ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ενισχύθηκε και φάνηκε!

Εχει γραφτεί πολλάκις ότι ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι είναι καταφερτζής, είτε αποδίδει καλύτερα από τον αντίπαλό του είτε όχι.
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ενισχύθηκε και φάνηκε!

Εχει γραφτεί πολλάκις ότι ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι είναι καταφερτζής, είτε αποδίδει καλύτερα από τον αντίπαλό του είτε όχι.

Επιβεβαιώθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ας αρχίσουμε από τις τελευταίες προσθήκες που έγιναν. Στις 11 Οκτωβρίου αποκτήθηκε ο Μαουρίσιο, στις 31 Ιανουαρίου ο Γιουνούς Σανκαρέ και την 1η Φεβρουαρίου οι Γενί Ενγκμπακοτό, Σεχ Νιάς.

Στο ενδιάμεσο (13 Νοεμβρίου) ανανέωσε ο Μπαρτ Σένκεφελντ και εσχάτως ο Βασίλης Ξενόπουλος, ενώ υπογράφει ο Αργύρης Καμπετσής.

Ο Μαουρίσιο ήρθε και βελτίωσε αισθητά την εικόνα του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή. Το νέο έτος τον βρήκε σε καραντίνα λόγω Covid-19, ενώ από πιο νωρίς γνώριζε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πορευθεί χωρίς τον μακροχρόνιο τραυματία Δημήτρη Κουρμπέλη.

Την Κυριακή χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να κάνει τη διαφορά. Στο 5’ έκανε μία μαγική μπαλιά προς  τον Ενγκμπακοτό, ο οποίος έχασε κλασική ευκαιρία για το 1-0. Λίγες στιγμές αργότερα, όμως, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Σανκαρέ, ο έμπειρος Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μαουρίσιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει τον τρόπο να βρίσκει δίχτυα με όλους τους ποδοσφαιριστές του. Γεγονός που αποδείχθηκε και στη φάση του 2-0, όταν ο αμυντικός Φραν Βέλεθ πλησίασε σε δεύτερο διαδοχικό τέρμα έπειτα από εκείνο στο Περιστέρι.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το γκολ του Σανκαρέ (vid)

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στους Σανκαρέ και Ενγκμπακοτό. Οι δυο τους συνεργάστηκαν ιδανικά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και χάρισαν τη νίκη στο «τριφύλλι» λίγα λεπτά πριν από τη λήξη.

Κόντρα στον Ολυμπιακό ο Σανκαρέ έκανε την ασίστ για το 1-0 και σημείωσε το 2-0. Ο Ενγκμπακοτό, από την πλευρά του, κατέγραψε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, προτού βγει η κούραση στο δεύτερο.

Από εκεί και πέρα, θα ήταν άδικο να μη γίνει αναφορά στον Γιοάν Μολό. Ο Μπόλονι τον «αναγέννησε» ποδοσφαιρικά στον άγνωστο ρόλο του δεξιού μπακ. Ανήκε στη λίστα των «κομμένων», όμως πλέον έχει κερδίσει τον Φακούντο Σάντσες στη μάχη για μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Καλά νέα και από τον Νιάς, ο οποίος έκανε σπουδαίο ματς στο Περιστέρι και ό,τι μπορούσε στο ντέρμπι για να μαζέψει τα πολλά κενά στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Γενικότερα, ο Ρουμάνος πρέπει να καρπωθεί το γεγονός ότι από σχεδόν κάθε παίκτη έχει πάρει το 100%. Δικαιώθηκε ακόμη και για το γεγονός ότι έκοψε από την 20άδα τον Φεντερίκο Μακέντα. Κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας.

Με τέτοιο δεύτερο γύρο, ο οποίος παραπέμπει στις πιο ένδοξες εποχές του Παναθηναϊκού βάσει αποτελεσμάτων, ο Μπόλονι πρέπει να… κλειδωθεί στα αποδυτήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μπόλονι - Μακέντα: Πάνε για ολική ρήξη! Εκτός αποστολής με Ολυμπιακό

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης: Πώς θα ξαναγίνουμε «Ζορμπάδες»;

Πώς θα ξαναγίνουμε «Ζορμπάδες»;

Ο ζορμπάς δεν έχει συνδεθεί απαραίτητα με αξιέπαινες ενέργειες. Ο «Ζορμπάς», όμως, είναι η επιτομή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Εκείνη ήταν Μίλαν, εκείνος δεν είναι ακόμα Παναθηναϊκός

Εκείνη ήταν Μίλαν, εκείνος δεν είναι ακόμα Παναθηναϊκός

Σχόλιο με αφορμή τη φιλική αναμέτρηση Μίλαν - Παναθηναϊκός

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Να γίνουν Ιακωβίδηδες

Παναθηναϊκός: Να γίνουν Ιακωβίδηδες

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών λόγω Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο αρσιβαρίστας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Βαριά πόδια, έλλειψη φρεσκάδας

Παναθηναϊκός: Βαριά πόδια, έλλειψη φρεσκάδας

Δεν ήταν καθόλου καλή η εικόνα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού ματς με την Άλκμααρ.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Μην ξεγράφετε τον Ενγκμπακοτό

Παναθηναϊκός: Μην ξεγράφετε τον Ενγκμπακοτό

Ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν προκύψει αυτές τις πρώτες ημέρες στο Χορστ της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Έβαλε… δευτέρα και πάει

Παναθηναϊκός: Έβαλε… δευτέρα και πάει

Αργά και προσεκτικά κινήθηκε όλο αυτό το διάστημα (και έτσι θα συνεχίσει δηλαδή) η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: (Και) γι’ αυτό βγαίνεις Ευρώπη…

Παναθηναϊκός: (Και) γι’ αυτό βγαίνεις Ευρώπη…

Κυλούν οι μέρες και πλέον το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Για κάποιους ο Παναθηναϊκός Β’ έχει αξία

Για κάποιους ο Παναθηναϊκός Β’ έχει αξία

Για ορισμένους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού... Α', πιθανή παρουσία στον Β' έχει χαρακτήρα υποβιβασμού.

Μάνος Ανδρουλάκης
Μάνος Ανδρουλάκης: Παναθηναϊκός: Η υπομονή είναι αρετή

Παναθηναϊκός: Η υπομονή είναι αρετή

Έργα και όχι λόγια θέλουν να δουν οι φίλαθλοι της ομάδας που ειδικά την τελευταία 10ετία βιώνουν τη μία πίκρα μετά την άλλη.

Μάνος Ανδρουλάκης