ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Ιδανικός ο Ατρόμητος για να γίνεις καβαλ-ΆΡΗΣ

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για τον Άρη που μπροστά του έχει τον ιδανικό αντίπαλο έτσι ώστε να «σβήσει» την οδυνηρή ισοπαλία με τη Λαμία.
Ιδανικός ο Ατρόμητος για να γίνεις καβαλ-ΆΡΗΣ

Η νέα γκέλα στο «Βικελίδης» πόνεσε πολύ τον Άρη. Όχι μόνο γιατί χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί σε εντός έδρας παιχνίδι, αλλά και γιατί οι «κίτρινοι» έχασαν την ευκαιρία να περάσουν στην 3η θέση που τους σήμαινε αρκετά για την ψυχολογία τους.

Τώρα αυτοί οι βαθμοί πρέπει να αναζητηθούν αλλού και το πρόγραμμα το φέρνει έτσι που ο Άρης έχει τον ιδανικό αντίπαλο ώστε να πετύχει μια νίκη που θα καλύψει αυτή την απώλεια.

Δεν λέω οτι ο Ατρόμητος είναι εύκολος αντίπαλος, ειδικά στο Περιστέρι. Από την άλλη όμως ο «Θεός του πολέμου» έχει μπροστά του μια ομάδα που επίσης στοχεύει στην 6άδα και μια νίκη θα έχει διπλή αξία.

Κακά τα ψέματα, χωρίς τους δανεικούς που είχαν πέρσι, οι Περιστεριώτες έχουν κατέβει επίπεδο, ενώ και η ψυχολογία τους δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Πάνω απ’ όλα όμως το παιχνίδι αυτό ταιριάζει στον Άρη. Ο Ατρόμητος δεν αρκείται στην ισοπαλία και σίγουρα θα κυνηγήσει τους τρεις βαθμούς.  Θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο. Εν αντιθέσει με τη Λαμία που για 70 λεπτά έπαιζε μαζική άμυνα. Αυτό σημαίνει οτι η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ θα βρει χώρους και έχει δείξει οτι ξέρει να τους εκμεταλλεύεται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Το έδειξε άλλωστε σε όλα τα δύσκολα ματς και κυρίως στα ντέρμπι με τους άλλους τέσσερις μεγάλους, παιχνίδια στα οποία ακόμη κι αν δεν νίκησε, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η απουσία του Ιντέγε θα είναι σημαντική, όμως η παρουσία του Νιγηριανού ήταν πιο απαραίτητη σε ματς όπως αυτό με τη Λαμία. Στο Περιστέρι βολεύει καλύτερα η χρησιμοποίηση του Λάρσον ή του Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης.

Γενικότερα ο Άρης ξέρει πως να «χτυπήσει» στην κόντρα, πότε και πώς οι μεσοεπιθετικοί του να κάνουν το ξεπέταγμα όταν η ευκαιρία παρουσιαστεί. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Οσον αφορά την 11άδα θεωρώ οτι δεν πρέπει να αλλάξει σε σχέεση με τη Λαμία. Σε ένα ματς όπως αυτό θες τον Σάσα ως δεξί μπακ προκειμένου να είσαι πιο ενισχυμένος αμυντικά (σε σχέση με τον Σούντγκρεν), ενώ ελλείψει Ιντέγε η παρουσία του Αμπού Μπα προσδίδει ύψος για τα στημένα.

Λογικά η μοναδική αλλαγή θα αφορά το τέρμα εκεί όπου λογικά θα δούμε τον Έμαν, έστω κι αν ο Κουέστα είναι απολύτως έτοιμος από ιατρικής άποψης.

Ο αποκλεισμός του Τσιλιγγίρη από την αποστολή ξένισε αρκετούς και προκάλεσε αντιπαραθέσεις στο διαδίκτυο. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές και ειδικά τερματοφυλάκων, απαιτεί ειδικό χειρισμό, προκειμένου να μην τους “κάψεις”.

Από εκεί και πέρα η τύχη το φέρνει έτσι που ο Άρης θα βρει μπροστά του τον Σάββα Παντελίδη. Σίγουρα ο Ελληνας τεχνικός γνωρίζει καλά τους «κίτρινους», από την άλλη όμως δεν γνωρίζει καλά την ομάδα του.

Την ίδια ώρα η παρουσία του Παντελίδη στον αντίπαλο πάγκο θα δώσει έξτρα κίνητρο σε κάποιους ποδοσφαιριστές του Άρη που δεν τα πήγαιναν καλά μαζί του.

Με νίκη λοιπόν ο «Θεός του πολέμου» καλύπτει την απώλεια με τη Λαμία και παράλληλα θα έχει θέσει έναν από τους «μνηστήρες» της 6άδας, ουσιαστικά, εκτός μάχης.

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του συντάκτη

 

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Τζαμπάρι Πάρκερ: Ένας νικητής της ζωής που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για τον Παναθηναϊκό

Τζαμπάρι Πάρκερ: Ένας νικητής της ζωής που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για τον Παναθηναϊκό

Ο Τζαμπάρι Παρκερ είναι μια πολύτιμη επιθετική λύση. αρκεί να του «πάρεις» το αμυντικό κομμάτι.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για τη διαμάχη Σαββίδη – ΑΣ ΠΑΟΚ/Μυστακίδη

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για τη διαμάχη Σαββίδη – ΑΣ ΠΑΟΚ/Μυστακίδη

Το μόνο σίγουρο είναι το «σίριαλ» στον οργανισμό ΠΑΟΚ θα πάει μακριά, αλλά χρόνος υπάρχει;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Για να το καταλάβουμε: Ο Μυστακίδης θα βάλει τόσα εκατομμύρια για τη νέα Τούμπα, αλλά θα παίζει εκεί ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη;

Για να το καταλάβουμε: Ο Μυστακίδης θα βάλει τόσα εκατομμύρια για τη νέα Τούμπα, αλλά θα παίζει εκεί ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη;

Με την πρώτη ευκαιρία ο οργανισμός ΠΑΟΚ «άδειασε» τον Ιβάν Σαββίδη

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όποιος πάρει τον 3ο τελικό… πήρε και το πρωτάθλημα!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όποιος πάρει τον 3ο τελικό… πήρε και το πρωτάθλημα!

Μετά από όσα συνέβησαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα που θα αποκτήσει ο νικητής του τρίτου τελικού θα τον χρίσει φαβορί για τον τίτλο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Να είσαι ο Ναν και ο Φουρνιέ και να βιώνεις αυτό το μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ

Να είσαι ο Ναν και ο Φουρνιέ και να βιώνεις αυτό το μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ

Πώς να νιώθουν άραγε οι δύο αστέρες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τα καμώματα των διοικήσεών τους;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πώς και δεν πήγε ο Βρούτσης στο σπίτι τους;

Πώς και δεν πήγε ο Βρούτσης στο σπίτι τους;

Όσο αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα επιβάλλουν τους όρους συνάντησης με την Πολιτεία, το μπάσκετ θα πηγαίνει ολοένα και χειρότερα

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Άρης: Η ευκαιρία που έχει να μιλήσει στην UEFA για το άδικο φορμάτ

Άρης: Η ευκαιρία που έχει να μιλήσει στην UEFA για το άδικο φορμάτ

Η παρουσία της UEFA στη χώρα μας δίνει τη δυνατότητα στον Άρη να μιλήσει στους επιτελείς της για την αδικία του φορμάτ στο περασμένο πρωτάθλημα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ιβάν κρατάει τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ επειδή τα βρήκαν στο 100% ή περισσότερο για «ασπίδα»;

Ο Ιβάν κρατάει τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ επειδή τα βρήκαν στο 100% ή περισσότερο για «ασπίδα»;

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει στον ΠΑΟΚ, ωστόσο το θέμα είναι αν οι δύο πλευρές βγαίνουν δυνατότερες οι «φθαρμένες» από τα τελευταία γεγονότα.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Το λάθος του Σπανούλη με τον Παπαγιάννη που «ψαλίδισε» τις ελπίδες της Μονακό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Το λάθος του Σπανούλη με τον Παπαγιάννη που «ψαλίδισε» τις ελπίδες της Μονακό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Η μη χρησιμοποίηση του Έλληνα σέντερ ούτε δευτερόλεπτο κόντρα στη Φενέρ επέτρεψε στους Τούρκους να πληγώσουν καθοριστικά τη Μονακό κοντά στο καλάθι

Μπάσκετ