ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με το… σπαθί του και όχι με θαύματα

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολλές ελπίδες να επαναλάβει την επική του πρόκριση απέναντι στην Άρσεναλ
Ολυμπιακός: Με το… σπαθί του και όχι με θαύματα

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές ελπίδες να επαναλάβει την επική του πρόκριση με την Άρσεναλ, κάτι που κέρδισε με το σπαθί του και όχι με θαύματα.

Μια μεγάλη βραδιά έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Κοντράρεται με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League. Και με το σπαθί του κέρδισε το δικαίωμα να σκέφτεται την πρόκριση.

Θαύματα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν. Αλλά γίνονται μία φορά. Ο Ολυμπιακός, αυτό που έχει κάνει τα τρία τελευταία χρόνια, με αγγλικές ομάδες, δεν το λες θαύμα.

Η περσινή επική πρόκριση με την Άρσεναλ, μπορεί να ήρθε στην παράταση, αλλά ήταν προϊόν δουλειάς. Εκείνη την περίοδο οι Πειραιώτες ήταν σε τρομερή κατάσταση.

Πήγαν στο Λονδίνο με την ήττα 1-0 από το πρώτο παιχνίδι. Αλλά φαινόταν στα πρόσωπα των παικτών πως το είχα. Κάτι που τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Για να έρθει το γκολ του Σισέ κι εκείνο του Ελ Αραμπί να δώσουν το εισιτήριο. Με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κάθε χρόνο αγγλική ομάδα.

Και τα πάει πολύ καλά. Το 2018 απέκλεισε την Μπέρνλι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2019 έφερε 2-2 εντός με την Τότεναμ για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο δεύτερο ματς στο Λονδίνο προηγήθηκε 2-0 και από κάποια παιδικά λάθη στην άμυνα ηττήθηκε με 4-2. Στο Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε την Άρσεναλ.

Στην πορεία έμεινε εκτός από την Γουλβς αν και στάθηκε άτυχος στον επαναληπτικό (1-1 εντός, ήττα 1-0 εκτός). Με το δεύτερο ματς στο «Μολινό» να διεξήχθη τον Αύγουστο, λόγω της πανδημίας.

Φέτος αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Σίτι, όπου γνώρισε ήττες και στα δύο ματς. Γενικά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που έχει τέτοια αυτοπεποίθηση όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός: Το 47ο πρωτάθλημα, το 48ο και ο στόχος για τα 50 στα 100 χρόνια ζωής

Ολυμπιακός: Το 47ο πρωτάθλημα, το 48ο και ο στόχος για τα 50 στα 100 χρόνια ζωής

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει γιατί ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από φιέστες, έχοντας μπροστά έναν μεγάλο στόχο.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι και στιγμές!

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι και στιγμές!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό και τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν έναν τίτλο μέσα στην αγωνιστική σεζόν.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Κούντε ημίχρονο, Μπαγκαλιάνης τελικό!

Κούντε ημίχρονο, Μπαγκαλιάνης τελικό!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τους νέους πρωταγωνιστές που βγήκαν από το ματς με τον Άρη και τις απαντήσεις που διέλυσαν το κλίμα των προηγούμενων ημερών.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ολυμπιακός 20 λεπτών και η τάξη αποκαταστάθηκε

Ολυμπιακός 20 λεπτών και η τάξη αποκαταστάθηκε

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τα 20 λεπτά γνώριμης μπάλας που έπαιξε ο Ολυμπιακός και τα οποία έδειξαν για ποιο λόγο είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, που έχει να φοβάται μόνο τον κακό της εαυτό.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ρόνι Λόπες «έδειξε» όλη τη σεζόν

Ο Ρόνι Λόπες «έδειξε» όλη τη σεζόν

Ο Αλέξαδρος Χρηστάκος γράφει για το πως ο Ρόνι Λόπες αντικατοπτρίζει όλη τη σεζόν που διανύει ο Ολυμπιακός.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Αν ήταν όλοι όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Αν ήταν όλοι όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την κύρια αιτία που έκανε τον Ολυμπιακό να χάσει τον ένα από τους δύο μεγάλους φετινούς του στόχους.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ολυμπιακός, η δεύτερη αντίδραση και ο Μαντί Καμαρά

Ο Ολυμπιακός, η δεύτερη αντίδραση και ο Μαντί Καμαρά

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την αλλαγή ψυχολογίας των ερυθρόλευκων που φέρνει η εικόνα τους κόντρα στον ΠΑΟΚ και την στάση του Μαντί Καμαρά.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Οι μεγάλες ευθύνες του Πέδρο Μαρτίνς

Οι μεγάλες ευθύνες του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό κάνει μαζεμένα τόσα λάθη στην διαχείριση της ομάδας.

Αλέξανδρος Χρηστάκος
Αλέξανδρος Χρηστάκος: Ο Ολυμπιακός και ο εαυτός του!

Ο Ολυμπιακός και ο εαυτός του!

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για την συζήτηση που σήκωσε η ισοπαλία που έφερε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ.

Αλέξανδρος Χρηστάκος