7’’ για τη λήξη ο Σλούκας κέρδισε 2 βολές από φάουλ του Κοσέρ. Ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά μπροστά (87-85) αλλά ο Γιουλ επέμενε και 20’’ πριν το τέλος ισοφάρισε. Όμως ο Σλούκας το πήρε πάνω του και αφού προσποιήθηκε στον Ταβάρες ευστόχησε για το 89-87.

Απέμεναν πλέον 3’’, ο Ταβάρες αστόχησε και ο Ολυμπιακός έφυγε με τη μεγάλη νίκη

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37,  62-63,  87-89

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοσέρ 3, Αμπάλντε, Χεζόνια 5, Ροντρίγκεθ 3, Ντεκ 5, Πουαριέ 2, Κορνελί 11, Ταβάρες 14, Γιουλ 14, Γιαμπουσελέ 13, Μούσα 17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 9, Κάνααν 3, Λούντζης, Λαρεντζάκης 8, Φαλ 6, Σλούκας 14, Βεζένκοφ 23, Μπόλομποϊ 11, Πίτερς 5, Μπλακ, ΜακΚίσικ 10

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

https://youtu.be/vkYgkuHvrSA

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός BC- ΑΕΚ BC κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός BC- ΑΕΚ BC κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της GBL, σε ένα παιχνίδι που απαιτεί καθαρό μυαλό και σκληρές άμυνες.

Μεταδόσεις
Μπάσκετ: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φαβορί για τον πάγκο της Ανατολού Εφές αλλά υπάρχει κόλλημα

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φαβορί για τον πάγκο της Ανατολού Εφές αλλά υπάρχει κόλλημα

Δεν μιλάμε για ολοκληρωτική... καταστροφή στις συζητήσεις Σφαιρόπουλου - Εφές, αλλά για πάγωμα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Κρις Πολ: Τρελάθηκαν και τον στέλνουν στον Ολυμπιακό

Κρις Πολ: Τρελάθηκαν και τον στέλνουν στον Ολυμπιακό

Θέλει ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του να είναι μία ομάδα όπου θα έχει ρόλο.

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με ομπρέλα ο Τάκης Τσουκαλάς για τον Παναθηναϊκό και το ΣΕΦ

Με ομπρέλα ο Τάκης Τσουκαλάς για τον Παναθηναϊκό και το ΣΕΦ

Έκανε το κομμάτι του ο Τάκης Τσουκαλάς βγάζοντας ομπρέλα για να απευθυνθεί στους φίλους του Παναθηναϊκού…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Είχε το μυαλό του στο… ΣΕΦ και ο Ναν το… δικό του αλλού

Η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε το κάθε λάθος του Παναθηναϊκού, κρατώντας τους Ισπανούς στο παιχνίδι ενώ στην Euroleague χρειάζεται και άμυνα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: «Το ΣΕΦ δεν πάει άλλο»: Η επιστολή εργαζομένων γκρεμίζει τα άλλοθι πολιτείας και εμπλεκόμενων

«Το ΣΕΦ δεν πάει άλλο»: Η επιστολή εργαζομένων γκρεμίζει τα άλλοθι πολιτείας και εμπλεκόμενων

Η σκληρή επιστολή των εργαζομένων του ΣΕΦ προς το Υπουργείο αποκαλύπτει εγκατάλειψη, υποστελέχωση και πλήρη αδράνεια. Η Τσιλιγκίρη και η κυβέρνηση βρίσκονται πλέον χωρίς δικαιολογίες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

ΣΕΦ – αναβολές και «τρύπια βάρκα»: Τι κάνει η Χριστίνα Τσιλικίρη τόσα χρόνια στον προεδρικό θώκο;

Η θητεία της Χριστίνας Τσιλιγκίρη στο ΣΕΦ φέρνει έντονα ερωτήματα: γιατί το στάδιο παραμένει ανοχύρωτο, παρά τη στενή σχέση της με την κυβέρνηση που όφειλε να προχωρήσει τα έργα;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Πότε θα γίνει το ματς με τη Φενέρ

Ολυμπιακός: Πότε θα γίνει το ματς με τη Φενέρ

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε με τη Φενέρ λόγω της κακοκαιρίας και αυτές είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες για το τζάμπολ

Μπάσκετ
Μπάσκετ: «Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

«Πισίνα και πιθανή διακοπή» – Το MEGA και το ρεπορτάζ του για το ΣΕΦ εκθέτει και τον μπασκετικό Ολυμπιακό (vid)

Προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος που επέλεξε το MEGA να χειριστεί την υπόθεση του ΣΕΦ για τον μπασκετικό Ολυμπιακό

Μπάσκετ