ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Η άνοδος και η πτώση του Αλέξη Πατέλη – Πώς η Νέα Δημοκρατία «παραίτησε» τον woke ινστρούχτορα της

Ο πρωθυπουργός έδειξε πόσο «υπολογίζει» τελικά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα - Μετά τις κωλοτούμπες ελέω Τράμπ, ήρθε και η παραίτηση Πατέλη
Η άνοδος και η πτώση του Αλέξη Πατέλη – Πώς η Νέα Δημοκρατία «παραίτησε» τον woke ινστρούχτορα της

Μια παραίτηση – βόμβα ήρθε να επιβεβαιώσει ότι το καράβι του Μαξίμου βυθίζεται για τα καλά και ο ένας μετά τον άλλον το εγκαταλείπουν. Ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε την αιφνιδιαστική απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του, αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού το Μαξίμου.

Και ενώ τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε αποχωρήσεις γαλάζιων στελεχών ως διαμαρτυρία για τη διαγραφή Σαμαρά, τώρα έχουμε και αποχώρηση ενός καθαρά μητσοτακικού στελέχους και μάλιστα «δεξιού χεριού» του πρωθυπουργού, που κυριολεκτικά «έλυνε και έδενε» μέσα στη ΝΔ.

Όσοι γνωρίζουν την άτυπη ιεραρχία στο Μαξίμου επί Μητσοτάκη, μπορούν να πουν ότι λιγότερο θα ήταν «βόμβα» αν παραιτούταν ένας κορυφαίος υπουργός όπως πχ. ο Κωστής Χατζηδάκης, από το να φύγει ο Πατέλης.

Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ στην ανάρτησή του ο κ. Πατέλης αναφέρεται στα οικονομικά… επιτεύγματα της κυβέρνησης κατά την πενταετή συνεργασία του με την προεδρία της ΝΔ, δεν αναφέρει τον λόγο για τον οποίο παραιτήθηκε. Και γι’ αυτό ακριβώς δίνεται τροφή για θεωρίες που λένε ότι η παραίτηση του Αλέξη Πατέλη δεν σχετίζεται με θέματα οικονομικής φύσεως, αλλά με τη μεγάλη «κωλοτούμπα» του Μητσοτάκη για τη woke ατζέντα, μετά την επανεκλογή Τραμπ.

Ο Αλέξης Πατέλης, παντρεμένος με άντρα στο Λονδίνο εδώ και 15 χρόνια, υπήρξε ο μεγάλος «εγκέφαλος» της κυβέρνησης για τα νομοσχέδια υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Άλλωστε ήταν βασικό μέλος της επιτροπής που όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2021 για την χάραξη της στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Και ήταν εκείνος που «έτρεξε» περισσότερο το νόμο για τους γκέι γάμους και τις υιοθεσίες.

Δεν ξεχνιέται άλλωστε ότι μετά την ψήφιση του άθλιου νομοσχεδίου, ο Αλέξης Πατέλης είχε πάει να… γιορτάσει σε wine bar στην οδό Φιλελλήνων, μαζί με τον Άκη Σκέρτσο, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη Ντόρα Μπακογιάνη και την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή. Όλοι τους υπήρξαν βασικοί υποστηρικτές του νόμου, αγνοώντας επιδεικτικά τη διαφωνία του λαού και της Εκκλησίας.

Μέχρι που ήρθε η νίκη Τραμπ και ξαφνικά όλοι οι μητσοτακικοί έκαναν μια ιστορική κωλοτούμπα τραβώντας το «χαλί» κάτω από τα πόδια του Πατέλη, προσποιούμενοι τους… αμφισβητίες της woke ατζέντας.

Να θυμίσουμε ότι όταν είχε πέσει σήμα από το Μαξίμου για ανάκρουση… πρύμνας και έβγαιναν ο ένας μετά τον άλλον οι κυβερνητικοί για να… αποκηρύξουν τη woke κουλτούρα (Μπακογιάννη, Βορίδης, Πλεύρης, Γεωργιάδης ήταν μερικοί από αυτούς), ο Αλέξης Πατέλης εκτόξευσε έναν woke… πύραυλο στον Μητσοτάκη με ανάρτηση του για ένα πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για τη «Στέγαση και Υποστήριξη ατόμων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», δηλαδή για την ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων αστέγων μόνο και μόνο επειδή είναι… ΛΟΑΤΚΙ+.

Άλλη παράνοια και αυτή, ε; Η πρόνοια του κράτους δηλαδή, να εξαρτάται ανάλογα με το πως μεταχειρίζεται κάποιος το… μόριο του και άλλα ευαίσθητα σημεία. Κρατική βοήθεια βάσει ανωμαλίας και όχι συνολικής ανθρωπιάς. Να σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα με εθνική οικονομία… Πατέλη και να έχεις ελπίδα να ξαναδείς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου, μόνο αν είσαι ομοϊδεάτης του. Και εκατοντάδες χιλιάδες ανδρόγυνα να μην μπορούν να ανοίξουν σπιτικό.

Η μεγάλη ρήξη Πατέλη – Μητσοτάκη

Λίγες ώρες πριν την ανάρτηση του Πατέλη, ο αντί… woke Μητσοτάκης είχε μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την «τυραννία των μειονοτήτων» που επιβάλλονται στην πλειοψηφία, ενώ είχε διαρρήξει τα ιμάτιά του ότι όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός «δεν θα υπάρξει woke ατζέντα».

Μπορεί το πανελλήνιο να γέλασε πικρά με αυτά που άκουσε από τον πρωθυπουργό, αλλά ο Πατέλης δεν γέλασε καθόλου. Είναι εμφανές ότι δημιουργήθηκε ρήξη μεταξύ Πατέλη – Μητσοτάκη και γι’ αυτό ακριβώς ο Πατέλης «γείωσε» τον πρωθυπουργό με τη συγκεκριμένη ανάρτηση και έτσι τόνισε την υποκρισία του. Από την πλευρά του ο Κυριάκος δεν τα συγχωρεί αυτά, και είναι γνωστό ότι ο Πατέλης «τα άκουσε» πολύ… χοντρά από τον πρωθυπουργό για εκείνη την ανάρτηση.

Μια λεπτομέρεια που κανείς δεν πρόσεξε, είναι ότι στην ανάρτησή του ο Αλέξης Πατέλης περιλαμβάνει δύο παρόμοιες φωτογραφίες με τον εαυτό του δίπλα στον Μητσοτάκη. Η πρώτη φωτογραφία είναι έγχρωμη και η δεύτερη… ασπρόμαυρη. Μια σαφέστατη «μπηχτή» για το πάγωμα των σχέσεων με τον πρωθυπουργό, σε μια συνεργασία που «ξεθώριασε» και έχασε τα παλιά χαρακτηριστικά της.

Επιπλέον η πολιτική επαναπροσέγγισης του Τραμπ μέσω… κυβιστήσεων, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για στελέχη τύπου Πατέλη. Ήδη οι πιέσεις από τους «αντάρτες» εντός ΝΔ είναι αφόρητες για τον Μητσοτάκη, προκειμένου να απομακρυνθούν τα στελέχη που ζημίωσαν την παράταξη με woke πολιτικές. Πατέλης και Σκέρτσος θεωρούνται οι δύο ολετήρες της γαλάζιας βάσης που μετέτρεψαν τη ΝΔ σε woke παράταξη, με τις ευλογίες του Μητσοτάκη ασφαλώς.

Δεν ξεχνιέται επίσης η… ιστορική φωτογραφία με Αλέξη Πατέλη, Τζορτζ Τσούνη και Άλμπερτ Μπουρλά, να ποζάρουν περιχαρείς στο Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη. Για πολιτικούς, επιχειρηματικούς και σημειολογικούς λόγους αυτό το «τρίδυμο» έχει κηρυχθεί εντελώς ανεπιθύμητο στο στρατόπεδο Τραμπ, ως σύμβολα για εκείνα που πρεσβεύουν. Χειρότερο και από κόκκινο πανί, θα έλεγε κανείς.

Επειδή όμως κανένας νεοταξικός «υπάλληλος» δεν πηγαίνει χαμένος στην Ελλάδα, ήδη διακινούνται σενάρια για τοποθέτηση του Πατέλη στη θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή στο Υπερταμείο. Το πιθανότερο είναι ότι ήδη ο Αλέξης Πατέλης έχει εξασφαλισμένο το επόμενο βήμα στο μέλλον του και γι’ αυτό παραιτήθηκε στην – καταλληλότερη για εκείνον – στιγμή.

Εν κατακλείδι με την παραίτηση Πατέλη φάνηκε πόσο «υπολογίζει» πραγματικά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του. Οι woke ινστρούχτορες, έγιναν πολιτικά βαρίδια. Όσο ήταν στην εξουσία οι Democrats, τα φιλο – ΛΟΑΤΚΙ+ στελέχη ήταν τα πρώτα βιολιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με το που γύρισε η σελίδα στην Τραμπ εποχή, πήρε επικοινωνιακό κεφάλι η «σχολή» Βορίδη και ξεκίνησε το μεγάλο ξέπλυμα…

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά –  Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά – Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Κονσερβαρισμένο «ήθος» - Το υπουργείο Παιδείας θα μαθαίνει τα παιδιά πώς να είναι «ηθικοί» χωρίς έννοια Θεού και χωρίς προοπτική σωτηρίας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η παραχάραξη των Χριστουγέννων συνεχίζεται – Απρόσωπη «συμπεριληπτική» φάτνη έστησαν στις Βρυξέλλες

Η παραχάραξη των Χριστουγέννων συνεχίζεται – Απρόσωπη «συμπεριληπτική» φάτνη έστησαν στις Βρυξέλλες

Κενά τα πρόσωπα, νεκρά τα νοήματα - Παρόμοια εκτρώματα στήνουν και δήμοι της Ελλάδας, ευτελίζοντας τα Χριστούγεννα με τα λεφτά των δημοτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Δεν είπα ποτέ γιατί Θεέ μου» – Το μεγαλείο πίστης του Γιάννη που βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια και έλαβε τον «σταυρό» της αναπηρίας

«Δεν είπα ποτέ γιατί Θεέ μου» – Το μεγαλείο πίστης του Γιάννη που βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια και έλαβε τον «σταυρό» της αναπηρίας

Ο Γιάννης Δαμιανός έσπασε τον αυχένα του και έμεινε τετραπληγικός τα Θεοφάνεια του 2021 - Στα σχόλια περί «άδικου Θεού» απαντά αφοπλιστικά με τη βιωματική του αλήθεια

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ουκρανία: «Πόλεμος πατήρ κερδών» – Οι ευρωπαίοι ηγέτες καταρρέουν και μας παρασύρουν στον χαμό

Ουκρανία: «Πόλεμος πατήρ κερδών» – Οι ευρωπαίοι ηγέτες καταρρέουν και μας παρασύρουν στον χαμό

Στην Ουκρανία «παίζεται» το μέλλον της ευρωπαϊκής ατζέντας και το συμφέρον των πολυεθνικών που κρατούν τα νήματα των ηγετών της ΕΕ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μαζική επιτήρηση με ΑΙ και κάμερες στο Μετρό – Ο Κυρανάκης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στις συγκοινωνίες

Μαζική επιτήρηση με ΑΙ και κάμερες στο Μετρό – Ο Κυρανάκης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στις συγκοινωνίες

Με πρόφαση την εισιτηριοδιαφυγή, η κυβέρνηση κάνει το πρώτο βήμα για να θέσει το δικαίωμα της μετακίνησης υπό ψηφιακή ομηρία

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Νέα μέτρα για αλκοόλ και καπνικά προϊόντα: Ψηφιακή θηλιά φακελώματος με πρόσχημα το «σώσιμο» των ανηλίκων!

Νέα μέτρα για αλκοόλ και καπνικά προϊόντα: Ψηφιακή θηλιά φακελώματος με πρόσχημα το «σώσιμο» των ανηλίκων!

Πίσω από το «σώζουμε τα παιδιά» κρύβεται το QR της υποταγής. Αλκοόλ και τσιγάρο γίνονται δόλωμα για ψηφιακή υποδούλωση

Ελευθέριος Ανδρώνης