ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Η αντεπίθεση του Άρη αρχίζει πάλι με την Ξάνθη

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει ότι ο Άρης θα χάσει τα πλέι οφ μόνο αν... αυτοκτονήσει και ότι είναι φαβορί ακόμη και για την 4η θέση.
Η αντεπίθεση του Άρη αρχίζει πάλι με την Ξάνθη

Να που το φέρνει η μοίρα ο Άρης να κάνει και πάλι το ντεμαράζ του κόντρα στην Ξάνθη. Οπως πέρσι δηλαδή όταν άρχισε την αντεπίθεσή του από τα Πηγάδια με εκείνο το γκολ του Ματέο Γκαρσία στην κίνηση.

Το ματς είναι επίφοβο μόνο και μόνο γιατί όταν μετράς πάνω από 4-5 σερί νίκες επί του ίδιου αντιπάλου μπορεί το (κάθε) επόμενο παιχνίδι μαζί του να… στραβώσει. Λόγω του νόμου των πιθανοτήτων.

Συν φυσικα τον εύλογο εγωισμό που θα θέλει να βγάλει η Ξανθη, σε συνάρτηση παβρα και με όσα γίνονται στο… δικαστικό κομμάτι με τη γνωστή υπόθεση.

Αγωνιστικά ο Άρης είναι πολύ καλύτερος ειδικά το τελευταίο διάστημα και φάνηκε και από τις δύο αναμετρήσεις με τους Ακρίτες στο Κύπελλο. Επιπλέον όσοι είδαν το τελευταίο δείγμα της ομάδας του Γιώργου Παράσχου κόντρα στον Παναθηναϊκό, διαπίστωσαν πως η Ξάνθη είναι σε κακό «φεγγάρι».

Με νίκη η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ θα μπει με τον καλύτερο τρόπο στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος στο οποίο το πρόγραμμα είναι βατό. Η εξασφάλιση συμμετοχής στα πλέι οφ είναι ουσιαστικά στο χέρι των «κίτρινων» και μόνο αν… αυτοκτονήσουν θα τα χάσουν.

Με λογικά αποτελέσματα δικά του και των υπολοίπων ομάδων ο Άρης έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να βγει ακόμη και 4ος.

Παράλληλα με μια μικρή υπέρβαση στη συγκομιδή του και έχοντας την ΑΕΚ στο Βικελίδης (το μοναδικό ντέρμπι ως το φινάλε της κανονικής περιόδου) δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε η η 3η θέση.

Κι αυτό καθώς οι υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για τα πλέι οφ είτε έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα, είτε παίζουν κάθε τόσο μεταξύ τους.

Η αντεπίθεση του Άρη αρχίζει πάλι με την Ξάνθη

Ας μην κοιτάμε όμως τόσο μακριά προς το παρόν και ας δούμε την προσεχή τριάδα αγώνων με Ξάνθη (εντός), Παναιτωλικό (εκτός) και Πανιώνιο (εντός). Αν δεχθούμε οτι το απόλυτο (9 βαθμοί δηλαδή) μπορεί να… στραβώσει κάπου (πχ στο Αγρίνιο καθώς ο Παναιωλικός παίζει τη ζωή του) τότε και η συγκομιδή των 7 βαθμών δεν είναι διόλου άσχημη.

ΥΓ: Στα προσεχή αυτά ματς ο Άρης θα στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών (θα ξέρεουμε σε λίγες μέρες πόσο ακριβώς διάστημα) του Μπράουν Ιντέγε. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φανεί η απουσία του Νιγηριανού, γιατί η ομάδα θα καταφέρνει να κερδίζει, εύκολα δύσκολα.

ΥΓ1: Ευτυχώς στη θέση του υπάρχει ο Ντιγκινί, ένας ποδοσφαιριστής με ανάλογη προσήλωση στο αμυνντικό κομμάτι. Με τον Άρη να πιέζει ψηλά ώστε να κλέβει μπάλες και να φεύγει στην κόντρα έχοντας ανοιχτούς διαδρόμους για τους εξτρέμ ή τον επιθετικό πίσω από τον Νιγηριανό (Λάρσον) η δουλειά που έκανε ο Ιντέγε ήταν σημαντική. Στα θετικά το ότι ο Ντιγκινί προέρχεται από ένα ωραίο γκολ με τον Ολυμπιακό που του έδωσε ψυχολογία, έχοντας βρεθεί στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα.

ΥΓ2: Δεν αποκλείεται στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Άρης να έχει στη διάθεσή του και τον Ντουρμισάι, εφόσον φυσικά απόφαση της ΕΠΟ εκδοθεί την Παρασκευή (όπως ζήτησαν οι κίτρινοι).

ΥΓ3: Παρότι τα προσεχή ματς είναι βατά θέλει πολύ προσοχή στη διαχείριση του «κοντού» ρόστερ από τον Ένινγκ. Είναι κρίμα να χαθούν βαθμοί λόγω κούρασης ή τραυματισμών μετά από αυτή την άνευ προηγουμένου απόφαση της FIFA κατά του Άρη, όπως είπε και ο Διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.

ΥΓ4: Στη συνάντηση των τεσσάρων με τον Αυγενάκη και τους επιτελείς των UEFA/FIFA τέθηκε και το θέμα του Άρη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα ειπώθηκε οτι δεν μπορεί να μπορεί χρέη μιας παλιά ΠΑΕ να αναβιώνουν ξαφνικά και να επιβαρύνουν μια νέα όπως είναι η ΠΑΕ Άρης. Για να δούμε αν θα προκύψει κάτι θετικό για τους «κίτρινους» και από αυτή την παρέμβαση.

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του συντάκτη 

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Τζαμπάρι Πάρκερ: Ένας νικητής της ζωής που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για τον Παναθηναϊκό

Τζαμπάρι Πάρκερ: Ένας νικητής της ζωής που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για τον Παναθηναϊκό

Ο Τζαμπάρι Παρκερ είναι μια πολύτιμη επιθετική λύση. αρκεί να του «πάρεις» το αμυντικό κομμάτι.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για τη διαμάχη Σαββίδη – ΑΣ ΠΑΟΚ/Μυστακίδη

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για τη διαμάχη Σαββίδη – ΑΣ ΠΑΟΚ/Μυστακίδη

Το μόνο σίγουρο είναι το «σίριαλ» στον οργανισμό ΠΑΟΚ θα πάει μακριά, αλλά χρόνος υπάρχει;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Για να το καταλάβουμε: Ο Μυστακίδης θα βάλει τόσα εκατομμύρια για τη νέα Τούμπα, αλλά θα παίζει εκεί ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη;

Για να το καταλάβουμε: Ο Μυστακίδης θα βάλει τόσα εκατομμύρια για τη νέα Τούμπα, αλλά θα παίζει εκεί ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη;

Με την πρώτη ευκαιρία ο οργανισμός ΠΑΟΚ «άδειασε» τον Ιβάν Σαββίδη

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όποιος πάρει τον 3ο τελικό… πήρε και το πρωτάθλημα!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όποιος πάρει τον 3ο τελικό… πήρε και το πρωτάθλημα!

Μετά από όσα συνέβησαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα που θα αποκτήσει ο νικητής του τρίτου τελικού θα τον χρίσει φαβορί για τον τίτλο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Να είσαι ο Ναν και ο Φουρνιέ και να βιώνεις αυτό το μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ

Να είσαι ο Ναν και ο Φουρνιέ και να βιώνεις αυτό το μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ

Πώς να νιώθουν άραγε οι δύο αστέρες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τα καμώματα των διοικήσεών τους;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πώς και δεν πήγε ο Βρούτσης στο σπίτι τους;

Πώς και δεν πήγε ο Βρούτσης στο σπίτι τους;

Όσο αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα επιβάλλουν τους όρους συνάντησης με την Πολιτεία, το μπάσκετ θα πηγαίνει ολοένα και χειρότερα

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Άρης: Η ευκαιρία που έχει να μιλήσει στην UEFA για το άδικο φορμάτ

Άρης: Η ευκαιρία που έχει να μιλήσει στην UEFA για το άδικο φορμάτ

Η παρουσία της UEFA στη χώρα μας δίνει τη δυνατότητα στον Άρη να μιλήσει στους επιτελείς της για την αδικία του φορμάτ στο περασμένο πρωτάθλημα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ιβάν κρατάει τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ επειδή τα βρήκαν στο 100% ή περισσότερο για «ασπίδα»;

Ο Ιβάν κρατάει τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ επειδή τα βρήκαν στο 100% ή περισσότερο για «ασπίδα»;

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει στον ΠΑΟΚ, ωστόσο το θέμα είναι αν οι δύο πλευρές βγαίνουν δυνατότερες οι «φθαρμένες» από τα τελευταία γεγονότα.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Το λάθος του Σπανούλη με τον Παπαγιάννη που «ψαλίδισε» τις ελπίδες της Μονακό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Το λάθος του Σπανούλη με τον Παπαγιάννη που «ψαλίδισε» τις ελπίδες της Μονακό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Η μη χρησιμοποίηση του Έλληνα σέντερ ούτε δευτερόλεπτο κόντρα στη Φενέρ επέτρεψε στους Τούρκους να πληγώσουν καθοριστικά τη Μονακό κοντά στο καλάθι

Μπάσκετ