ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Θέλουν να κάνουν τους πολίτες – αριθμούς και οι προφάσεις είναι πολλές και βολικές!

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα σε όλα τα μέτωπα που έχουν να κάνουν με την ίδια την ασφάλεια και την επιβίωση της χώρας μας.
Θέλουν να κάνουν τους πολίτες – αριθμούς και οι προφάσεις είναι πολλές και βολικές!

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα σε όλα τα μέτωπα που έχουν να κάνουν με την ίδια την ασφάλεια και την επιβίωση της χώρας μας.

Στη διαχείριση της πανδημίας, στην προστασία της οικονομίας, στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό, αλλά και στην παιδεία, ακόμα και στον πολιτισμό.

Όμως την παράσταση από όλα αυτά, την κλέβουν σίγουρα οι πρακτικές εκείνες, που μας θυμίζουν δικτατορικά καθεστώτα.

Μετά τα όσα πρωτοφανή βιώσαμε στο 2020 από πλευράς καταστρατήγησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται πως η ομάδα των «Αρίστων» δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει με ολοένα και νέες εκφάνσεις σκληρού απολυταρχισμού.

Ο κ. Χρυσοχοίδης, αφού πριν λίγο καιρό απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συναθροίσεις τεσσάρων ή παραπάνω ατόμων σε όλη την Ελλάδα και προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών που μίλησαν για απόφαση εκτός Συνταγματικού πλαισίου, τώρα προχώρησε σε μια νέα τοποθέτηση με δημοκρατική εσάνς Βόρειας Κορέας, λέγοντας πως -αν χρειαστεί- θα σφραγίσει περιοχές της Δυτικής Αττικής ακόμα και… πόρτα – πόρτα.

Στα ίδια μήκη κύματος και ο… σκληρός Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοινώνει τα αυστηρότερα lockdown που επιβάλλονται σε περιοχές της Ελλάδας (Δυτική Αττική, Κοζάνη κλπ) και μιλά μέχρι και για απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί για αυτόν τον σκοπό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

Δηλαδή η Πολιτική Προστασία θα κρίνει αν είναι εφικτή η κατ’ οίκον απομόνωση και όχι ο ίδιος ο πολίτης; Τους κινδύνους μετάδοσης σε άλλα μέλη της οικογένειας θα τους αξιολογεί η Πολιτική Προστασία και θα αποφασίζει ανάλογα και όχι η ίδια η οικογένεια; Εν ολίγοις τα κρούσματα θα στέλνονται υποχρεωτικά στην… απομόνωση, με απόφαση του κράτους; Έχουμε συνειδητοποιήσει καθόλου σε τι μονοπάτια βαδίζουμε;

Στο κατά κοινή ομολογία αποτυχημένο μέτρο του click away που φαίνεται να αφήνει αδιάφορους τους πολίτες γιατί δεν είναι καθόλου λειτουργικό, η διαδικασία παραγγελίας και παραλαβής του προϊόντος απαρτίζεται από ορισμένα βήματα. Σε αυτά τα βήματα απουσιάζει παντελώς η χρήση μετρητών. Η πληρωμή γίνεται είτε ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή, είτε με κάρτα σε POS του καταστήματος. Μετρητά πουθενά.

Γιατί άραγε; Ποιος είναι ο λόγος που αγνοούνται τα μετρητά σε αυτό το μέτρο; Γιατί πρέπει ντε και καλά κάποιος να χρησιμοποιήσει κάρτα ή λογαριασμό τραπέζης;

Γιατί τα μετρητά είναι… μολυσμένα; Μα στα super markets χρησιμοποιούνται κανονικά.

Για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην δοσοληψία με τα ρέστα και να μην δημιουργούνται ουρές; Ζήτημα μερικών δευτερολέπτων είναι τα ρέστα, όπως και το να περάσεις την κάρτα στο pos.

Τότε τι είναι;

Είναι «εκπαίδευση» για την… πολυπόθητη ψηφιοποίηση του κράτους που προωθεί με γοργούς ρυθμούς η Νέα Δημοκρατία;

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να βιάζεται να σφίξει έναν κλοιό απόλυτου κρατικού ελέγχου στους πολίτες, που θα επεκτείνεται στην οικονομία, στην υγεία, στην δημόσια τάξη και ασφαλώς στην ίδια τη ζωή τους και τα δικαιώματα τους.

Βλέπουμε πως στο click away, όσοι δεν έχουν τραπεζική κάρτα δεν μπορούν να ψωνίσουν.

Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μας λέει πως όσοι δεν θα εμβολιαστούν και δεν θα φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid – 19, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν.

Διαβάσαμε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη να δηλώνει πως σχεδιάζει να καθιερώσει για όλους τους Έλληνες έναν ενιαίο αριθμό που θα αντικαταστήσει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό ταυτότητας, για να… μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. Αυτός ο αριθμός θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Εκεί μας οδηγούν. Στην απρόσωπη κοινωνία των ανθρώπων – αριθμών που θα μαρκάρονται και θα ελέγχονται σαν άψυχα εμπορεύματα της παγκοσμιοποιημένης νέας εποχής.

Ένας στόχος με τρεις διαφορετικές συνταγές. Ο κλοιός της απολυταρχίας σφίγγει άλλοτε με την πρόφαση της δημόσιας υγείας, άλλοτε με την πρόφαση της ασφάλειας και άλλοτε με την πρόφαση της ευκολίας και της πρακτικότητας.

Ενώ η οικονομία βυθίζεται σε χάος μέρα με την ημέρα και οι πολίτες αγωνιούν για την -επιβίωση τους, η κυβέρνηση  -έτη φωτός μακριά από τις ανάγκες του λαού – βρίσκεται προσηλωμένη στο να τελειοποιεί βήμα – βήμα τον απόλυτο έλεγχο των μαζών με ποικίλους τρόπους και να παρουσιάζει σε φιλοκυβερνητικά κανάλια διάφορα γκάλοπ που να δείχνουν πως οι πολίτες στηρίζουν την Νέα Δημοκρατία για την ψηφιοποίηση της οικονομίας, λες και ενδιαφέρεται κανένας αυτόν τον καιρό για τα προβλήματα της γραφειοκρατίας!

Αυτό θα πει προσπάθεια μετατόπισης του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.

Μας θυμίζει την περίπτωση του Πρωθυπουργού που μετά την μεγαλοπρεπή… χυλόπιτα που έλαβε στη Σύνοδο Κορυφής για τα Ελληνοτουρκικά, βγήκε να μιλήσει για το… φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής…

Το σχέδιο προχωρά λοιπόν. Και στα διαλείμματα αυτού του Οργουελικού τερατουργήματος που ετοιμάζεται, κάνουν αμέριμνες ποδηλατάδες στην Πάρνηθα ή νοσταλγούν τα εξοχικά τους στο Μπάντεν Μπάντεν…

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά –  Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά – Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Κονσερβαρισμένο «ήθος» - Το υπουργείο Παιδείας θα μαθαίνει τα παιδιά πώς να είναι «ηθικοί» χωρίς έννοια Θεού και χωρίς προοπτική σωτηρίας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η παραχάραξη των Χριστουγέννων συνεχίζεται – Απρόσωπη «συμπεριληπτική» φάτνη έστησαν στις Βρυξέλλες

Η παραχάραξη των Χριστουγέννων συνεχίζεται – Απρόσωπη «συμπεριληπτική» φάτνη έστησαν στις Βρυξέλλες

Κενά τα πρόσωπα, νεκρά τα νοήματα - Παρόμοια εκτρώματα στήνουν και δήμοι της Ελλάδας, ευτελίζοντας τα Χριστούγεννα με τα λεφτά των δημοτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Δεν είπα ποτέ γιατί Θεέ μου» – Το μεγαλείο πίστης του Γιάννη που βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια και έλαβε τον «σταυρό» της αναπηρίας

«Δεν είπα ποτέ γιατί Θεέ μου» – Το μεγαλείο πίστης του Γιάννη που βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια και έλαβε τον «σταυρό» της αναπηρίας

Ο Γιάννης Δαμιανός έσπασε τον αυχένα του και έμεινε τετραπληγικός τα Θεοφάνεια του 2021 - Στα σχόλια περί «άδικου Θεού» απαντά αφοπλιστικά με τη βιωματική του αλήθεια

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ουκρανία: «Πόλεμος πατήρ κερδών» – Οι ευρωπαίοι ηγέτες καταρρέουν και μας παρασύρουν στον χαμό

Ουκρανία: «Πόλεμος πατήρ κερδών» – Οι ευρωπαίοι ηγέτες καταρρέουν και μας παρασύρουν στον χαμό

Στην Ουκρανία «παίζεται» το μέλλον της ευρωπαϊκής ατζέντας και το συμφέρον των πολυεθνικών που κρατούν τα νήματα των ηγετών της ΕΕ

Ελευθέριος Ανδρώνης