ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Η μεγάλη αλήθεια του Νταμπίζα

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για την αποχαιρετιστήρια ομιλία του 46χρονου και τις απορίες που προέκυψαν
Παναθηναϊκός: Η μεγάλη αλήθεια του Νταμπίζα

Έκλεισε και αυτό το κεφάλαιο και πάει γι’ άλλα ο Παναθηναϊκός. Παρελθόν αποτελούσε από την Παρασκευή (18/10) ο Νίκος Νταμίζας. Ωστόσο, η αυλαία στο συγκεκριμένο θέμα έπεσε με την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Ξέρετε, αυτή που βγήκε παντού αυτολεξεί. Συνήθως δεν είναι εύκολο να βρει κάποιος ομιλίες και μάλιστα αμέσως. Και αν βρει πάνω από 3-4 ατάκες, είναι επιτυχία. Τώρα, όμως, διέρρευσαν τα πάντα. Παράγραφοι ολόκληροι. Εύκολο το έχετε;

Όσο καλός και να είναι κανείς στη δουλειά του, όσες πηγές και να έχει, είναι αδύνατο να μάθει 5-6 γεμάτες παραγράφους. Εκτός και εάν κάποιος τα έχει γράψει όλα από πριν, πάει με τα χαρτιά του και φροντίσει στη συνέχεια να γίνει και η κατάλληλη… πάσα, σωστά;

Και όλα αυτά για ποιον λόγο; Φυσικά για να στείλει το μήνυμα που θέλει εκείνος. Να βγάλει από πάνω του όσα είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες και να δώσει τη δική του θέση. Ο καθένας, άλλωστε, πια σε οποιοδήποτε επάγγελμα είναι μία ΑΕ. Μάχεται και για την επόμενη μέρα του.

Στο θέμα μας όμως. Είπε πολλά ο Νταμπίζας και σε ένα κοινό που δεν είχε καμία όρεξη να τον ακούσει. Όλοι ήθελαν απλά να τελειώσει αυτή η ομιλία και να αποχωρήσουν. Γι’ αυτό και δεν υπήρχε κανένας αντίλογος από πουθενά. Τι θα κέρδιζε, άλλωστε, ο οποιοσδήποτε αν του έλεγε σε κάτι «αυτό δεν έγινε έτσι»; Τίποτα απολύτως και γι’ αυτό υπήρξε ταύτιση απόψεων έτσι εύκολα.

Μία ατάκα του «Ντάμπι», όμως, ήταν όλο το ζουμί. Εκεί ξεστόμισε μία μεγάλη αλήθεια. «Εσείς ξέρετε την αλήθεια» ανέφερε ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ακριβώς έτσι είναι. Όσοι βρίσκονταν στα αποδυτήρια, γνώριζαν πού βοηθούσε, πού όχι, εάν είχε καλή σχέση με τους γύρω του, εάν μιλούσε καλά, εάν υπήρχε θέμα συνεννόησης με τον κόουτς, εάν συνέχισε να στηρίζει το ελληνικό πλάνο και άλλα πολλά.

Αυτή ήταν η μεγάλη αλήθεια του Νταμπίζα, πως όσοι τον άκουγαν ήξεραν καλά τι έχει προηγηθεί. Επομένως, γιατί να κάτσεις να τους πεις όσα ήξεραν; Συνήθως νιώθεις την ανάγκη να τονίσεις κάτι, όταν σε αυτό δεν τα έχεις πάει καλά. Κάνω λάθος;

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης: ΠΑΣ Γιάννινα: Το εύκολο είναι να τα χρεωθεί όλα ο Στάικος

ΠΑΣ Γιάννινα: Το εύκολο είναι να τα χρεωθεί όλα ο Στάικος

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για το βαρύ κλίμα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Θανάση Στάικο και όσους έχουν μεγαλύτερες ευθύνες από εκείνον.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Όσο νικάει, ονειρεύεται – Υπόκλιση σε Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Όσο νικάει, ονειρεύεται – Υπόκλιση σε Γιοβάνοβιτς

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για το εντυπωσιακό φετινό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που διαρκώς εκπλήσσει.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: Premier League: Ποιοι εντυπωσίασαν και ποιοι πάτωσαν

Premier League: Ποιοι εντυπωσίασαν και ποιοι πάτωσαν

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για εκείνους που ξεχώρισαν και όσους απογοήτευσαν στη φετινή Premier League.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Η επιβράβευση σε μία σταθερά ανοδική σεζόν – Οι δύο παίκτες που «μεταμορφώθηκαν»

Παναθηναϊκός: Η επιβράβευση σε μία σταθερά ανοδική σεζόν – Οι δύο παίκτες που «μεταμορφώθηκαν»

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού, τις δυσκολίες με τις οποίες ξεκίνησε και το ιδανικό φινάλε.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Πέτυχε στο απόλυτο αυτό που ήθελε

Παναθηναϊκός: Πέτυχε στο απόλυτο αυτό που ήθελε

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέτυχε τον βασικό στόχο της σεζόν και την ευκαιρία που του παρουσιάζεται να κάνει ιδανικό φινάλε.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Έκανε αυτό που έπρεπε, όπως έπρεπε

Παναθηναϊκός: Έκανε αυτό που έπρεπε, όπως έπρεπε

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: ΠΑΣ Γιάννινα: Αυτό ξέρει, αυτό παίζει και το κάνει καλά

ΠΑΣ Γιάννινα: Αυτό ξέρει, αυτό παίζει και το κάνει καλά

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για το αγωνιστικό στυλ του ΠΑΣ Γιάννινα και τη συζήτηση γύρω από αυτό.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Μόνο το ξεκίνημα ήταν ίδιο

Παναθηναϊκός: Μόνο το ξεκίνημα ήταν ίδιο

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, τις σημαντικές απουσίες και την κακή βραδιά κάποιων παικτών.

Αντώνης Τσιράκης
Αντώνης Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Καλή η αντίδραση, καλύτερη η συνέπεια

Παναθηναϊκός: Καλή η αντίδραση, καλύτερη η συνέπεια

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ που όμως θα πρέπει να έχει και συνέχεια.

Αντώνης Τσιράκης